2leté dítě odmítá jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2230
19.2.13 17:50

Taky bych ráda radu. holce budou skoro tři-na množství jí hodně, ale jen pečivo, jogurty, sunarku a občas do ní ancpu skleničky pro mimina. nedávno teda začla jíst hranolky :zed: a pizzu jen s kečupem-nic jinýho tam nesmí být. večer pije 2dl sunaru. nedostanu do ní nic ani an ochgitnání, a to když mi došla trpělivost tak byla 3 jen o sunaru a rohlíku ráno. pak jsme to vzdala :roll: mňaminky dostává minimálně (pokud enpřijede návštěva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
19.2.13 21:01
Ahoj, tak to my máme od vánoc úplně to stejné, malá má necelý rok a půl. Krávovinky ty jo ty jíst může celý den, ale pořádný jídlo ani náhodou, polívky dřív milovala, teď se jich ani nedotkne. Rohlíky tys ji chutnají, ale dávej pořád jen rohlíky. Taky si už nevíme rady.
@Monika81 píše:
Milé maminky, chci vás požádat o radu. Mám neteř byly jí v lednu 2 roky a vůbec nejí, ne vůbec. vlastně by jedla jen sušenky, čokoládku, to jo, ale ostatní jídlo ne. stačí jí, když ráno dostane rohlík a to s ní jen půlku a pak vydrží až do večera a někdy sní zase půlku rohlíku. Když jí nabídnete polívku (jakoukoliv), jakékoliv jídlo, krásně naaranžované, tak začne au au au, nechci, nechci a řve. Je úplně zabejčená :zed: Nabídnete-li jí jídlo tak se oklepe, a to co se vám podaří dát do pusy, tak to si seškrabe z jazyka. vůbec s nevíme rady. Snad se najde někdo, kdo má podobnou zkušenost a poradí jak z toho ven, už to trvá rok a půl. Jo a dětský mudr. to pořád omlouvá, že rostou zoubky, pak že je zahleněná. ale nic z toho to není. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
20.2.13 09:59

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:48

• Citovat
  • Upravit
11
20.2.13 10:15

Jsou to pěkně vyčuraní tvorečkové ty naše děti. Jenže člověk je z toho na nervy, když je každej den scéna jak blázen, řev jak ve lví kleci. Klepe se ona, máma. Taky jsme to zkoušeli dát jídlo na stoleček, aby si sama vzala, klidně to tam stálo 4 hodiny, jen k tomu přišla a fuj, ble, to nepapapam.No uvidíme jak se to bude odvíjet dál, ňaminky odstraňujeme z domova a návštěvám je holt zakážeme nosit a to by bylo abychom jí nepřesvědčili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.2.13 14:37
@Monika81 píše:
Jsou to pěkně vyčuraní tvorečkové ty naše děti. Jenže člověk je z toho na nervy, když je každej den scéna jak blázen, řev jak ve lví kleci. Klepe se ona, máma. Taky jsme to zkoušeli dát jídlo na stoleček, aby si sama vzala, klidně to tam stálo 4 hodiny, jen k tomu přišla a fuj, ble, to nepapapam.No uvidíme jak se to bude odvíjet dál, ňaminky odstraňujeme z domova a návštěvám je holt zakážeme nosit a to by bylo abychom jí nepřesvědčili.

To nepapáš? Tak nepapej :nevim: Musí se hodit do klidu hlavně mamka, podle toho, co píšeš, tak v klidu moc není, jestli se klepe, že dítě nejí. A sladkosti přece dávají návštěvy snad rodičům, ne? Aspoň u nás jo, i pro čtyřletého a přidělujeme my.

Dvouletému dítěti bych už dala normálně vybrat ZE DVOU věcí (př. chceš jogurt nebo banán?) a víc volbu neměnila. Když si nevybere, vybrala bych já, když navrhne třetí věc, dala bych jí tu, ale pak už zase neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
20.2.13 15:54

Starší to taky zkoušela, tak byla pul den o hladu a snědla cokoliv. vždycky když tohle řešil někdo z okolí tak jsme si řikala že to je o duslednosti ale mladší mě fakt vyškolila, prostě ne a ne a je radši o hladu :zed: a to vydrží docela dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.2.13 16:12

@spiky01 ale nakonec se nají, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
20.2.13 16:18

@Angua jo,ale jen jogurt, pečivo… normální jídlo do ní nedostanu ani pul lžíce na ochutnání. a to že jsem vydržela ji nechat o hladu 3 dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.2.13 16:23

@spiky01 podle mě největší „zlo“ je mléko - kojení, UM - to řeším teďka, trochu jsme se rozkojily kvůli nemoci a ona by tak v tom nejradši pokračovala - a na co jíst nebo pít, když máme prso, že. Ale většinou se mi fakt osvědčilo nechat je tak, neřešit to a ono se to časem zlepšilo - samo ne za den, ale třeba za týden. Taky každé dítě má rádo něco jiného, malá je vyloženě polévková, na teplé jídla, to sní bez problémů, zas mi nevezme rohlík s něčím, to maximálně ožďobe ten vrch. Jiné dítě to má třeba zase naopak a je spíš na to pečivo a jogurty.

(Jinak ten předchozí příspěvek ber spíš s rezervou, mně hnedka naskočilo - Ale nakonec vstaneš, ne? No nakonec vstanu, páč musim :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
20.2.13 17:40

@Angua :mrgreen: rezervy si enchávám všud e :mrgreen: no já už to tolik taky nehrotím, bojim se abych v ní naopak nevypěstovala odpor k jídlu. takže někdy dostane normální oběd s náma, když ho nejí tak nic jinýho nedostane do dalšího jídla a někdy ji dám to co vím že jí-sunarku nebo skleničku a chvílim jaká je šikula :roll: už jsme dělala i tože jsme ji něco uvařila, když spala tak jsme to mixla a nacpala do skleničky-po první lžičce mi pak několik dní odmítala i originál skleničky :zed: fakt jsme už zoufalá. kdyby jedla aspoiň polívky tak yb to bylo super, jenže takle ji s sebou musim nosit jídlo na celodenní vejlety v abtohu páč si v hospodě nic nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
21.2.13 21:29

Ahoj, můžu se k vám přidat? moje dítko rok a půl je teď ve fázi, kdy sní k snídani střídku z půlky rohlíku NEBO půl plátku tvrdého sýra. Když ten rohlík něčím máznu, nevezme si. Jiná varianta pro ni neexistuje. Ke svačině pouze Pribináček, nebo Nestlé puding, to jí chutná a klidně by žila jen z toho a z UM, který z ničeho nic začala taky jen cucat, asi se od něj odstavuje. Skleničky mi nejedla nikdy, zeleninu maso nikdy, ted slavím úspěch s pěti kusy suché těstoviny. Ovoce - dělá že se jí navaluje, jako na vše co jí nevoní. A že to pozná už z půl metru. A stejně tak pozná že jí taťka šunkový krekry který samo ona nesmí, ba ne, to pozná už snad z pěti metrů. A tatínek samozřejmě dá, když ona tak loudí a nic nejí :zed: Jestli jste dočetly až sem, tak díky, ono se to řekne, nebýt na prášky, být v klidu. Vrrrrrrrrrrrrr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.2.13 11:12

Tak jsme nasadili tvrdý režim - tzn. bez ňaminek, jídlo nechceš, nejez, a hlavně jsme přestali o jídle mluvit, nevychvalujeme jídlo jak je dobrý a tak. Dáme na stůl talíř a buď si vezme nebo ne, když si nevezme v době oběda(atd.), tak se to uklidí a hotovo, nic. no a ejhle po týdnu a něco malá začala trochu jíst normální jídlo. sice ne moc, ale nejí žádný „kraviny“, místo ňaminek jsme dali ovoce. Snad se to podaří a bude jíst víc a víc. Návštěvy, babičky… mohou nosit jen ovoce, zeleninu. Tak snad už nepolevíme a vydržíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí