Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
prosím poradíte jak píchnout pregnyl? kdy vytlačit vzduch,jaký úhel má mít jehla,díky…píchám do břicha
A máš zvlášť v ampuli nebo předpřipravený v jednorázové stříkačce?
Maia22 píše:
A máš zvlášť v ampuli nebo předpřipravený v jednorázové stříkačce?
mám ampule 2× 5000
Vzduch vytlačit klasicky před píchnutím, jehlu (předpokládám, že máš krátkou podkožní) píchnout kolmo celou do kožní řasy.
Jo a jinak teda obě ampule najednou na jeden roztok, ale to asi víš… (nabrat roztok, stříknout do prášku, rozmíchat, nasát, stříknout do druhého prášku, rozmíchat, nasát, vytlačit vzduch, píchnout)
A máš to píchnout naráz? Máš tam asi ampuli s práškem a zvlášť ampuli s fyziologickým roztokem že? Pokud ano otevři si ty větší ampule s práškem,vedle si připrav přiložené s fyziologickým roztokem,měly by být v balení,než odlomíš vršky,přesvědš se že tam není roztok,kdyžtak do toho vršku několikrát cvrnkni prstem,až to steče,poté odlom,měla by tam být ryska,opatrně ať se nepořežeš. Poté strč jehlu se stříkačkou dovnitř a vysaj roztok a vstříkni do ampule s práškem,to samé udělej s druhou ampulkou,malinko promíchej,stačí s tím zatočit,rozhodně netřepat,poté si nasaj oba připravené roztoky z ampulek přes jehlu do stříkačky,dělá se to dnem vzhůru a v úrovni očí,tak abys viděla jestli jsi vysála celý obsah,bacha ať tam nenasáváš vzduch,po nasátí roztoku z ampulek si nasaď jehlu kterou budeš aplikovat,měla by to být černá,odezinfikuj místo kam budeš píchat,sundej plastový kryt z jehly,nasaj malinko vzduchu a pomalu vypouštěj ze stříkačky,než se ti na hrotu jehly objeví kapička,neměl by ti zůstat ve stříkačce žádný vzduch,poté si udělej kožní řasu a píchni v úhlu 90 stupňů,malinko aspiruj (to znamená trošku vysaj jestli se neobjeví v konci stříkačky krev,pokud ano jsi v žíle a musíš píchnout jinam) pak můžeš pomalu vpravovat.
Maia22 píše:
A máš to píchnout naráz? Máš tam asi ampuli s práškem a zvlášť ampuli s fyziologickým roztokem že? Pokud ano otevři si ty větší ampule s práškem,vedle si připrav přiložené s fyziologickým roztokem,měly by být v balení,než odlomíš vršky,přesvědš se že tam není roztok,kdyžtak do toho vršku několikrát cvrnkni prstem,až to steče,poté odlom,měla by tam být ryska,opatrně ať se nepořežeš. Poté strč jehlu se stříkačkou dovnitř a vysaj roztok a vstříkni do ampule s práškem,to samé udělej s druhou ampulkou,malinko promíchej,stačí s tím zatočit,rozhodně netřepat,poté si nasaj oba připravené roztoky z ampulek přes jehlu do stříkačky,dělá se to dnem vzhůru a v úrovni očí,tak abys viděla jestli jsi vysála celý obsah,bacha ať tam nenasáváš vzduch,po nasátí roztoku z ampulek si nasaď jehlu kterou budeš aplikovat,měla by to být černá,odezinfikuj místo kam budeš píchat,sundej plastový kryt z jehly,nasaj malinko vzduchu a pomalu vypouštěj ze stříkačky,než se ti na hrotu jehly objeví kapička,neměl by ti zůstat ve stříkačce žádný vzduch,poté si udělej kožní řasu a píchni v úhlu 90 stupňů,malinko aspiruj (to znamená trošku vysaj jestli se neobjeví v konci stříkačky krev,pokud ano jsi v žíle a musíš píchnout jinam) pak můžeš pomalu vpravovat.
ano mám to píchnout naráz a jen jeden roztok použít…bojm se toho vzduchu,že udělám něco špatně ![]()
Tak v tom případě rozlom jen jeden roztok a rozděl do dvou těch ampulí. Neboj se,to bude v pohodě
Hlavně vpravuj pomaleji,aby se to stihlo trochu vstřebat a nevytekla část až vytáhneš jehlu.
já si radši sjela k obvodnímu lékaři a poprosila sestřičku. neumím to a ani bych si to sama nepíchla
To zvládneš, holky radí dobře. Já si takto píchala injekce do břicha před IUI, když jsem brala Fostimon a že těch injekcí bylo ![]()
Držím palečky ![]()
Já měla také právě dvakrát stimulku k IVF,poprvé také fostimon a podruhé menopur,oboje jsem píchala 2× denně po 3 ampulích,ale ten fostimon byl hroznej,ten jsem měla do zadku au au,oproti tomu injekce do břicha jsou brnkačka ![]()