Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj budoucí maminky,
najde se maminka která je 29 týden? zajímalo by mě jak se cítíte a připravujete na porod?
Ahojky ![]()
Citim se normalne
Jako pri rychly chuzi me zacne tahnout bricho a bolet, stejne tak, kdyz vic taham malou, ale jinak mi nastesti nic neni
A jak se pripravuju na porod? Nijak
To se neda pripravit
Nemam jeste ani nic nakoupeno do porodky ![]()
Ja nemam take vubec nic nakoupene, zacnu po novem roce pomalu.
A porod neresim az to prijde tak to prijde ja se s tim nejak poperu ![]()
To si říkám taky
bojím se jen abych měla všechno
a jak je to u vás se spaním a kopáním? mě trápí nespavost a naše malá kope neuvěřitelně ![]()
No moje se ted dost uklidnila, koupani jsem jak hroch pomalu se nevejdu do sprchace. A to nemluvim o tom ze jsem se chtela holit ale uz si tam nevidim ![]()
to byla teprve operace misto 15 minut mi to trvalo 45 uffff a to jsem se nedostala na nohy hihi holky to bude boj ![]()
No já řeším dilema že mi každý říká že nemám břicho
nejsem hubená ani tlustá ale chci se chlubit bříškem a hodně lidí si myslí že jsem na začátku tak nevím
ale přece trochu bříško mám a s holením mám taky docela problém
a pořád sedím v tureckém sedu a malé se to moc nelíbí ![]()
Ahojky holky, a jak spíte??? všude čtu že by se mělo spát na boku, ale to mi moc nejde nejlíp se mi spí na zádech, ale to prý neni dobré
do toho mě pořád pálí žáha až už je to kolikrát k nevydržení
jinak bříško už mám pěkný, nesmím dlouho nic dělat nebo stát, pak mě táhne dolu a bolí…mám astma, takže už se docela zadýchávám
jinak si to užívám ![]()
Tak maly kope cely den, ale v noci to je extrem
Mozna i tim, ze spim na zadech, ale taky se mi tak nejlip spi
Divny, u dcery jsem nesnesla lezet na zadech ![]()
No a dneska mi jeden znamy rekl, ze si podle bricha myslel, ze mame termin kazdym dnem
![]()
Ahoj, já spím na boku, ale i na zádech. Jak se mi chce
Jinak se cítím docela dobře, na žáhu mám rennie nebo kefír, jen trochu bolí břicho a v kříži.
Já tedy v noci malého necítím…on je to spíš takový lenoch jak říká pani dr
cítím ho spíš když sedím u tv nebo pc…jinak se moc neozývá…ale taky mám placentu vepředu, takže je to i tím..
@lloren Já jsem se připravila tak, že jsem si okoukla už teď úlevové polohy v první době porodní, ukázala jsem je i manželovi, aby mi je připoměl, až tu budu skuhrat. A taky jsem pořešila, kam dám synka. Rozhodně nechci, aby mi doma asistoval. A ještě si hodlám pořídit olej na masáž hráze, který mě při prvním porodu ušetřil nástřihu i veškerého poranění hráze.
Ahojky já také sem tam spím na zádech, byla jsem zvyklá spát na břichu tak ted se mi spí obzvlášt špatně
hlavně spím třeba 6-7 hodin a mám po spánku jsem nějaká moc čilá ![]()
To ja na zadech spat nemohu, pak mam bolesti takze ja jen na boku.
Holky kolik jste pribrali
@MartinaIrena Tak at vam to doma dobre dopadne
Ja jsem na to srab
A dceru soupnem ke svagrovy.
Pribrala jsem zatim 5kg, ono s tou nasi dracici se ani moc pribrat neda ![]()