Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VitaminC No to žes to tak měla ty, neznamená, že to tak mají všichni. Já šla na preventivku, kde jsem si nechala potvrdit těhotenství (cca 7-8tt), pak si mě objednal znovu na 10tt, kde už proběhly odběry krve no a pak screening. A nepřijdu si jako nějaká „naháněčka srdíček.“
Navíc pokud už má někdo za sebou ZT, tak už je na tom jinak než někdo kdo měl bezproblémové otěhotnění a těhotenství.
Sice taky neschvaluju to šílení a odběry na hcg, ale tak když tu možnost ženy mají, proč by se do ní neměly pouštět?
@VitaminC píše:
@JancaS84 Uprimne, tomu fakt nerozumim. Ja pocurala test, za tyden dalsi. Na gyndu se objednala v devatem tydnu, potvrzene tehotenstvi, predana prukazka, termin v 1.screening. Ve 13. tt kontrola znovu, s vysledkama ze screeningu. Nechapu tohle honeni duchu a srdicek.
Kecam, jeste jsem v mezicase dala pet zkumavek krve, ale doktora jsem nevidela.
No vidíš, já jsem dokonce vždycky pocurala test jen jednou po vynechani a za 3 týdny šla na první kontrolu. Pak uz si kontroly řídí doktorka, nic navíc jsem po ní nechtěla.
Ja zase nechapu proc tohle nekdo soudi. Sama se musim testovat hned v casne fazi tehototenstvi, jeste pred gynekologii bezet na hematologii pro leky na redeni a testy. Ze sve iniciativy chodim na zacatku na krev dvakrat jako samoplatce jestli hcg stoupa a ma to smysl nebo jestli mi to naznaci neprosperujici tehotenstvi. Mam to za sebou nekolikrat a doktorka je naprosto normalni a neobtezuje ji navsteva jednou tydne dokud nevidi, ze je vse jak ma. Potom se interval prodlouzi. Sama si ode me hodnoty hcg pise do systemu a nijak nad tim hlavou nekrouti.
Neprijdu si nijak sahla, bud me to uklidni nebo hned smiri a vim o co jde. Bylo by strasne fajn otehotnet a porodit, to bych mela uz kopu deti ![]()
Myslím, že standardní by mělo být potvrzení těhotenství v děloze + jeho prosperita, tudíž první kontrola u gyn. v nějakém cca 8.tt, kdy už by měla srdeční akce být vidět. Pokud akce vidět není, řekla bych, že většina gynekologů objednává cca za 14, aby těhotenství zkontrolovali.
Pokud v 8.tt akce je, další kontrola je v tom cca 10.tt, kdy se odebírá krev. Pak screening.
Pokud by mi gynekolog v 7.tt nepotvrdil srdíčko a objednal mě až za měsíc, řekla bych mu, že chci další kontrolu za 14 dní (i za cenu, že bych si to měla zaplatit, ikdyž by mi to bylo proti srsti), a pokud by mě odmítl, zašla bych k jinému lékaři (většina gyn. mají v ceníku kontrolu neregistrovaného pacienta - druhý názor). V případě velké nespokojenosti bych gyn. změnila.
@krispyna holky chápu, že každý to vidí jinak, ale zároveň jsem ráda za někoho(ty), kdo tohle chápe
díky
@VitaminC píše:
@JancaS84 Uprimne, tomu fakt nerozumim. Ja pocurala test, za tyden dalsi. Na gyndu se objednala v devatem tydnu, potvrzene tehotenstvi, predana prukazka, termin v 1.screening. Ve 13. tt kontrola znovu, s vysledkama ze screeningu. Nechapu tohle honeni duchu a srdicek.
Kecam, jeste jsem v mezicase dala pet zkumavek krve, ale doktora jsem nevidela.
Tak já kdybych šla na kontrolu až v 9 týdnu tak už tu možná nejsem, moje doktorka objednava cca 14 dní po vynechání ms, jen koukla, jestli je vše na správném místě, pak za další dva týdny srdíčko a až po dobrém 1.screeningu mi začaly kontroly po měsíci…nemyslím si, že to dělá špatně, jen chce předejít rizikům co v prvních týdnech hrozí bez zbytečných komolikací…
Taky nechápu honění duchů a popravdě hodnotu hcg doteď neznám, ani ofiko hodnoty ze svreeningu, stačilo mi říct, že je to v pořádku a nepotřebuji si googlit rizika podle tabulek a zkušeností, ale pokud měl někdo dříve potíže, chápu, že to dělá a nenavážím se hned do nich, že to dělají zbytečně brzy a často
@Anonymní píše:
@krispyna holky chápu, že každý to vidí jinak, ale zároveň jsem ráda za někoho(ty), kdo tohle chápedíky
Kdyby tam nebyl ten pokles, tak řeknu, že jsi otěhotněla později a byla jsi v 5.-6. týdnu a bude to ok. Ale když už jsi byla na té krvi, šla bych na ni znova. A porovnala svoje testování. Buď tě to uklidní nebo se objednáš k Dr.
@Kamkam už jsem volala k dr, sice ne mému (ten tam dnes a zítra není), ale vezme mne v půl čtvrté na utz.(na vlastní žádost, placený). Tak uvidíme. Alespoň budu vědět na čem jsem. Musím říct, že i sestra po telefonu byla super a měla pro situaci pochopení. ![]()
@Anonymní píše:
@Kamkam už jsem volala k dr, sice ne mému (ten tam dnes a zítra není), ale vezme mne v půl čtvrté na utz.(na vlastní žádost, placený). Tak uvidíme. Alespoň budu vědět na čem jsem. Musím říct, že i sestra po telefonu byla super a měla pro situaci pochopení.
Tak dej vědět, přeji, ať je vše ok ![]()
@mackA159 To prostě nepochopis…naštěstí jsem objevila angelsounds a ten mi duševní zdraví zachránil
Tak na utz bylo embryjko i se srdíčkem. Ve zprávě mám zapsáno 7+5
![]()
@Anonymní píše:
Tak na utz bylo embryjko i se srdíčkem. Ve zprávě mám zapsáno 7+5![]()
V tom případě nemohlo být hcg 10000.ze ty ses o nulu prekoukla.
@karkarka píše:
V tom případě nemohlo být hcg 10000.ze ty ses o nulu prekoukla.
Kdepak ![]()
@Anonymní píše:
Kdepak
Je tam znaménko “více” než 10 000. To znamená, že 10 000 je maximum, co vám do výsledků napíšou.
A k čemu ti ty kontroly byly? Jen dalsi stres. Nezlob se, je mi to líto, ale milion kontrol takhle brzo stejně ničemu nepomůže. Spíš naopak