28. týdnů mateřské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
28 týdnů mateřské dovolené
Zdravím chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěla bych se zeptat jak se počítá těch 28 týdnů jestli se to počítá jako týden který se rovná 7 dnů nebo jako pracovní který je 5 dní? Potřebovala bych si spočítat kdy mi skončí nastoupila jsem na mateřskou 17.1. 2018. Moc vám děkuji a omlouvám se za neznalost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Furiosa píše:
Zdravím chtěla bych vás poprosit o radu. Chtěla bych se zeptat jak se počítá těch 28 týdnů jestli se to počítá jako týden který se rovná 7 dnů nebo jako pracovní který je 5 dní? Potřebovala bych si spočítat kdy mi skončí nastoupila jsem na mateřskou 17.1. 2018. Moc vám děkuji a omlouvám se za neznalost.
Mě to vyšlo 31.7.2018
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka mě je jasné že týden má 7 dní jen sem nevěděla jestli se to u toho počítá s víkendem nebo ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@longed-for-dream děkuji moc mě to taky tak vyšlo jen jsem si nebyla jistá jak se to počítá a abych to někde špatně nevyplnila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Furiosa píše:
@longed-for-dream děkuji moc mě to taky tak vyšlo jen jsem si nebyla jistá jak se to počítá a abych to někde špatně nevyplnila
Dále pak upozorňuji ze mateřská dovolená je posuzována jako pracovní výkon a máš nárok po dobu na dovolenou od zaměstnavatele
a pro muže co bude chtít si uplatnit nepracujici manzelku tak se mateřská jako přijem počítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jedna otázka na rodičák budu nastupovat 31.7. nebo od 1.8.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš myslela jsem si to, děkuji nemám s tím do teď žádné zkušenosti a nikde jsem skoro nic nevyčetla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Furiosa píše:
@Lendeš myslela jsem si to, děkuji nemám s tím do teď žádné zkušenosti a nikde jsem skoro nic nevyčetla.
A až budeš přecházet na rodičovský příspěvek tak napiš žádost na firmu o proplacení dovolené a ze zádas volno do tří let věku dítěte. Ať máš kryta záda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@longed-for-dream píše:
A až budeš přecházet na rodičovský příspěvek tak napiš žádost na firmu o proplacení dovolené a ze zádas volno do tří let věku dítěte. Ať máš kryta záda.
Ne o proplacení, ale o čerpání řádné dovolené. A s tou délkou rodičovské dovolené je dobré si to promyslet. Prodloužit do tří let věku jde vždy, zkrátit jen po dohodě se zaměstnavatelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Ne o proplacení, ale o čerpání řádné dovolené. A s tou délkou rodičovské dovolené je dobré si to promyslet. Prodloužit do tří let věku jde vždy, zkrátit jen po dohodě se zaměstnavatelem.
Jaj omlouvám se za disinformaci. Pro me je to jako proplacení protože na materskou rodičovský příspěvek navazuje i když je matka jakoby ma dovolené od zaměstnavatele. Popletla jsem slova. Omlouvám se.
Zvážit jistě. Ale vím že pokud by nezazadala o volno tak by po dvou letech dítěte mohla být kontaktovana firmou aby nastoupila a pokud nebude chtít tak ji propustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@longed-for-dream píše:
Zvážit jistě. Ale vím že pokud by nezazadala o volno tak by po dvou letech dítěte mohla být kontaktovana firmou aby nastoupila a pokud nebude chtít tak ji propustí.
Co je tohle za blbost? Pokud by nechtěla nastoupit, tak prostě „požádá“ o RD až do 3 let a firma je povinna ji vvyhovět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Co je tohle za blbost? Pokud by nechtěla nastoupit, tak prostě „požádá“ o RD až do 3 let a firma je povinna ji vvyhovět.
Možná je to blbost, nevím ale zkoušela to na mě jedna firma a kdyz zjistili že existuje moje žádost tak sklapli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit