2 leté dítě bije mě a děti

187
19.8.16 07:30

2lete dite bije me a deti

Ahoj maminky, jdu si opet pro radu. Muj syn 21 mesicu zacal bit me a jine deti.. Nekdy to dela, kdyz se vzteka, treba kdyz mu neco nejde, nebo mu neco zakazu atd.,tak me zacne rukama placat. A na deti, proste za nima jde a strka do nich, jen tak. S nima mi spis prijde, ze si chce tak „hrat“.. Zkouseli jsme domlouvani, lupnout po zadku, ale nic nepomaha :think:. Poradte, prosim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
19.8.16 07:48

Řeknou ti tu, že lupat po zadku je špatně, protože tím dítě učíš, že bití je normální a proto to dělá také.
No nevím, několikrát jsem viděla děcko, které dalo mámě pěstí, koplo, a maminka přívětivým hlasem vysvětlovala, že se to nesmí dělat…

Můj tříleťák je taky strašnej, co chvíli chce praštit, je potřeba snažit se mu v tom zabránit, zjistit, co ho rozčílilo a zkusit se domluvit, ale občas je to těžké, kor když je v amoku, to prostě nezabere nic. Jen čekat, až tohle blbé období skončí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.8.16 07:51

Tyhle mrňata to dělají běžně…nejlepší je chytit ručky, a zabránit mu bít, a rychle odvést pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
19.8.16 07:51

Co se týče bití jiných dětí, tam musíš být pořád ve střehu a zabránit VŽDY. Důrazně říct, že NE!, a pokud to udělá znovu, vzít stranou a dát distanc, jestli to pak udělá po třetí, sebrat a odejít. Nekompromisně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
19.8.16 08:20

Lupnout po zadku ne, tím vlastně děláš to samé, co on. Chytám ručičky, říkám, že se to nedělá a potom musí objekt „bití“ pohladit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
19.8.16 08:42

Moje deti museli vzdy rict promin, pohladit. Delaji to do tedka 5 a 3 roky a samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.8.16 09:15
@JayLee píše:
vysvětlila bych mu durazne proc to nemá delat a co je spatne a kdyby to nemopohlo tak by vždy dostal poradnej sekec mazec pokud to zavčasu neporesis tak to bude pak delat i ve skolce třebas a i to muze byt jeden z duvodu pro vylouceni ;)

Bohužel není…a že jsem těch „agresorů“ za ty roky měla…
I kdyby kousal, kopal, štípal nikdo ho za to nevyloučí. Pominu li neomluvenou docházku a neplacení školného, lze dítě vyloučit JEN, když todoporučí lékař a je to v ZÁJMU TOHO dítěte…tedy špatná imunita, těžké alergie, astma…prostě vážný zdravotní stava lékař nedoporučí pokračovat v docházce do MŠa rodič s tím samozřejmě musí SOUHLASIT. Ne že školka vyloučí astmatika (pokud ho už jednou přijala) :nevim:
Pokud se u dítěte objeví agrese v rámci diagnozy nějaké poruchy, tak můžem apelovat na rodiče s návštěvou spec. nebo PPP…ale pokud rodič nechce, nezmůžem nic. A diagnozu má hoooodně málo agresorů, většinou je za tím nevyzrálost, absence verbálního dorozumívání nebo celkový nerovnoměrný vývoj. Takže to chce čas…a pevná pravidla-ubližuješ? Nemůžeme tady zůstat (hřiště, koutek)…jdeme domů. Vysvětlit úměrně věku, dát šanci k nápravě a pokud opětovně ubližuje, sbalit se a domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
19.8.16 09:33

Měli jsme agresivního synovce. To co si dovolil ke švagrové bylo neuveritelne. Chudák ho pořád hlídala aby nemlatil jiné děti a on pak zmidlil ji. Ve třech mu Diagnostikovali lehký autismus. Bohužel nemluvil, tam měl taky diagnózu ale těžší. Švagrová s ním začala pracovat jak ji řekli denně učení a on během pár měsíců začal mluvit a agresivní není vůbec. Přímo na tu agresi bylo také cvičení nějací emotikoni to mu ukázalo jak se kdo cítí.
Kamarádka má teď kluka co ve třech nemluví a taky mi kluky zmidli. Ale ona s tím nic nedělá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
19.8.16 10:07

Co chcete vysvetovat 21 mesicnimu diteti? Tady zabira jedine trest. Spatne chovani - nasleduje trest (zakaz sledovani oblibene pohadky, zakaz hrani si s oblibenou hrackou, zakaz sladkosti apod.) V tomto veku nechape, ze se mu neco snazite vysvetlit. Po spatnem chovani musi ihned prijit sok z trestu, aby to zacal vnimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.8.16 10:16

@cecetka

@Lishaa píše:
Lupnout po zadku ne, tím vlastně děláš to samé, co on. Chytám ručičky, říkám, že se to nedělá a potom musí objekt „bití“ pohladit. :)

A co když ten objekt pohladit nechce? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.8.16 10:20

Trestat takovéhle prtě, to už je vážně trochu zvrhlé 8o
Nejúčinnější je prostě logický důsledek. Vysvětlit, proč se nebije, že to druhého bolí. Upozornit, že takové chování k ostatním nechci tolerovat a v případě opakování odcházíme. A pak to samozřejmě dodržet. Všechno to může proběhnout v klidu, normálním tónem hlasu a na rozdíl od trestání to nenaruší váš vztah.
A dítě samozřejmě nikdy nebít, to je asi jasné… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
19.8.16 10:27

Bratranec v tomhle veku vsechny kousal. Na me to zkusil jen jednou, kousla jsem ho taky a byl klid. Videla to jeho matka, a tak, kdyz ji zase kousnul, taky ho kousla. A byl klid;-)

Na kazde decko asi plati neco jineho.

Pokud by nekousal, ale bil by, oplatila bych mu to. Jak jinak se ma takovy prcek dozvedet, jake to je? A ze to boli? Nicmene, neudelala bych to jen tak, napred bych se mu snazila vysvetlit: „nemuzes to delat, protoze to ostatni boli. O, ja ti to taky udelam, at vidis, jake to je.“

Bracha taky vsechny mlatil a tak se rodice snazili domlouvat mu. Vysledek byl ten, ze nejenom ze neprestal, ale jeste se tomu smal a vygradovalo to tak, ze mi rozbil hlavu. Dvakrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
19.8.16 10:54
@ireeenka píše:
Trestat takovéhle prtě, to už je vážně trochu zvrhlé 8o
Nejúčinnější je prostě logický důsledek. Vysvětlit, proč se nebije, že to druhého bolí. Upozornit, že takové chování k ostatním nechci tolerovat a v případě opakování odcházíme. A pak to samozřejmě dodržet. Všechno to může proběhnout v klidu, normálním tónem hlasu a na rozdíl od trestání to nenaruší váš vztah.
A dítě samozřejmě nikdy nebít, to je asi jasné… :kytka:

Ano, jednim z trestu muze byt i to, ze kdyz se na detskem hristi chova agresivne, tak musi jit domu. Je to proste zakaz hrani si na hristi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
19.8.16 11:25

To děcko tak zkouší navázat kontakt, neumí to ještě jinak. Je to pro něj spíš jakoby výzva - pojd si hrát, všímej si mě, tady jsem. Takže nebít. Když to udělá tobě, nebo se k tomu bude chystat, chytit ruce a říct ne. A Pojd budeme si hrát. Když to bude dělat dětem, opět snažit se předejít a říci jasně ne. To nemůžeš, to bolí au au. A ukázat udělej malá. To se mi zdá lepší. Pokud by to mělo potom ještě pokračovat, že se vytrhne a zase bije, tak zase chytit a ne!, a teprve potom bych plácla po ruce s tím, vidíš, to bolí, au au.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.8.16 11:27
@cecetka píše:
Ano, jednim z trestu muze byt i to, ze kdyz se na detskem hristi chova agresivne, tak musi jit domu. Je to proste zakaz hrani si na hristi.

Ne ne, to není trest, to je důsledek ;)
Trest je něco jako: aha, tak ty takhle, tak (za trest) jdeme domů (zákaz televize,…) Jde o jakousi odplatu. U nás nepoužíváme. :kytka:

Logický důsledek: Kdo chce chodit mezi lidi, musí respektovat určitá práva - čili např. dítě hrající si na hřišti oprávněně očekává bezpečné místo na hraní. Pokud budu ostatní děti opakovaně třískat, maminka mi prostě v tom zabrání. Tím, že odejdeme z hřiště. Já v tom trest nevidím :think: Je to trest, když budeš svačit v knihovně a oni tě požádají, ať si to jdeš sníst ven, aby se knihy neupatlaly? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí