Jídelníček 15měsíčního batolete
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sion Tak syn kasi snida, na veceri ma presnidavku. Ale nema krupicovou, ale ryzovou, jahlovou, lepe stravitelna..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my máme zatím ještě mateřské mléko a pak chleba nebo rohlík s máslem a marmeládou či namazaný banánem, nebo domácí buchtu, vánočku apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas 14 mesicu, kojeni v noci i ve dne, snidane - jogurt + banan + obilovina, dopo kojeni, obed masozelenina dlouhodobe odmita
chleba ji ale jen s maslem ci lucinou, svacina - ovoce - opet tomu moc neda, par lzicek, a zase kojeni, vecer sni kasi… a kojeni na noc… nastesti uz ho trochu zacalo zajimat co mame na taliri my…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misalin Říkala jsem si, že nejspíš ten chleba s máslem a tvrdým sýrem, marmeládku má taky rád. Domácí buchty dělám, ale těch si jen párkrát zobne a nic.
Jé a to slyším poprvé, že se na pečivo maže banán ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tzn. suma sumarum, dlouhodobe do nej nedostanu zadne maso ani zeleninu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to otočila, kaši dávala k snídani a k večeři nějakou zeleninku s bílkovinou, hlavně dostatek vápníku, dá se dodat třeba i makovým mlékem a podobně, víc info získáš od makrobiotiků
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion píše:
@misalin Říkala jsem si, že nejspíš ten chleba s máslem a tvrdým sýrem, marmeládku má taky rád. Domácí buchty dělám, ale těch si jen párkrát zobne a nic.
Jé a to slyším poprvé, že se na pečivo maže banán
Nebo můžeš chleba s lučinou, ale náš to nejí, no a ten banán
-to jsem kdysi vyčetla v nějaký brožuře, tak jsem to tak začla dělat a chutnalo mu to hned od začátku, není to špatný. na rohlík i chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 Kaše jí takhle večer už od 6.měsíce a vyhovuje mu to. A k večeři zeleninu s bílkovinou - třeba co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misalin Lučina ani žervé mu taky nejede
Občas mu dám na chlebík i dobrou šunku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja davam rano kasi nebo jogurt s ovocem. Pak na svacinku bud trosku ovoce nebo krupky (jsme vetsinou venku a to chce spat a uz nechce jist), na obed zelenina/masozelenina, odpo ovoce, popripade jogurt s ovocem, na veceri zelenina s kapkou oleje. Pak pres spanim kojim a 1-2× v noci.
Na ibed teda davam povetsinou sklenicky, kdyz uvarim, tak neco malo sni, ale malo, protoze si s tim jidlem hraje a pak to skonci vsude okolo a na zemi, a pak prestane jist. Sklenicku sni celou, kupuju teda ty bez kousku, kousky mi sni, na veceri ji tu zeleninu varim, ale na obed nechce no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion podušenou zeleninku, třeba brokolici s vaječným bílkem a podobně, kaše večer a ještě s ovocem mi přijde jako dost velká cukrová bomba, oni to takhle naše rodiče taky dělali, já vím, ale přeci jen já chci aby moje dítě se naučilo jíst trošku jinak, já třeba dávám polívku dost často až večer u dvouleťačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misalin píše:
Nebo můžeš chleba s lučinou, ale náš to nejí, no a ten banán-to jsem kdysi vyčetla v nějaký brožuře, tak jsem to tak začla dělat a chutnalo mu to hned od začátku, není to špatný. na rohlík i chleba
Nedavno rikal manzel, ze si u nej v praci maze sef na chleba banan ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 píše:
@Sion podušenou zeleninku, třeba brokolici s vaječným bílkem a podobně, kaše večer a ještě s ovocem mi přijde jako dost velká cukrová bomba, oni to takhle naše rodiče taky dělali, já vím, ale přeci jen já chci aby moje dítě se naučilo jíst trošku jinak, já třeba dávám polívku dost často až večer u dvouleťačky.
Jo s tim souhlasim, taky davam zeleninu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion píše:
@misalin Lučina ani žervé mu taky nejedeObčas mu dám na chlebík i dobrou šunku
Jojo, šunka je fajn, s co nejvíc obsahem masa, ale ten náš jí opět nemusí, akorát jí roztrhá a poháže po zemi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion To má každý den k večeři krupičku? To mi přijde dost fádní a ani výživově nic extra.
Malé je rok a začíná snídat pečivo/kaši s jogurtem nebo banán s jogurtem, brzo zkusíme i cornflakes s jogurtem či UM, časem nějakou domácí buchtu, domácí pudink.
K večeři zatím domácí kaše s UM (jáhlová, pohanková, rýžová, špaldová, kukuřičná), husté zeleninové polévky, nebo třeba kousky zeleniny a cotage sýr. Časem budeme střídat s tím, co jíme my: s pečivem (třeba s domácí pomazánkou), tousty, zeleninovými saláty, míchanými vajíčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit