Pokles hcg v 9tt

Anonymní
13.5.21 06:04

Pokles hcg v 9tt

Dobré ráno. Těhotenství bylo potvrzeno dokorem i odběry hcg, které rostlo jak mělo. Teď, okolo 9tt mírně poklesla jeho hodnota. Myslíte, že půjde o ZT? 4.5. Bylo hcg 10500, ale včera tj 11.5. byl výsledek jen 10000. K doktoru mám jít až za 14 dní :roll:
Má někdo zkušenost?
Jsem z toho dost nervózní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15157
13.5.21 06:29

Proč si byla znovu na odběru? Jestli hodnota klesla, je to špatně. Ono i hodnota 10 tisíc v 9tt je špatně. Nespletla ses? Není hodnota 100tisic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.5.21 06:34
@karkarka píše:
Proč si byla znovu na odběru? Jestli hodnota klesla, je to špatně. Ono i hodnota 10 tisíc v 9tt je špatně. Nespletla ses? Není hodnota 100tisic?

Já zase nechápu proč ji v 9tt berou krev. Ten plod už musí mít na 100% viditelne bijící srdce.

• Citovat
  • Upravit
35834
13.5.21 06:50

Na 9tt je ta hodnota málo tak jako tak, navíc když klesá tak to bohužel nebude dobre. Na té krvi jsi byla že své vůle? Na posledním utz bylo vidět co a kdy byl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.21 06:58

@JancaS84 byla jsem sama na krvi. Na uzt jsem byla cca 14dni zpět. Jen mi řekl, že jsem těhotná a je „to“ v děloze. Víc nic. :,( objednal mne na začátek června. Jedno ZT už za sebou mám, proto jsem chtěla tu krev. Abych případně věděla kdy se to děje. :( dr to předtím přešel jako že to nějak nevyšlo a že příště snad.

• Citovat
  • Upravit
10923
13.5.21 06:58

9tt je rozhodujici ultrazvuk a ne hodnota HCG. Ta se prece ani v tomhle tydnu nebere.. :nevim: kazdopadne jak pisou holky, ta hodnota je celkove cela spatne, zkusila bych se preobjednat na gynde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
13.5.21 07:17
@Anonymní píše:
@JancaS84 byla jsem sama na krvi. Na uzt jsem byla cca 14dni zpět. Jen mi řekl, že jsem těhotná a je „to“ v děloze. Víc nic. :,( objednal mne na začátek června. Jedno ZT už za sebou mám, proto jsem chtěla tu krev. Abych případně věděla kdy se to děje. :( dr to předtím přešel jako že to nějak nevyšlo a že příště snad.

Asi bych hodně uvažovala o změně lékaře. Jestli jsi tam byla před 14 dny tj.cca 7tt tak už by bylo vidět i srdíčko žádný něco v deloze. To tě měl znovu zkontrolovat min.za 14 dní a ne za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
13.5.21 07:31

@JancaS84 A k cemu by ji kontroloval? Ja tomu nerozumim. Prece tehotna v prvnim trimestru zadnou lekarskou peci nepotrebuje. Potrebuje akorat objednat na prvni screening. K lekari prece chodime, kdyz je neco spatne. Ne pro jistotu. Tady se zakladatelka plasi nesmyslnyma odberama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
13.5.21 07:32

10 000 a pokles hCG v 9.tt je blbě. Zavolala bych k doktorovi. Bude si ťukat na čelo, že si v 9.tt jako samoplátce nabíráš hCG, ale vzít by tě měl. Taktéž bych čekala, že kontrolu po měsíci ti dá až ve fázi tlukoucího srdce, zvlášť se ZT v anamnéze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35834
13.5.21 07:42
@VitaminC píše:
@JancaS84 A k cemu by ji kontroloval? Ja tomu nerozumim. Prece tehotna v prvnim trimestru zadnou lekarskou peci nepotrebuje. Potrebuje akorat objednat na prvni screening. K lekari prece chodime, kdyz je neco spatne. Ne pro jistotu. Tady se zakladatelka plasi nesmyslnyma odberama.

Tak moje doktorka to dělá třeba tak, že první kontrola je potvrzení cca 8tt, za 14 dní znovu kontrola a dá prukazku jestli je vše OK a pak screaning. Jako zvlášť pokud plod neodpovídá týdnu, ve kterým má cca být tak je potřeba kontrola ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
13.5.21 07:48

@JancaS84 Uprimne, tomu fakt nerozumim. Ja pocurala test, za tyden dalsi. Na gyndu se objednala v devatem tydnu, potvrzene tehotenstvi, predana prukazka, termin v 1.screening. Ve 13. tt kontrola znovu, s vysledkama ze screeningu. Nechapu tohle honeni duchu a srdicek.
Kecam, jeste jsem v mezicase dala pet zkumavek krve, ale doktora jsem nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
13.5.21 08:00

@VitaminC já taky nejsem zastáncem kontrol co týden, ale čekala bych, že před stavem „uvidíme se jednou za měsíc“ se se mnou doktor rozloučí ve stavu „prosperující těhotenství“. Což teda „něco je v děloze“ v 7.tt fakt není. Ano, byla tam napoprvé dost brzo, ale pozvat ji pak v 11.tt, kdy už má být dávno objednaná někam na screening, abychom se koukli, jestli tomu něčemu vůbec tluče srdce… Já jsem dost fatalista, ale mít za sebou ZT a ještě v 11.tt netušit, jestli plodu vůbec kdy začalo bít srdce, nejspíš mě kraviny typu samoplátecký odběr hCG začnou napadat taky.

Jinak jo, i já ten měsíc vydržela, ale poprvé jsem byla na utz velmi brzo (záměrně, v mém případě kvůli nutnosti okamžité změny medikace), na utz černej flek, další pozvání s odstupek a teprve při akci srdeční jsme trochu vydechli a dali měsíc pauz. A jo, vím, že se to srdíčko může zastavit hodinu po kontrole, mám za sebou konce v různých fázích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
13.5.21 08:06

@JancaS84 Bohužel takové objednávání není výjimečné, i já to zažila, bez srdíčka, přijďte za měsíc, sbohem (a to jsme k němu šla na začátku sedmého týdne a kvůli potížím se špiněním). Šla jsem za čtrnáct dní jako samoplátce jinam a o týden později už měla za sebou revizi. Vím, že s tím doktor prd udělá, ale měsíční prodlevy jsou šílené, kód když už předchozí těhotenství nevyšlo, kód když ještě nebylo srdce. nevím, no, těch 14 dní mi připadá v cajku, kdyžtak zajít jako já na ten extra utz, pokud je možnost (větší město).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.21 08:15

Tak ono je to holky taky složitější v tom že já poslední ms měla 26.2. Ale mám cykly úplně šíleně, někdy 28, jindy 35, nebo 45 i 65 dní. Proste to tak mám už roky, takže k dr jsem původně šla kvůli vyvolávačce, abych MS neměla zas za tři měsíce. Tu jsem dostala, ale po týdnu už mi bylo špatně a místo MS jasně pozitivní testy těhotenské. Proto jsem šla na odběry. Abych hned neplasila(jasný, zní to blbě) ale k dr jsem tedy šla až když jsem Teoreticky měla být v 7 týdnu (za předpokladu cyklu okolo 30 dní) Tam mi ale právě řekl, že jsem max5-6. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1055
13.5.21 08:21

@VitaminC Nerozumíš,protože jsi zřejmě nezažila ZT, nebo ano???Já po 3 ZT měla tak obrovskej strach, ze bych na kontrolu chodila co týden, abych se nezblaznila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí