Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
mám otázku, jsem v 12 tt a často špiním. Dnes mi byl zjištěn těhotenský polyp s tím, že mimi je v naprostém pořádku a nijak jej to neohrožuje. Máte některá z Vás s tím zkušenosti? Údajně, když se bude děloha zvětšovat, tak se sliznice stáhne dovnitř?. Děkuji za VAše názory.
Jsem také ve 12tt a polyp mám již od 9 týdne. Špiním stále, ale dr. mě ujišťoval, že mimi to neohrozí, že je to spíš kosmetická vada na „kráse“. Prý se buď vstřebá nebo spíš potom zmizí až s porodem.
@Catalya - tak, to jsem ráda, že v tom nejedu sama, jen než jsem se to dozvěděla, proč, to byly nervy ![]()
Jj, taky jsem stresovala. V červnu jsem byla na UPT a doktoři mi doporučovali otěhotnět za 6 měsíců, jenže my to nevydrželi a těhu přišlo po 3 měsících
Tak jsem byla celá mrtvá strachy, proč špiním, ale dr. mě uklidnil. Přeci si tím protivným, hnusným, vlezlým polypem nenecháme zkazit tu radost z těhotenství
Zvládneme to i s polypem
![]()
@Catalya - Tak to je super, že se Vám to tak rychle povedlo
. MOhu se zeptat jestli máš to špinění nepřetržitě, nebo to i ustává? Já od večera nic a teď znovu..
.
Mám ho nepřetržitě. Akorát se mění intenzita. Ráno je minimální, ale po obědě většinou začne přibývat a večer je výtok docela silný. Já mám taky otázku, tak trochu obligátní
Zakázal ti doktor kvůli tomu sex? Mě ho teda nedoporučuje, že prý bych pak mohla začít krvácet, že je polyp hodně citlivý a že bych pak z toho mohla být zbytečně nervózní. Tak nevím… ![]()
Ahoj, špinili jste kvůli polypu po celou dobu těhotenství, nebo to v některém měsíci pak zmizelo? Zmizel vám polyp?
Ahoj, zmizel asi kolem 15 tydne a spineni uplne ustalo. Niceho se neboj. ![]()
Ahoj, taky mi dr zjistila polyp už ve 12tt. Nyní jsem 15tt pořad špiním, ráno nejvíce během dne se to ustalý. Nedoporučuje mi ho odstranit. Mám dodržovat klidový režim, žádný sex a žádná vana. Mimčo je v pořádku. Nemůže to nějak mimču časem uškodit a muže polyp během těhotenství zmizet? Nebo aspoň to špinění ustoupit.? Je to první těhotenství tak mam trochu strach.