2letá dcera - hraní s ostatními dětmi

1689
17.9.11 08:20

2letá dcera hraní s ostatními dětmi

Ahoj holky,
Potřebovala bych se poradit a trošku i svěřit. Koncem srpna jsme se s rodinou přestěhovali z Prahy na vesnici. Viděla jsem výhodu krásné zahrady, čerstvého vzduchu a hlavně zde mám kamarádky se stejně starými dětmi. V Praze jsem bydlela v bytě a hned vedle měla sousedku s holčičkou stejně starou. Velmi často si spolu naše holky hrály, chodily na hřiště, před dům.
Teď jsem ale jinde a jsem velmi rozčarovaná. Kamarádky s dětmi jsou pořád zalezlý doma a jít na hřiště je pomalu komplikace (jdem tak jednou týdně), na hřišti cizí děti taky moc nejsou, jediné, co jsem našla je jednou týdně herna v místním kulturním centru. To je celkem dobrý, ale pořád mi to přijde málo. Malá je zvyklá na děti a já mám z toho pocit, že jsem udělala něco špatně. Zahradu sice máme, ale jí to tam stejně zas tak nebaví. Já jsem nyní v 8. m. těhotenství a začínám všechno tak nějak prožívat. Je mi jí líto a říkám si, jestli by jí nebylo lépe v Praze mezi dětmi.
Chtěla jsem se zeptat, jak jste na tom vy? Hraje si vaše dítě s ostatníma? Jak často se vídáte s podobně starými dětmi? Někdy si říkám, jestli nejsem spíš divná já a ostatní to tak neřeší. Jsem z toho všeho taková lítostivá - stěhování, končící těhotenství a ještě starost o dcerku.
Ona sama se mi často ptá na ostatní kamarády, pořád je vyjmenovává.
Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
17.9.11 08:23

Já bych to tolik neřešila :nevim: Jako malé dítě samozřejmě potřebuje kontakt se stejně starými, ale že by to muselo být každý den :think:
My bydlíme na vesnici, stejně staré děti jsou tu sice dvě, ale jak píšeš, jsou zalezlé doma, mají sourozence ,takže další společnost nevyhledávají. My jsme sami, syn má kontakt většinou s dětmi mých bráchů, nepravidelně. Já to neřeším, však půjde za rok do školky a tam si užije dětí ažaž.

• Citovat
  • Upravit
1689
17.9.11 08:35

Madí, díky.
Asi si budeme muset zvyknout na jiný režim. No co nám jiného zbývá :-))
Taky si tak nějak vnitřně říkám, že to jsou zbytečné starosti a že školka to vyřeší. Spíš mě zajímá, jestli to tak mají i ostatní. No za měsíc a kousek Madlence přivedu sestřičku, tak snad to pomůže mě i jí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.11 08:57

Přestala jsem to řešit - taky jsem se přestěhovala na vesnici, stejně staré děti tu nejsou (a nebo jsou a nevím o nich).. sem tam se potká se sestřenkama, někdy potkáme starší dítě na hřišti.. Malá má děti taky ráda, ale kde je brát :?: :roll: takže jezdíme občas do hracích center do města.. jinak si holt bude muset počkat na školku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
17.9.11 10:19

Ahoj, já mám podobný pocit. přestěhovali jsme se kus za Brno na vesnici a venku na procházkách nebo na prulízkách jsme většinou sami. Místní maminky zajdou tak maximálně do obchodu, jinak je potkávám zřídka. My ještě nemáme dům, ale obecní byt, takže ani tu zahrádku :-(. Jsm tady celkem izolovaná a tak jezdím každej den do města za rodičema a kamarádama, na dětský hřiště nebo do miniškolky. Klid na esnici je super, ale odpoledne se tu oba už nudíme. Syn miluje společnost dětí a doufám, že mi ho tady aspoň vezmou příští rok do školky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.9.11 10:52

Ahoj, taky jsme na vesnici, kde chcíp pes :roll: Verunce je skoro 17m, je tu jeden kluk 26m a holka 7m..fakt kombinace :lol: K tomu ještě dvě maminky z vedlejší vesnice. A jak říkáš, furt všichni doma nebo na dvoře. Vídám se s někým tak jednou dvakrát do týdne, když jedem nakoupit, holt i s přestávkou v dětském koutku a čas od času se vídám i s kamarádkama s dětma třeba 80km daleko..auto je prostě nutnost. Jsme hodně na zahradě, máme houpačku, klouzačku a pískoviště, Veru si zatím vystačí, ale už je vidět, že kolektiv vítá. Za dva měsíce přibyde malá ségra a nějak to zkrátka jít musí. Jo hodně ještě pomáhá zvířectvo, máme psy (v souč.době bráni jak prolejzačky :roll: ), želvu, sousedi slepice…a najednou je den pryč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
17.9.11 11:05

Tak si pořád říkám, proč?
Co ty maminy pořád dělají? Vždyť je to fajn, jít ven, děti si pohrají, my si pokecáme a probereme všechno možný. Pro mě je to největší relax. Sama mám taky ráda kolem sebe lidi. Vždyť je to jinak nuda. Nečekala jsem, že budu chodit každý den ven s kámoškama, ale když vyrazím na hřiště, tak tam alespoň někdo bude. O velkých městech se říká, že jsou anonymní, ale já mám takový pocit spíš z tohodle žití.
No my tomu dáme rok a potom uvidíme, když si tady nezvykneme, vrátíme se asi zpět do města. Tohle není jediná věc, kterou řešíme. Naštěstí tam máme byt, který pronajímáme, takže se máme kam vrátit. Taková zadní vrátka.
Už si říkám, jestli nejsem divná já. Jestli prostě není normálnější být s dítětem doma, chodit na prochajdy a čekat na manžela. Jestli prostě pořád na něčem nevidím chyby.
Jo a ještě kdybych nenapsala ostatním já, jestli nepůjdou ven, tak se nevidíme vůbec. Prostě ony se ani neozvou. Je pravda, že mají menší děti (necelé 2 roky, 18m, rok), tak doufám, že se to do půl roku změní a ony budou mít potřebu na to hřiště chodit častěji. No ale to zase bude zima. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
17.9.11 11:07

zozouši a kdy máš termín … já 29.11. :-)
To budeme mít asi nějak podobně, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.9.11 11:15

My taky trávíme odpoledne na zahradě, kluk se tam vylítá stejně jako na děts.hřišti. U nás je děts.hřiště, ale je skoro furt prázdné, pt většina lidí u nás má rodin.domky a děti tráví odpoledne taky na zahradě. Na procházky chodím tak 1× za týden, jednak mě to moc nebaví a taky nemám čas furt někde courat. Obden vezme na procházku kluka naše máma. Na zahradě máme furt co dělat a kluk si tam aspon pohraje a já tam pracuji nebo relaxuji. Synovi je 19 měs. a zatím nejeví moc zájem o hraní si s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.9.11 12:01

Ono je to většinou tím, že na vsi kolem baráku je furt hodně práce, kolikrát prostě nezbývá čas jít někam s dítětem na procházku. Rodiče něco dělají venku a dítě si hraje..
Navíc teď není problém si udělat menší dětské hřiště na zahradě u každého domu, dneska má každý bazén, tudíž zas nemá potřebu lézt ven na dětská hřiště :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10351
17.9.11 13:33

Heliku- termín mám 1.12…ale nějak mám tucha, že tou dobou už budu z porodky dávno doma :-) A upřímně v to i doufám, tady na vesnici, jak mě to chytne v noci, zrovna bude chumelit, cesty neprohráblý :-? Ráda bych tak o ty dva týdny dřív.

Mufice- Veru si taky vyloženě nehraje, ale tuhle si „hrála“ s dvouleťákem, že on vždy dupnul na nějaký poklop, tak to zadunělo, Veru se to líbilo, smála se, jeho to hecovalo (nojo chlap :-) ) a pak stáli naproti sobě a chechtali se tomu druhýmu. Nebo se předháněli, kdo bude první u klouzačky (najednou bylo moje dítě ze sebe schopný dostat nevídané motorické dovednosti:), prostě nějak spolu komunikovali, takový základ socializace, určitě víš, co tím myslím :-) A byla jsem za to moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
17.9.11 15:20

Zuzoši[/male], tak to máme skoro stejně.
A přesně jak píšeš. Moje malá si taky hraje sama, ale tak nějak jde od něčeho k ničemu. Když má kolem sebe děti víc se směje a vymýšlí hry dohromady. Co by nás dospěláky ani nenapadly :-))) No a je pravda, že s dětma, se kterýma si byla zvyklá hrát si prostě hrála snad už od roku a půl. Ty děti, které jsou tady si moc spolu hrát neumí. Většinou za nimi přijde Majda, ale na nich je vidět, že na to moc zvyklí nejsou. Mufice jak píšeš, má zahradu, ty tam něco děláš a ono si hraje. A to je přesně ono. Já tady taky na zahradě pořád něco dělám, ale nemám pocit, že si s ní potom hraju. Prostě ona se tam tak poflakuje a vymýšlí blbosti. Nevím, svoji práci si udělám, ale potom se ráda věnuji jí. Prostě mi přijde škoda, že jsou všichni u sebe a děti se ani neznají. Neříkám, že mají být spolu každý den celé odpoledne, ale třeba obden vyrazit pryč na hřiště s tím, že vím, že tam někdo bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.9.11 15:54
zuzouš píše:Mufice- Veru si taky vyloženě nehraje, ale tuhle si „hrála“ s dvouleťákem, že on vždy dupnul na nějaký poklop, tak to zadunělo, Veru se to líbilo, smála se, jeho to hecovalo (nojo chlap :-) ) a pak stáli naproti sobě a chechtali se tomu druhýmu. Nebo se předháněli, kdo bude první u klouzačky (najednou bylo moje dítě ze sebe schopný dostat nevídané motorické dovednosti:), prostě nějak spolu komunikovali, takový základ socializace, určitě víš, co tím myslím :-) A byla jsem za to moc ráda.

Jo, jo socializace je občas potřeba. Ale když se potká se stejně starým klukem, tak na sebe jenom civěj a stydí se oba :-) Jinak občas máme sraz s kamarádkama a jejich dětma, ale bohužel bydlí všechny v jiném městě, tak to není tak časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
17.9.11 20:27

já si zase myslím že pokud je na kontakt s dětmi zvyklá mohlo by jí to chybět

my máme dětské hřiště pár kroků do baráku, takže jsme tam vyvalení téměř každý den, a na dceři je vidět že když tam nejdem chybí jí to, schání se po tetě a ostatních dětech.

Jestli to nemáte daleko udělala bych si třeba 2× týdně výlet za dětmi na hřiště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.9.11 20:32

Ahoj, to je jako bych to psala já :lol: Nedávno jsem taky zuřila, protože se snažím někde jít ven na hřiště a nikde nikdo :lol:
Ptala jsem se jedné známé, jak je to možné, že znám hromadu maminek, kamarádek, kde se právě stěhujem do menšího městečka, dke jsem dřív bydlela a bylo mi řečeno že…
Většinou na vesnici mají okolo domu zahradu se svými houpačkami, prolézačkami, pískovištěm, tak proč by někdě chodily.. Většinou to prý funguje tak, že jsou třeba dvě maminky, které se tam navštěvují, takže pak nemají potřebu někde blbnout s děckem na hřišti a pořád ho hlídat, tam prý sedí na kafíčku, kecají a děti se jim hrají na zahradě…

Příspěvek upraven 17.09.11 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect