Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj jsem po neúspěšném 1IVF+ICSI a chystám se teď na druhý pokus, myslím si že jsem k tomu špatně přistoupila, chci tím říct, že jsem se moc sledovala, pořád četla kdy co a jak, stresovala sem se, ležela pořád…neříkám že to byl hlavní faktor k neúspěchu ale myslím že jsem tímto přístupem tomu moc nepomohla
chtěla bych teď být více v klidu, užívat si klid, nehlídat se extrémě a prostě být vpohodě doufám že to půjde. Jak ste to měli vy? A je tu některá z vás které se druhý pokus povedl?
a nebo chystá se někdo z vás na druhý pokus?
Ahoj Evi,
ja jdu na druhe IVF v lete a nevim, jaky pristup je, uprimne, spravny
… ja jsem po transferu zustala doma prvnich 14 dni do potvrzeni tehotenstvi a pak jsem se vrhla zpet do prace a potratila, takze ted mam naplanovano lezet a nedelat nic
… tezko rict, ale kazdopadne se tesim, druhy pokus, nova nadeje ![]()
Ahoj Péťo
já jdu už hnedka po 2měsících prý jestli se na to cítím tak po 2Menst můžu, tak jdu…
Je tak to je mi líto že to takhle ti nevyšlo v létě to vyjde
já taky popravdě nevím jaký přístup, člověk slyší z každé strany jiný názor někdo že to chce normálně fungovat a nemyslet na to a někdo že je lepší odpočívat, já jsem byla také 14dní na neschopence a ted jsem 3den v práci a už se z toho tak oklepávám. Po 12 dnech mi přišla menstruace neměla jsem ani čárku, 13 den byla slaboučká a tím i naděje a 14 den bum a konec
moc jsem se stresovala a brzy testovala…a ty jdeš po jaké době na 2 pokus?
Evi, byla jsem v podstate presne pred rokem na 1. IVF a ted pujdeme v lete
… je to pravda, ze pozorovani se neni nejlepsi, ale zase prece jen, neni to „obycejne“ tehotenstvi, tak ja osobne bych se radeji opatrovala. Budu se valet na gauci a nedelat vubec nic ![]()
My jsme byli jeste v loni v lete na KETu (meli jsme 4 mrazacky), ale prvni dva neprezili rozmrazeni a dalsi dva se nechytli, takze jdeme taky pekne od zacatku znovu do toho a uvidime ![]()
Jsi sikula, ze zvladas opet stimulaci hned po 2 mesicich, neni to docela naval? Nemas bolestive vajecniky?
Peťulo, tyy jo tak to držím palce teď to vyjde hlavně odpočívat nic nedělat a opatrovat se.
Mě se oplodnilo 5 vajíček, 2 mi po 3dnech vložili to byl pátek. v pondělí jsem volala abych si nechala 3 zbylá zamrazit a byl pro mě šok když mi řekli že je nezamrazili že už ani jedno se pěkně nevyvíjelo to byl pro mě šok a první signál k problému ![]()
No pravda je že bych to mohla oddálit, ale mám takový vnitřní pocit že teď to vyjde, prosím tě po hormonálních injekcích jsem měla lehounké bolesti v podbřišku ale skoro nic a překvapilo mě že to na mě působilo v pořádku. Jen po punkci jsem měla docela dost bolesti a asi 3dny jsem byla hodně nafouklá a bolelo mě břicho. Paradox je že poprvé za 13let jsem ted měla menstruaci tak jak má být ten týden, jinak já mám menstruaci většinou cca 10až 14dní jak kdy ![]()
nával to asi bude, ale mě je fajn, vaječníky mě už nebolí, občas mě teď ještě leeehonce píchne ale jinak nic ted mi doznívá MS a další už budu volat na objednání do CARU. Snad to moc neuspěchávám ![]()
u nás se povedlo 2.IVF!! a já si po prvním nezdaru dala pauzu - půl roku! chtěla jsem podstoupit vyšetření imunity a to trvá dlouho a ono se taky prokázalo, že mám umunologickej problém, takže ještě 3 měsíce léčba a nový výsledky a hned na to jsme šli na druhý IVF a dokonce do jiného CARu - změna mi prospěla a imuno léčba nejspíš taky - z jednoho transférovanýho embrya se zadařily jednovaječný dvojčata!
a devět měsíců po porodu se zadařilo nečekaně přirozeně i když doktoři tvrdili, že by to spíš zázrak! no a tenhle zázrak už pár dní vyvolávám na svět ![]()
tak držim moc palce a do dalšího boje hodně sil a pozitivního myšlení ![]()
ahoj dvoojmamčo,
tak to moc gratuluji to je paráda ![]()
Na genetice jsem byla ale na imunologii jsem nebyla, tak doufám že to mám v pořádku. Přítel má špatný spermiogram tak do dost přikládám k tomu.
Tak držím palce k ,,vyvolání,, na svět toho drobečka
![]()
můj manžel měl hodně špatný spermiogram - prý bez ICSi nemožnost otěhotnět! po dobu, co jsme dávali pauzu bral vitamíny a spermiogram se zlepšil na „sníženou plodnost“ a vida stačilo to i na přirozený otěhotnění! tak nevzdávat a bojovat všema prostředkama, co to jde!! stojí to za to
a díky ![]()
taky už máme na stole vitamínů a dlabe, slyšela jsem na to samé kladné názory s úspěchy tak doufám že to klapne ![]()
vysadil horké vany, chladí a vitaminuje jak zběsilý snad to pomůže ![]()
ještě jednou gratuluji a drž se a ať ste vpořádku ![]()
správnej přístup!!
ty vitamíny to chce minimálně 3 měsíce, aby se spermie obnovily, ale to určitě máš nastudovaný, že?
tak přeju krásnýho potomka/potomky z 2.IVF!!
@evaprochy jaké jsou hodnoty spg? Co chladí - jestli pivo v lednici, tak je to v pořádku, spermie potřebují zcela konkrétní tělesnou teplotu, někteří muži podléhají hormonálním bouřím a nátlaku svých partnerek a provádějí zrůdnosti typu sprchování přirození studenou vodou.
Ahoj mně vyšlo 1 IVF čekání na // jsem přečkala na gauči s obládačem v ruce. Dalších 9m to bylo v podstatě stejné. Manžel uklízel,žehlil a vařila moje máma.
Při dalších pokusech jsem mněla tu svou princeznu a to jsem neležela ani jeden den po KET nešlo to a další IVF nevyšlo. Takže pokud můžete odpočívejte. ![]()
Ahoj holky, tak mě vyšlo 1. IVF, ale potom ani jeden KET a ani 2. IVF. V září se chystáme na 3. pokus. Jinak při úspěšném IVF jsem ležela max. 1 den, pak jsem měla takový normální režim, ale bez uklízení
. U KET jsem moc ležet nemohla, protože to s malou moc nešlo.
Ahoj
toho bych do studené sprchy nikdy nedostala, jde o to že ,,chladí,, v tom smyslu, že v tomhle počasí se už nenavléká jako pumpa (celý podzim a zimu nosil nonstop termoprádlo a to id doma) ![]()
a ten můj by rozhodně mému nátlaku nikdy nepodlehl ten určitě ne ![]()
jeho první spermiogram byl (počet sperm.v 1ml - 17mil, pohyblivost - 60% 1+, morfologie - 86% def, závěr: Oligoastenozoospermie. Pan doktor říkal, že jsou velmi velmi ,,líné,, a ten druhý dopadl mnohem hůře přesně si nepamatuji hodnoty ale vim že měl 1,2mil/ml........ ![]()
@wobludečka píše:
@evaprochy jaké jsou hodnoty spg? Co chladí - jestli pivo v lednici, tak je to v pořádku, spermie potřebují zcela konkrétní tělesnou teplotu, někteří muži podléhají hormonálním bouřím a nátlaku svých partnerek a provádějí zrůdnosti typu sprchování přirození studenou vodou.
@evaprochy Ten spermiogram se mi nezdá nijak zvlášť tragický. Proto bych možná ještě zkusila hledat další příčinu. Co máte za vyšetření? Ale je možné, že to doteď byla prostě jen smůla.