Po polévce příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Po polévce příkrm ????
Ahoj děvčata, mám takovou otázku
malýmu /8.měsíců /jsem dneska dala poprvé hovězí vývar s jemně nakrájenou zeleninkou a nudlema. Spapkal to všechno ale pořád jsem měla pocit, že to asi nestačí. Po dvou hodinách si dal sunar a po dalších třech spapal kaši. V půl šestý usnul a chrápe doteď.
Dáváte po polévce ještě jídlo nebo ne. Díky moc za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já dělala klukovi dost hustý polévky. Takže měl dost dlouho buď polévku nebo druhý jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám tak hustou polévku, abych pak už další jídlo dávat (vařit) nemusela ![]()
- Citovat
- Upravit
@Alčák1 když máme k jídlu i polévku tak tu dávám před spaním, pak jde spát a když se vzbudí tak dám další jídlo. Ale někdy má polévku i hlavní jídlo, podle toho jak je ospalej a hladovej. Musíš vyzkoušet a uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na polévce. Já dělám hodně hustou, přihodím ještě nějakou luštěninu, pokud je dítě ještě malý, tak pokrájený brambor atd Takže polívka u nás bývá jediné hlavní jídlo. Pokud by byla polévka řidší, neplavalo by v ní tolik věcí, tak dám ještě další. Ale musím upravit i množství té polévky, aby se dítě nepřežralo, takže polévky třeba půl mističky a příkrmu místo 200g třeba 150g
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky tu polevku delam hustou..takze pokud husta nebyla tak mel asi hlad..ja tam davam hodne zeleniny a testovinky a rozmackam tak je to dost huste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak díky, já zkusím k tomu dát ten příkrm. Proto on chtěl už po 2 hodinách sunar
, teď vařím polévku s krupicí a vejcem, tak doufám, že ho to zasytí. Já jsem mu do teď vařila extra jídlo do skleniček nebo mrazila. Ale teď se snažím vařit pro něj i pro nás. Takže teď vařím základ na polívku / nesolím / pak mu odeberu a nám osolím a dodělám. Připravím mu porci a zbytek zamražuju. Dneska jsem se bavila s kamarádkou a ta říkala, že od 9 měsíce dala malýmu knedlík s omáčkou. Mě ten knedlík přijde divnej, dávat ho takhle malýmu nebo už jste taky dávali??? já jsem mu uvařila svíčkovou / pro děti / a místo smetany se dává bílý jogurt, udělala jsem mu k tomu těstoviny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alčák1 male bude 9m. a knedlik jsem nedavala a pokud bych dala tak jedine vlastni co si sama vyrobim…ale myslim ze na to ma jeste chvilku cas…svickovou-jsi dobra to jsem jeste male nezkousela cece
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má 17 měsíců a do teď má buď jenom druhé, nebo hustou polívku
k večeři nechce pořád nic jiného než kaši
no a knedlík měl poprvé asi před měsícem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerce je 14 měsíců a polívka by jí nestačila a ani nám, takže i hlavní jídlo. je to žroutík, takže kdyby nebylo hlavní jídlo, tak minimálně jeden rohlík k polívce sní
v 8 m si myslím že by ta polívka hustá měla stačit, kor když mu nevadí že hned po ní nic dalšího není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám až teprve od 18 měsíců, dřív to nikdy nebyl schopen obojí sníst. Je fakt, že malej je teda polívkáč a sní toho jak dospělý, tak je jasné, že druhé už zkrátka nezvládne. Ale před rokem určitě ne, to jsem dávala jen druhé, polévku míval většinou na večeři. Teď mívá polévku, jde spát a pak druhé.
To knedlík: knedlík jsem poprvé dala někdy kolem roku, myslím že to bylo s rajskou majdou. My je teda moc často nemáme, já knedlíky nemusím, takže je máme fakt jen příležitostně, ale kolem toho roku ho zkrátka poprvé měl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to máme tak, že dám polévku a pak jde spát (spí asi hodinu) a když se vzbudí dostane „druhý chod“ nebo skleničkový oběd.
Taky mi polévka příjde málo a hustou mi nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý dítě je jiný, bratránkův kluk jí polívku i hlavní snad od roka, a mýmu 3letýmu synovi stačí 250ml vývaru, se zeleninou a trochu nudlí, a je po obědě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit