Kamarádka má škodolibé dítě

Anonymní
10.8.16 17:40

kamarádka má škodolibé dítě

Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Mám dceru Kačenku (čerstvě 3 roky) a je velmi hodná a přátelská, k dětem se chová velmi hezky a ráda pomáhá s péčí o malá miminka tetám, ale terorizuje ji dvouletá holčička, je hrozně škodolibá a zlá. Nemám možnost se jim vyhnout, její matka je má kamarádka, ne nějak dobrá, ale dost se bavíme, ale potom co její dcera začala být tak zlá, tak se jí snažíme vyhýbat, ale je to těžké, protože chodí k nám před panelák na hřiště a občas zajdou i do mateřského centra, kam dcera moc ráda chodí. Ta malá ke Kačence vždy přiběhne a schválně jí sebere hračku se kterou si zrovna hraje a vysměje se jí do obličeje a je to tak se vším, kamkoliv jde moje malá je tam i ona a dělá ji naschvále, teď třeba Kačenka koukala jak teta přebaluje miminko a ta malá schválně přiběhla a stoupla si před ní, aby Kačenka nic neviděla a když Kačenka šla na stranu, aby i tak viděla, tak jí zase schválně vlezla do cesty). Kačenka si to nejdříve nechala líbit a vždycky ke mě utekla s brekem, tak jsem jí doma řekla, že pokud ji Petruška, zase něco vezme, ať si to hned od ní vezme nazpátek, no jenže to pak se o tu hračku přetahujou a řvou a obě pak jsou strašně nešťastný. Mimochodem ta malá neterorizuje jen mou malou, ale ještě pár jiných dětí, ale na mou Kačenku je fakt vysazená. Co by jste mi poradili, co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27264
10.8.16 17:46

Přišla bych k Petrušce a řekla bych jí, že pokud si chce něco půjčit, tak se musí nejprve zeptat a slušně poprosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.8.16 17:47

Zkusit to probrat s maminkou té holčičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.8.16 17:47

Co na to matka, ví o chování své dcery a o tom, jak se na to dívají ostatní maminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.8.16 17:48

A co na to ta její maminka pokud nic, tak bych to s dítětem řešila sama(požádala ybch ho, ať poodstoupí, že moje dítě chce taky koukat, ať hračku vrátí, že moje dítě si s ní hrálo, apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
10.8.16 17:50

Taky máme doma malého záškodníka, ony to ty děti ještě kolikrát nechápou, takže je to naše starost, aby moc nešikanovala jiné… jako upřímně bych tam nehledala primárně nějáký zlý úmysl, možná to bere jako hru a zatím to jinak neumí, ale je to věc její mámy aby jí to vysvětlila… jinak já bych je asi řvát chvíli nechala(třeba se časem naučí to něják líp řešit) a pak bych si pro svoje dítě došla a zabavila jí něčím jiným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 17:51

Ona jen na ní vždy vykřikne tohle se dělá? A nebo ji rovnou zmlátí a malá se jí za to směje do obličeje, já myslím, že je tak umlácená, že je jí všechno jedno. Maminka, když řeknu, že se mi nelíbí jak se malá chová, tak jak kdybych nic neřekla, hned se začne vychloubat, co malá umí, že jí stačí říct jednou písničku a že si ji hned zapamatuje atd, nepřipouští si asi, že je malá zlá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.16 17:54

@slavuska1 když ona ta malá provokuje i mě, prostě se v tom vyžívá. Mám v plánu jí říct, až u toho nebude maminka,: Kačenka si s tebou nechce hrát, protože si na ní furt zlá a nemá tě ráda. - není to moc krutý na tak malé dítě? Zase bych ji nechtěla nějak psychicky narušit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.16 17:57

Nejvíc mě mrzí, že mi dcera i řekla, že už nechce chodit do mateřského centra, protože tam občas chodí i Petruška, no a museli jsme dnes odejít i o hodinu dřív, jak z toho byla nešťastná

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.16 17:58
@Anonymní píše:
Ona jen na ní vždy vykřikne tohle se dělá? A nebo ji rovnou zmlátí a malá se jí za to směje do obličeje, já myslím, že je tak umlácená, že je jí všechno jedno. Maminka, když řeknu, že se mi nelíbí jak se malá chová, tak jak kdybych nic neřekla, hned se začne vychloubat, co malá umí, že jí stačí říct jednou písničku a že si ji hned zapamatuje atd, nepřipouští si asi, že je malá zlá

Takže si Petruška vynucuje pozornost ber kde ber. Chudák malá. Pak kdo je tady „zlý“.

To znám, táta mě taky bil. No hodlal mě trestat fyzicky, jenže já nevydala hlásku, kapičky a jen jsem se drze dívala. A to bylo to, co ho vytočilo, že mi následně fakt nařezal. A následně já řezala mladší sourozence. Nechlubím se, proto anonym. Jen že tu malou chápu. Padni komu padni, oko za oko. Mě nikdo nemá rád, nemám tě rád za to, že tebe má někdo rád. Závidím ti lásku.

Ta holka za to nemůže, že je „zlá“, to si dělá do vlastního hnízda ta její máma. Jestli je přístupná radě, zkusila bych jí dát, ale je možné, že nepochopí, že tu holku ničí.

• Citovat
  • Upravit
21311
10.8.16 18:00
@Anonymní píše:
@slavuska1 když ona ta malá provokuje i mě, prostě se v tom vyžívá. Mám v plánu jí říct, až u toho nebude maminka,: Kačenka si s tebou nechce hrát, protože si na ní furt zlá a nemá tě ráda. - není to moc krutý na tak malé dítě? Zase bych ji nechtěla nějak psychicky narušit

To mi tedy kruté prijde :nevim: spis bych řešila každou situaci - důrazně ale v klidu. Vysvětlit ji pokaždé, ze hračky se půjčují az po zeptani, ze ostatní chtějí taky vidět atd. A klidně před maminkou, nechápu proč ji z toho vynechavat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.8.16 18:03
@Anonymní píše:
Ona jen na ní vždy vykřikne tohle se dělá? A nebo ji rovnou zmlátí a malá se jí za to směje do obličeje, já myslím, že je tak umlácená, že je jí všechno jedno. Maminka, když řeknu, že se mi nelíbí jak se malá chová, tak jak kdybych nic neřekla, hned se začne vychloubat, co malá umí, že jí stačí říct jednou písničku a že si ji hned zapamatuje atd, nepřipouští si asi, že je malá zlá

A co tě spojuje s maminkou Petrušky, že je to tvoje kamarádka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
10.8.16 18:07

Zakladatelko, ja si nemyslim ze 2lete dite muze byt zle. :nevim: Treba je jen holcina divoka, bere to jako formu hry a zabavy. Bohuzel, naseho Honzika taky bavi kdyz muze trosku nastvat kamarada. Neustale mu opakuju ze se to nedela, dostal i prez ruku, marne. Kdyz treba jedou vedle sebe na odrazedle tak Honzik mu najednou chytne riditka a drzi je, libi se mu jak se kamarad kvuli tomu zacne vztekat. Pokazde mu rikam ze se to nedela, ze je kamarad z toho smutny. Ted uz to tedy dlouho neudelal. Jsou mu take 2 roky. Promluvila bych si s maminkou holcicky, at si ji usmerni. Ale taky bych se snazila aby se ma dcera trosku branila, samozrejme ne aby holcicku hned zmlatila. Az bude chodit do skolky, tam si bude muset o sve misto zabojovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 18:08

@Tichošlápek Chtěla jsem ji vynechat to protože jednou když jsem před ní řekla:,, Kačenko nenech si to líbil, braň se", tak na ě hodila takovej obličej, že už si to před ní nedovolím, nerada se totiž s někým hádám.

• Citovat
  • Upravit
2436
10.8.16 18:11

Matka Petrušky je blbka :cert: Mlátit 2-leté dítě :poblion: Není se čemu divit, že malá dělá naschvály. Než abys jí zakladatelko říkala, že je zlá, zkus to spíš po dobrém jí vysvětlit, třeba z toho bude tak vykolejená, že poslechne. Místo hračky, kterou bere tvojí Kačence jí nabídnout jinou, Neodhánět jí, když se před ní staví, ale postavit je vedle sebe, aby viděly obě. Pochválit jak je hodná když poslechne, zatleskat (my doma pořád tleskáme, Veru září jak slunce). Prostě to, co by měla dělat její natvrdlá matka. A té bych natvrdo řekla, že zlo plodí zlo a dokud na malou půjde takhle, nemůže se divit, že zlá na jiné děti. Ale podle toho strohého popisu stejně pochybuju, že by to pochopila. Pak Kačence pomůže jen se jim vyhýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí