2 leté dítě bije mě a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
196
13.10.16 12:00

@ASAndrea chápu že v tomto případě je cizí okřiknutí účinnější než od vlastní mámy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
13.10.16 12:03

Jeho máma přišla a řekla mu, že má zakázanou televizi :nevim: efekt minimální a evidentně jí bylo vše jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
13.10.16 12:07

No já sem z toho na prášky :( opravdu nevím jak ho toho zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.10.16 12:47
@ASAndrea píše:
Já jsem se jednou setkala s asi 5letým hajzlíkem v dětském koutku. Do dětí strkal, holčičku kousnul a pak strčil i do mého téměř ročního syna. Tak jsem za ním šla, co to bylo. On, že máma mu to dovolila, tak jsem mu řekl: mě je je jedno, co ti řekla tvoje máma, mému synovi to prostě dělat nebudeš, zvýšeným hlasem. Bylo vidět, že tomu klukovi nikdo nic neřekne, že ho nechávají růst jak dříví v lese. Pak si už na syna netroufnul.
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
13.10.16 12:55

@Maritha Já jsem v tomhle docela rázná, moje děti nikdy nic takovýho neudělaly a jsem na to náležitě pyšná. Pokud potkáme někde hajzlíky, kteří v kolektivu mlátí cizí děti, je to peklo. Jsem 100% přesvědčená o tom, že je to vina rodičů. Selhání výchovy, nedůslednost, nedostatečné dřívější potrestání. Jsem ochotna polemizovat ještě o tom, jak dítě vychovávat obecně, ale jakmile jedno ubližuje druhému, navíc opakovaně, tak bych ho tak zvixovala, že by si to prostě příště nedovolilo.
Zrovna nedávno jsme byli na hřišti a jeden hajzlík tam mlátil, bušil do zad ostatní děti. Naprosto bezdůvodně. Jeho rodiče nereagovali, zkrátka nic. Jen se dívali a ještě se ptali ostatních dětí, proč si s ním nechtějí hrát. Jak jsem se později dozvěděla, rodiče praktikují nevýchovu… Já pak často ve škole vidím, kam toto vede, jak jsou rodiče bezradní. Děti dnes neumí respektovat autoritu, znají jen svá práva a neumí být tolerantní k ostatním. Proutek je třeba ohýbat, dokud je mladý. A nechci, aby to vyznělo tak, že děti biju. To je až ta poslední možnost, ani si nevzpomínám, kdy naposledy to bylo. Prostě to není třeba, ale pokud by bylo, nebojím se toho. Nechci, aby z mých dětí vyrostla monstra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
13.10.16 13:27

@Maritha tak postupem času se to spíše lepší. Tedy hlavně s tím bitim ostatních. Občas ještě, když se naštve, což je téměř každý den, prostě najednou se mu něco nelíbí a začne házet (většinou autickama, s těma si hraje nejvíc). Osvědčilo se mi jednou upozornit, at s nimi nehaze, že si je rozbije a hodil ještě jednou, tak jsem mu je sebrala. Chvíli řev, ale potom se přišel pomazlit, tak jsem mu řekla, že mu auta vrátím a půjdu si s ním jezdit, ale že na ně už musí být hodný a pochopil..to samé bych udělala, kdyby uhodil někoho jiného, sebrala mu onen předmět, odvedla pryč a vysvětlila, že to nesmí a že zpátky si hrát nepůjde, až se uklidní a bude hodný..Hlavně pevné nervy! Ale urcite z Vaší strany pevné nervy, čím víc nervite Vy, tím víc se vzteka i dítě. Nějaké pevné obejmutí ani plácání u nás nepomáhá. Takže za mě jsem přišla na to, že sebrat, odvést, vysvětlit, odvést pozornost a počkat, až se uklidní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 21:03

Dát diteti verejne na holy zadek, uz to neudela, sm.ad jeden :palec:

• Citovat
  • Upravit
279
16.1.22 10:39

Rozhodně nedovolit. Prostě se mu musí ukázat, co už je moc a co fakt ne a přes to nejede vlak. Neustoupit ani jednou a být důslední (všichni, i babičky).

Náš syn v roce rád škrábal po obličeji a tahal za vlasy. Žádné plácání po ruce nebo po zadku. Udělat mu přesně to samé, co dělá on a vysvětlit mu, že to bolí. Párkrát jsem ho škrábla nehtem po obličeji, párkrát zatáhala za vlasy a je klid. Taky i na pokousání došlo.

Když strká do dětí, no tak mu vysvětlit, že se to nedělá, a strčit ho tak až spadne. Velmi rychle si uvědomí, že to nemá dělat.

Hlavně čím později to začnete řešit, tím hůř pro vás.
Nejsem zastáncem nějakého bití dětí a řvaní po nich. Ale je potřeba jim důsledně vysvětlit, co jo a co už je moc a prostě ne.

Pak si můžete ještě přečíst diskuze, mám 15 letého syna/dceru a nevím co s nimi. S tím už se dá těžko něco udělat, pokud je někdo slabá povaha.

Náš syn může prakticky všechno, ale když se řekne NE, tak to znamená že fakt NE a přes to nejede vlak a může se vztekat jak chce. Takže když řeknu ne, prostě to nedělá a ano nešpekuluje jak by mohl, protože maminka nedovolí ani trochu.

Děti zkoušejí kde mají rodiče (a prarodiče) hranice a jestli a jak moc jimi může posouvat. Zkouší to každé děcko, hodné i zlobivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
16.1.22 10:45

@Pinkie nevýchova není o tom nevychovávat. Rodičové to velmi špatně pojali a to je největší problém nevýchovy. Často se ta praktika užívá špatným způsobem a pak to tak dopadá.

Také praktikuji nevýchovu, ale to neznamená, že můj syn když překročí hranice, nedostane štiplavou po ruce nebo na zadek. To neznamená, že když po předchozím několikátém upozornění nezvýším hlas. Syn pak velice rychle ví, že něco přehnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.2.22 13:03
@cecetka píše:
Co chcete vysvetovat 21 mesicnimu diteti? Tady zabira jedine trest. Spatne chovani - nasleduje trest (zakaz sledovani oblibene pohadky, zakaz hrani si s oblibenou hrackou, zakaz sladkosti apod.) V tomto veku nechape, ze se mu neco snazite vysvetlit. Po spatnem chovani musi ihned prijit sok z trestu, aby to zacal vnimat.

tresty nefungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
10.2.22 15:28
@Kittanya píše:
@Pinkie nevýchova není o tom nevychovávat. Rodičové to velmi špatně pojali a to je největší problém nevýchovy. Často se ta praktika užívá špatným způsobem a pak to tak dopadá.Také praktikuji nevýchovu, ale to neznamená, že můj syn když překročí hranice, nedostane štiplavou po ruce nebo na zadek. To neznamená, že když po předchozím několikátém upozornění nezvýším hlas. Syn pak velice rychle ví, že něco přehnal.

stará diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect