Kamarádka má škodolibé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10870
10.8.16 18:12

Některé děti toto dělají, ve dvou letech bych za tím nehledala úplně úmysl. Děti testují hranice a hledají své místo v kolektivu, co je přípustné a co už ne. Je to hlavně na její matce, aby jí to vysvětlila. Pokud matka nespolupracuje, tak bych v takové situaci je chvilku nechala, jak se to vyvine, třeba to tvoje dcera zvládne vyřešit sama. Ono se to i tvojí dceři hodí, však ve školce nebudou jen samé hodné klidné děti. Pokud si to holky nevyřeší samy, zaklekla bych k nim a vysvětlila bych sama, že takto ne, že se o hračku musí prostřídat. To, že ji dcera nemá ráda, bych jí fakt neříkala. Dyť je to dvouleté dítě, rozhodně si to nespojí s tím, že tehdá tvojí dcerce vzala panenku a že by teda měla na ní být hodná. To bys chtěla od dvouleťačky moc.

Příspěvek upraven 10.08.16 v 18:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12973
10.8.16 18:12
@Anonymní píše:
@slavuska1 když ona ta malá provokuje i mě, prostě se v tom vyžívá. Mám v plánu jí říct, až u toho nebude maminka,: Kačenka si s tebou nechce hrát, protože si na ní furt zlá a nemá tě ráda. - není to moc krutý na tak malé dítě? Zase bych ji nechtěla nějak psychicky narušit

No kruté to je trošku. Ale hlavně je to hodně dětinské a tak na úrovni toho, čemu se říká vykojený mozek.
Já bych, pokud matka nereaguje, jí tu hračku sama vzala z ruky a řekla jí, že pokud chce půjčit hračku, musí se zeptat, jestli jí tu hračku druhý půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 18:13

@kacikhanz Ona se bránit umí, ale s Petruškou je to opravdu masakr, na tu holku prostě nezabírá nic. Já tu malou neodsuzuju, jen už nevím jak na ni, je to fakt hnus, bát se někam jít, aby jsme je nepotkali a malá z toho nebyla na nervy( vypráví o tom babičkám a pláče u toho).

• Citovat
  • Upravit
5808
10.8.16 18:15
@Anonymní píše:
@slavuska1 když ona ta malá provokuje i mě, prostě se v tom vyžívá. Mám v plánu jí říct, až u toho nebude maminka,: Kačenka si s tebou nechce hrát, protože si na ní furt zlá a nemá tě ráda. - není to moc krutý na tak malé dítě? Zase bych ji nechtěla nějak psychicky narušit

to mi příjde jako hodně blbé řešení, hlavně to, že jí nemá ráda… jako jo, můžeš zasuplovat maminku(pokud je pravda, co píšeš, tak to hodně vysvětluje chování malé) a zkoušet Petrušce vysvětlit, že takhle se nehraje a do nějáké hry jí a dcerku zatáhnout společně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 18:17

@Katcha @Katcha Já už to zkoušela nejdřív po dobrém, ale vůbec nereagovala. Jí přijde úplně normální jí mlátit, má totiž ještě 2 kamarádky a ty ty holky taky řežou kdy můžou, dokonce já jsem ta divná, že Kačence nenaplácám, když udělá nějakou lumpárnu.

• Citovat
  • Upravit
9167
10.8.16 18:18
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, potřebovala bych poradit. Mám dceru Kačenku (čerstvě 3 roky) a je velmi hodná a přátelská, k dětem se chová velmi hezky a ráda pomáhá s péčí o malá miminka tetám, ale terorizuje ji dvouletá holčička, je hrozně škodolibá a zlá. Nemám možnost se jim vyhnout, její matka je má kamarádka, ne nějak dobrá, ale dost se bavíme, ale potom co její dcera začala být tak zlá, tak se jí snažíme vyhýbat, ale je to těžké, protože chodí k nám před panelák na hřiště a občas zajdou i do mateřského centra, kam dcera moc ráda chodí. Ta malá ke Kačence vždy přiběhne a schválně jí sebere hračku se kterou si zrovna hraje a vysměje se jí do obličeje a je to tak se vším, kamkoliv jde moje malá je tam i ona a dělá ji naschvále, teď třeba Kačenka koukala jak teta přebaluje miminko a ta malá schválně přiběhla a stoupla si před ní, aby Kačenka nic neviděla a když Kačenka šla na stranu, aby i tak viděla, tak jí zase schválně vlezla do cesty). Kačenka si to nejdříve nechala líbit a vždycky ke mě utekla s brekem, tak jsem jí doma řekla, že pokud ji Petruška, zase něco vezme, ať si to hned od ní vezme nazpátek, no jenže to pak se o tu hračku přetahujou a řvou a obě pak jsou strašně nešťastný. Mimochodem ta malá neterorizuje jen mou malou, ale ještě pár jiných dětí, ale na mou Kačenku je fakt vysazená. Co by jste mi poradili, co mám dělat?

A Petruška nemá maminku??? Asi bych jí už něco řekla a nenechala bych si to líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 18:20

Tak já to brala tak, jak to často slýchám od známých,, když se nebudeš dělit o hračky, tak tě děti ve školce nebudou mít rády", tak jsem to přeformulovala do tohoto a myslela jsem, že bych to tak použila, ale dám na Vás a radši to říkat nebudu, jen jsem myslela, že by si pak něco uvědomila.

• Citovat
  • Upravit
3868
10.8.16 18:21

Našemu Domčovi budou v listopadu 3 roky, ale i když vidím a vnímám, jak stále chápe a umí víc a víc věcí, tak taky vidím, že stále jsou věci, které mu můžu dokola vysvětlovat a ještě není v jeho silách pochopit, co po něm chci. Děti miluje, i když se s nimi zatím moc nestýká(na hřištích, občas dětský koutek, bazén, děti kamarádek),ale musím říct, že vždy jsem to já, která se bojí, aby ostatním dětem třeba neubližoval, ale většinou je to naopak a ostatní ubližují jemu, protože si nechá vše líbit. Kdykoliv má třeba hračku a chce ji jiné dítě, tak jí bez odporu vydá a pak jen slušně kouká, kolikrát chodí a chce jen objímat ostatní děti, nejvíc miluje holčičky, ty by jen hladil a pusinkoval, Romeo :mrgreen: Ale stýkám se častěji vážně s tím, že na něj jsou ostatní děti zlý a ne jednou, ale opravdu v mnoha případech a rodiče to většinou úplně ignorují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 18:22

@pannda Když ona na to nereaguje, ona je dokonalá a její dcera prostě taky, občas mi přijde, že se v tom i vyžívá, že je Petra taková. Jednu chvíli mě na základce taky ona šikanovala, ale pak se to nějak obrátilo a byli jsme kamarádky.

• Citovat
  • Upravit
10870
10.8.16 18:23
@Anonymní píše:
@Tichošlápek Chtěla jsem ji vynechat to protože jednou když jsem před ní řekla:,, Kačenko nenech si to líbil, braň se", tak na ě hodila takovej obličej, že už si to před ní nedovolím, nerada se totiž s někým hádám.

A od koho jiného se má tvoje dcera naučit řešit konflikty, než od tebe. Uvědom si, že tvoje dcera do určité míry kopíruje tvoje submisivní chování a Petruška naopak dominantní chování svojí maminky, která na tebe jen významně koukne a ty se okamžitě stáhneš. Namísto toho to chceš řešit tak, že budeš dvouleté říkat, že jí tvoje dcera nemá ráda. Jako já tě i docela chápu, já taky nemusím konflikty a moje dítě zrovna tak (ten by si dobře rozuměl s tvojí dcerou), ale takto to řešit nemůžeš. Musíš taky ukázat trochu asertivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
10.8.16 18:28

Nechápu, proč to chceš (ještě takhle blbě) řešit s děckem. Řeš to s matkou toho dítěte. Tím, že malou mlátí, tak přesně proto se chová dítě takto agresivně. Je to de facto volání o pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.8.16 18:32

Chudák holčička. Její matka zjevně nezvládá její divočejší povahu, tak radši dvouleté dítě v případě jakéhokoli problému prvně zmlátí :roll:
Pokud se kontaktu vyhnout nemůžeš, tak já osobně bych dělala to, co by měla dělat ta její matka. Jakmile je koflikt, zasáhla bych, vysvětlila, proč nemůže tvé dceři brát hračku, nebo že chce taky koukat apod., klidným, ale důrazným hlasem. Nejen, že ona tě pravděpodobně poslechne, ale půjdeš příkladem i své dceři, která se takto naučí, jak řešit spory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
10.8.16 18:35

Já to mám každý den a neuteču předtím. Jedno moje dítě terorizuje to druhé a to je teprve radost. Vysvětluju a Vysvětluju a pak i řvu. Je to o nervy.

Jak ráda bych, být to sousedovic. Tomu by se dalo vyhnout lépe než vlastnímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.16 18:51

No tak to zkusím zase po dobrém, ale moc tomu nevěřím, že to zabere. Tu mámu také zkusím, ale nemám odvahu se s ní hádat, ještě k tomu před jinými lidmi, to jsou její kamarádky a budou mě pak pomlouvat a to mi dost vadí. Ale díky za rady, dám pak vědět jestli to dopadlo dobře.

• Citovat
  • Upravit
9880
10.8.16 18:51

Já možná průjdu proti proudu, ale mě to přijde, že to trochu přeháníš..
Já jsem si myslela, že napíš o nějaké strkanici, písek v očích, atd. což se taky stane.. ale píšeš o 2leté holčičce.. Řešila bych jenom hračky, to s tebou souhlasím, když má něco tvoje dcera, tak má.. jaké pujčit.. To znám taky. Musíte pujčovat!!! a pak děti něco uvidí a drapnou hračku dítěti, které to má vruce sotva minutu, protože jsou přesvědčované, že musí pujčovat..Prostě až se dohraje pujčí hotovo.. Jestli ji to bere tka bych to až tak dramaticky nebrala, pokud je to občas, protože toto je normální, děti si prostě hračky berou..
K druhé věci, nevím, jak to napsat, aby to blbě nevyznělo, ale možná by si měla dceru otrkávat- nemyslím fyzicky, ale seběvědomě..Myslí, že stoupání na výhled neni tkaové na brek a utěk.. Já měla kluka taky mamánka v tomto ohledu, že když něco, tak raději utekl a ve školce prvních pár měsíců ho málem děti udupaly- slovně myšleno, než si obhájil svoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí