Pregnyl, poradíte s píchnutím?

158
20.3.12 21:00

pregnyl,poradíte s píchnutím?

prosím poradíte jak píchnout pregnyl? kdy vytlačit vzduch,jaký úhel má mít jehla,díky…píchám do břicha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
20.3.12 21:04

A máš zvlášť v ampuli nebo předpřipravený v jednorázové stříkačce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
20.3.12 21:05
Maia22 píše:
A máš zvlášť v ampuli nebo předpřipravený v jednorázové stříkačce?

mám ampule 2× 5000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
20.3.12 21:09

Vzduch vytlačit klasicky před píchnutím, jehlu (předpokládám, že máš krátkou podkožní) píchnout kolmo celou do kožní řasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
20.3.12 21:10

Jo a jinak teda obě ampule najednou na jeden roztok, ale to asi víš… (nabrat roztok, stříknout do prášku, rozmíchat, nasát, stříknout do druhého prášku, rozmíchat, nasát, vytlačit vzduch, píchnout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
20.3.12 21:27

A máš to píchnout naráz? Máš tam asi ampuli s práškem a zvlášť ampuli s fyziologickým roztokem že? Pokud ano otevři si ty větší ampule s práškem,vedle si připrav přiložené s fyziologickým roztokem,měly by být v balení,než odlomíš vršky,přesvědš se že tam není roztok,kdyžtak do toho vršku několikrát cvrnkni prstem,až to steče,poté odlom,měla by tam být ryska,opatrně ať se nepořežeš. Poté strč jehlu se stříkačkou dovnitř a vysaj roztok a vstříkni do ampule s práškem,to samé udělej s druhou ampulkou,malinko promíchej,stačí s tím zatočit,rozhodně netřepat,poté si nasaj oba připravené roztoky z ampulek přes jehlu do stříkačky,dělá se to dnem vzhůru a v úrovni očí,tak abys viděla jestli jsi vysála celý obsah,bacha ať tam nenasáváš vzduch,po nasátí roztoku z ampulek si nasaď jehlu kterou budeš aplikovat,měla by to být černá,odezinfikuj místo kam budeš píchat,sundej plastový kryt z jehly,nasaj malinko vzduchu a pomalu vypouštěj ze stříkačky,než se ti na hrotu jehly objeví kapička,neměl by ti zůstat ve stříkačce žádný vzduch,poté si udělej kožní řasu a píchni v úhlu 90 stupňů,malinko aspiruj (to znamená trošku vysaj jestli se neobjeví v konci stříkačky krev,pokud ano jsi v žíle a musíš píchnout jinam) pak můžeš pomalu vpravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
20.3.12 21:30
Maia22 píše:
A máš to píchnout naráz? Máš tam asi ampuli s práškem a zvlášť ampuli s fyziologickým roztokem že? Pokud ano otevři si ty větší ampule s práškem,vedle si připrav přiložené s fyziologickým roztokem,měly by být v balení,než odlomíš vršky,přesvědš se že tam není roztok,kdyžtak do toho vršku několikrát cvrnkni prstem,až to steče,poté odlom,měla by tam být ryska,opatrně ať se nepořežeš. Poté strč jehlu se stříkačkou dovnitř a vysaj roztok a vstříkni do ampule s práškem,to samé udělej s druhou ampulkou,malinko promíchej,stačí s tím zatočit,rozhodně netřepat,poté si nasaj oba připravené roztoky z ampulek přes jehlu do stříkačky,dělá se to dnem vzhůru a v úrovni očí,tak abys viděla jestli jsi vysála celý obsah,bacha ať tam nenasáváš vzduch,po nasátí roztoku z ampulek si nasaď jehlu kterou budeš aplikovat,měla by to být černá,odezinfikuj místo kam budeš píchat,sundej plastový kryt z jehly,nasaj malinko vzduchu a pomalu vypouštěj ze stříkačky,než se ti na hrotu jehly objeví kapička,neměl by ti zůstat ve stříkačce žádný vzduch,poté si udělej kožní řasu a píchni v úhlu 90 stupňů,malinko aspiruj (to znamená trošku vysaj jestli se neobjeví v konci stříkačky krev,pokud ano jsi v žíle a musíš píchnout jinam) pak můžeš pomalu vpravovat.

ano mám to píchnout naráz a jen jeden roztok použít…bojm se toho vzduchu,že udělám něco špatně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
20.3.12 21:33

Tak v tom případě rozlom jen jeden roztok a rozděl do dvou těch ampulí. Neboj se,to bude v pohodě ;) Hlavně vpravuj pomaleji,aby se to stihlo trochu vstřebat a nevytekla část až vytáhneš jehlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
20.3.12 21:48

já si radši sjela k obvodnímu lékaři a poprosila sestřičku. neumím to a ani bych si to sama nepíchla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5428
20.3.12 21:50

To zvládneš, holky radí dobře. Já si takto píchala injekce do břicha před IUI, když jsem brala Fostimon a že těch injekcí bylo 8o
Držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
20.3.12 22:05

Já měla také právě dvakrát stimulku k IVF,poprvé také fostimon a podruhé menopur,oboje jsem píchala 2× denně po 3 ampulích,ale ten fostimon byl hroznej,ten jsem měla do zadku au au,oproti tomu injekce do břicha jsou brnkačka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí