2leté dítě nechce pít

Anonymní
26.1.24 09:27

2leté dítě nechce pít

Ahoj holky, máme problém už nějakou dobu, že syn kromě mlika, které má jen na noc, toho přes den moc nevypije. Pije normálně pitkem, s hrníčkem mu to zatím moc nejde. Vždycky si jenom cucne, no žádná sláva. Dáváme mu jen vodu a čaj, žádné slazené nápoje. Polívky sní dost, tak aspoň to.
Už mi to dělá starosti :roll: pediatr nám nic neporadil, jen že se do něho prostě to pití mám snažit dostat, no ale jak :nevim: Bojím se, aby to neodnášeli ledviny…
Měla jste taky některá takový problém s dětma? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16639
26.1.24 09:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máme problém už nějakou dobu, že syn kromě mlika, které má jen na noc, toho přes den moc nevypije. Pije normálně pitkem, s hrníčkem mu to zatím moc nejde. Vždycky si jenom cucne, no žádná sláva. Dáváme mu jen vodu a čaj, žádné slazené nápoje. Polívky sní dost, tak aspoň to.
Už mi to dělá starosti :roll: pediatr nám nic neporadil, jen že se do něho prostě to pití mám snažit dostat, no ale jak :nevim: Bojím se, aby to neodnášeli ledviny…
Měla jste taky některá takový problém s dětma? Děkuji

Tak zkus něco jiného, třeba zredit džus, nebo nějakou šťávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
26.1.24 09:34

My dceru ucili pit panaky „na ex“. Taky jsme delali „pitny rezim“ - na stul plny pullitr a ukol byl ho za den vyprazdnit. Ovocne kapsicky - pulku jsem odebrala a doplnila vodou. Na par dnu treba pomohlo brcko, ale pak zas prestalo bavit. Ono to stejne moc v te dobe nezmenilo. Davala jsem co nejvice ovoce, varila polevky. Ted uz pije celkem normalne, 11r. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 09:34

@Dahlia0409 zkoušíme, ale neúspěšně :? čeho nejvíc vypije, tak je obyčejná voda

• Citovat
  • Upravit
7221
26.1.24 09:46

Zkusit jinou nádobu? Skleničku, hrnek, láhev od Kubíka třeba (tam je membrána a nevylévá se. Myslím, že i dobrá voda to má)
Naředit přesnídávku, popřípadě polévky 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
26.1.24 09:50

Zkusila bych nějaký jiný hrnicek, brcko, panáka, jestli se mu něco nezalibi. Co dat mliko i na snídani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.1.24 09:55

Syn pil vzdycky malo a drzi se ho to i ve skole :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
26.1.24 09:58
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 zkoušíme, ale neúspěšně :? čeho nejvíc vypije, tak je obyčejná voda

a kolik tedy té vody vypije za celý den? měřila jsi to někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
26.1.24 13:33

Dcera začala pořádně pít až ze skleničky. A nejlepší je to z panáku, to bere jako zábavu.
Jinak má 2 roky a taky toho nevypije moc. Třeba 300ml za den + 2× mléko po 120ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí