Jídelníček 15měsíčního batolete
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček 15měsíčního batolete
Zdravím Vás maminky,
přišla jsem se k Vám poradit jak to u Vás jiných vypadá s jídelníčkem batolat.My máme 15 měsíců a přijde mi že jídelníček nic moc.Je pravda že syn nikdy nebyl jedlík a teď jsme nemocní a lezou nám zoubky.Od 8 měsíců nevezme do pusy ani mléko.
Takže ráno jogurt, oběd husta polevka(polévky miluje hlavně domácí vývary s hoooodne zeleniny),sváča přesnídávka a večeře zase jogurt.Nic jiného nesní. Nebo i ta polivka z obeda. Jak to mate vy?
A ještě se chci zeptat jakej prášek na praní používáte? Dětský nebo normální?
Pro nás je nej Ariel vše vypere a v akci se dá ale máme atopák
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@vendulka-utesitelka synovi je 15 mesicu.
Jidelnicek:
rano - 200 ml UM
dopoledne - jablko, presnidavka, banan
poledne - polevka nebo to, co jime my v upravene verzi, zatim prevazuje zelenina
odpoledne - jogurt, tvaroh, cottage, lucina s chlebem, chleba s maslem, kase, mlecny koktejl
vecer - 300 ml UM
Peru v Persilu Sensitive nebo DM prasku pro deti. Prala jsem v mydlovem slizu, ale nehodi se na pliny.
- Citovat
- Upravit
Aha, malý právě mléko nechce vůbec, natahuje ho a plive ho. čaj vodu pije normálně. Nechce ani chleba s maslem taky ho natahuje asi z másla. suchý chleba jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkousela jsi syr nebo margarin?
U nas taky vede suchy chleb. Klidne bych dala i domaci marmeladu, ale my ted nemame..
My mame opacny problem, jak nema na spani mliko, tak se budi.
Příspěvek upraven 14.02.13 v 14:45
- Citovat
- Upravit
A omacky jsi zkousela… davam do nic zakysanku a mala to basti… ja uz bych fakt zkusela vsechno jen upraveno na chut mimina a samozrejme nemyslim hranolky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má 13.měsíců. na oběd mu občas dělám kuskus s přesnídávkou, občas rýži se zeleninou, špagety s rajčatovou omáčkou, brambory s přesnídávkou nebo se sýrem, jinak mléčné výrobky nebo kaše nesní, stejně tak chleba nebo sušenky a křupky taky nejí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veberun píše:
A omacky jsi zkousela… davam do nic zakysanku a mala to basti… ja uz bych fakt zkusela vsechno jen upraveno na chut mimina a samozrejme nemyslim hranolky
jak děláš omáčky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mam dcerku, 14 mesicu, intolerance laktozy
Snidane-nestle cerealni napoj s ryzovym mlekem nebo bezlaktozovym mlekem 150-180 ml, namazany chleba s marmeladou, sunkou, piskoty, kase (kdyz ji snidame my, tak ji mala dostane taky-delam z kokosoveho nebo ryzoveho ci ovesneho mleka)
Svacina-nakrajene ovoce, presnidavka, puding, namazane pecivo se zeleninou, bezlaktozovy jogurt..
Obed-uz ji to, co my v 99%-dnes napriklad pecene kure se stouchynymi brambory, miluje ryby a kuskus, delam i omacky-rajska, slepice na paprice atd-ja omacky nezahustuju (delam tak, aby byly huste-zeleninovy zaklad, cibulovy zaklad..), tam kde je nutne, davam bezlaktozovou slehacku nebo nejakou nahrazku. Temer nesolime a mene korenim
Sacina-jako dopoledne, dnes ryzovy puding s mackanym ovocem
Vecere-polevka-dnes napr cockova se zeleninou a vlockama, nekdy zbytky od obeda
Na noc jeste 150 ml mleka, pres den 500 ml caje, vody, stavy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iggy.piggy…
tak treba kure na paprice (nebo slepice na paprice - to pak mas rovnou vyvar). Pro ten postup, co popisuji mam vyvar z mrazaku.
kureci maso orestuji, at se zatahne - nekorenim (max trosicku posolim) - dam na talir a v tom samym hrnci orestuji na drobno nakrajenou cibulku, pridam tak 3 velky lzice sladky papriky - zalezi na mnozstvi a chuti. Malicko orestuji, at nezhorkne a zaleji vyvarem, vratim maso… dam na dochuceni polevkove koreni - neco jako podravka, ale nasla jsem bez ecek. Maso podusim do zmeknuti. Pak zaliji zakysanou smetanou - tu vyndavam, az tesne pred pouzitim z lednice, jinak se mi omacka hrudkovala… takze mam ozkouseno do horkyho studeny a kupuji zakysanky, kde je napsano do omacek…no a kdyz se mi to zda ridky tak primo do hrnce zaprasuji hladkou moukou a provarim dalsich cca 5-10 minut. Nekdo mouku micha, uz do smetany, ale ja nemam odhad tak to delam takhle…
kdyz se mi to zda moc jemny na chlapa - tak odendam mrnousovi a tatinkovi tam jeste pridam palivou papriku a posolim a tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nase malá má 15 a pul mesice a uz od jednoho roku doktor rikal at ji vsechno. S nasi malou by to ani jinak neslo, at si vezmeme do ruky cokoli, musi ochutnat, takze u nas jime vsichni stejne. Rano jogurt s pecivem, svacina ovoce nebo presnidavka, obed polevka a normalni jidlo, napr. tento tyden kure s br.kasi, testoviny s kuretem a smesi z rajcat a kapii, dokonce snedla i madarsky gulas co jsem delala pro nas a polivku odmitla a brala nam lzici od pusy
pak zase sváča, treba mandarinky, kinder rez nebo pribinackovou tycinku, nebo co upecu, a vecer polivku z obeda zahustenou vajickem, protoze ma tendece se na noc prejidat a pak ma boleni. Ale na to kolik toho sni vazi asi 11kg a cely den lita jak dablik. A urcite dodrzujeme tu pyramidu, kazdy tyden ryba, lustenima, ryze, maso ma vlastne denne, jogurty taky, uz nedavame UM ale myslim ze nestrada, nemocna nebyla ani jednou od narozeni.
- Citovat
- Upravit
Anička snídá ovesnou kaši, svačí ovoce do ruky, nebo přesnídávku, obědvá vlastně už téměř všechno co my, jen bez některého koření a bez soli, odpoledne svačí bílý jogurt s ovocem, večeří namazaný chleba +zelenina do ruky+hrnek sunaru. Tři týdny ji nekojím, takže jsem jí koupila Sunar na pití, ale krupičku vařím z čerstvého mléka. Pije ze sklenice nebo hrnku vodu, čaj, šťávu…průběžně během dne. Jídelníček měním podle chuti, podle toho co jedla předchozí den. Jí veškeré ovoce, zeleninu, těstoviny, rýži, čočku červenou, brambory, všechny druhy masa-libové, pečivo mažeme tvarohem, máslem lučinou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste pro inspiraci omacek : bolonsky spagety, rajskou, veprove na mrkvi s bramborem to muzeme taky vsichni u nas
omacek pro malou delam spousty, kdyz nevim co budu varit nam, tak ji proste orestuji kousky masa na cibulce, pridam rajcata, protlak, co zrovna mame a do toho ruznou zeleninu, at uz nastrouhanou mrkev, hrasek, kukurici, porek, papriku, trochu bazalky nebo petrzelky, spetku soli a k tomu ryze, brambor, testoviny, treba co zustalo v lednici z predchoziho dne a basti jak kdyby mesic nejdela ![]()
- Citovat
- Upravit
@iggy.piggy neni zac
, nejsem zadna kucharka… tak doufam, ze se povede! podobne jdou i dalsi treba na houbach (ted zampiony) jen mrnous tam nedostane ty houby… ale to, co se do ty omacky pusti z hub samozrejme dklabe a zadny problem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi je 14mesicu. Priklad vcerejsiho jidelnicku:
Rano - jogurt
Svacina - makovka
Obed - svickova s knedlikem
Svacina - presnidavka
Vecere - kase
II vecere - sunar
k tomu jeste dlabe to co si „vyzebra“ takze treba jablko, okurku, kus susenky, kus sunky apod. Vidi to u segry a chce hned taky.
Dnesni jidelnicek
Snidane - monte, kousek chleba s lucinou
Svacina - presnidavka, kolacek
Obed - polivka s jatrovym knedlickem
- Citovat
- Upravit