Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máme problém už nějakou dobu, že syn kromě mlika, které má jen na noc, toho přes den moc nevypije. Pije normálně pitkem, s hrníčkem mu to zatím moc nejde. Vždycky si jenom cucne, no žádná sláva. Dáváme mu jen vodu a čaj, žádné slazené nápoje. Polívky sní dost, tak aspoň to.
Už mi to dělá starostipediatr nám nic neporadil, jen že se do něho prostě to pití mám snažit dostat, no ale jak
Bojím se, aby to neodnášeli ledviny…
Měla jste taky některá takový problém s dětma? Děkuji
Tak zkus něco jiného, třeba zredit džus, nebo nějakou šťávu
My dceru ucili pit panaky „na ex“. Taky jsme delali „pitny rezim“ - na stul plny pullitr a ukol byl ho za den vyprazdnit. Ovocne kapsicky - pulku jsem odebrala a doplnila vodou. Na par dnu treba pomohlo brcko, ale pak zas prestalo bavit. Ono to stejne moc v te dobe nezmenilo. Davala jsem co nejvice ovoce, varila polevky. Ted uz pije celkem normalne, 11r. ![]()
@Dahlia0409 zkoušíme, ale neúspěšně
čeho nejvíc vypije, tak je obyčejná voda
Zkusit jinou nádobu? Skleničku, hrnek, láhev od Kubíka třeba (tam je membrána a nevylévá se. Myslím, že i dobrá voda to má)
Naředit přesnídávku, popřípadě polévky 2× denně.
Zkusila bych nějaký jiný hrnicek, brcko, panáka, jestli se mu něco nezalibi. Co dat mliko i na snídani?
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 zkoušíme, ale neúspěšněčeho nejvíc vypije, tak je obyčejná voda
a kolik tedy té vody vypije za celý den? měřila jsi to někdy?
Dcera začala pořádně pít až ze skleničky. A nejlepší je to z panáku, to bere jako zábavu.
Jinak má 2 roky a taky toho nevypije moc. Třeba 300ml za den + 2× mléko po 120ml.
Ahoj holky, máme problém už nějakou dobu, že syn kromě mlika, které má jen na noc, toho přes den moc nevypije. Pije normálně pitkem, s hrníčkem mu to zatím moc nejde. Vždycky si jenom cucne, no žádná sláva. Dáváme mu jen vodu a čaj, žádné slazené nápoje. Polívky sní dost, tak aspoň to.
pediatr nám nic neporadil, jen že se do něho prostě to pití mám snažit dostat, no ale jak
Bojím se, aby to neodnášeli ledviny…
Už mi to dělá starosti
Měla jste taky některá takový problém s dětma? Děkuji