Jídelníček 15měsíčního batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
29.3.16 20:19

Tak nase 15- ti mesicni dite ma normalni jidelnicek jako zbytek rodiny. Kousky ji od 6 mesicu, od 4 mesicu se vrha po jidle, od mlika se odstavila v 10 mesicich. Snida se starsi cerealie s mlikem, svaci ovoce, obdd musi byt 2 chodivy-polivka a jidlo, k svace jogurt/puding/ovoce, k veceri jak kdy-nekdy nastudeno, nekdy tepla. Pomazanky s pecivem a zeleninou, polivky…
S prvni dcerou byly silene obstrukce-jeste v roce to musela mit pomalu mixovany, skoro vubec nejedla, ja ji nechtela davat nic nezdraveho… :mrgreen: Pocitam, ze u tretiho uz rezignuju uplne a lzicku mu segry strci mozna jeste v porodnici. Mladsi dite melo zavadeni prikrmu velice pestre a v „imunologickem“ okne diky starsimu sourozenci ochutnalo opravdu vse-zasadne v nestrezenem okamziku mu starsi solidarne podstrkovala cokoladku, sunku (ta mela velky uspech). Mladsi spolupracovala a odmitala to vydat zpet, podle me diky tomu umela kousat prakticky hned. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
29.3.16 22:49

@Ter85 S kousky naštěstí problém nemáme. Jídlo se tak snažím dávat všechno. Jen ten oběd máme rozdělený nejprve polévku pak spánek a pak druhé. Obojí mi najednou nesní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.12.20 08:19

Mate to stejne?

Zdravim, chtela jsem se zeptat zda ma nekdo podobny jidelak jako my… Rano:bily jogurt cca 150g +180UM
Dopo:mandarinka nebo 1/3bananu, pripadne kapsicka
Obed:pred spanim 180um, po probuzeni mala miska polevky, nebo mala miska druheho jidla cca 100g az 150g…
Odpo:ruzne ale malinko
Vecer:210um
V noci 180um…

Malej je zavislej furt na um… Normalni jidlo ji snad vse ale vzdy malinko… A hsou vecery kdy me v noci vypije treba 2×180um… A pak pul noci ho trapi bricho bo se prejedl… Ale pres den uz do neho bice nenarvu…
Ma to bekdo podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.12.20 08:22
@Bambulam píše:
Zdravim, chtela jsem se zeptat zda ma nekdo podobny jidelak jako my… Rano:bily jogurt cca 150g +180UM
Obed:pred spanim 180um, po probuzeni mala miska polevky, nebo mala miska druheho jidla cca 100g az 150g…
V noci 180um…Malej je zavislej furt na um… Normalni jidlo ji snad vse ale vzdy malinko… A hsou vecery kdy me v noci vypije treba 2×180um… A pak pul noci ho trapi bricho bo se prejedl… Ale pres den uz do neho bice nenarvu…
Ma to bekdo podobne?

Proč mu dáváš k obědu um? Prostě mu dej normální jídlo.

• Citovat
  • Upravit
7674
17.12.20 08:49
@Bambulam píše:
V noci 180um…Malej je zavislej furt na um… Normalni jidlo ji snad vse ale vzdy malinko… A hsou vecery kdy me v noci vypije treba 2×180um… A pak pul noci ho trapi bricho bo se prejedl… Ale pres den uz do neho bice nenarvu…
Ma to bekdo podobne?

Nedávala bych k obědu Um, po obědě na spaní jsem dávala třeba 60 Um. A večer jsem dávala v 18 hodin večeři, polévky zeleninové většinou. Nebo zeleninové placky. A pak na spaní cca 19:30 si dala UM třeba 60-90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
17.12.20 09:12
@Bambulam píše:
Ma to bekdo podobne?

Přemýšlím, jestli je potřeba mu přes den dávat pořád to um?? Nešlo by do jogurtu přidat ovoce nebo trošku vloček atd. A místo UM čaj? To samé s obědem. Co dát trochu polévky a k tomu i pár lžiček druhého jídla? Přidat večeři. Dávala jsem hustý vývar. UM bych začala nenápadně vyřazovat tím, že budeš chystat normální jídlo. Místo flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
17.12.20 09:26

@Bambulam
Proč ji pořad mléko?
U nás malá na roce ho má 2×.
K snídani 240ml UM
Svacina banan(jablko, hruška, co zrovna mám) s jogurtem dohromady tak 200g.
Oběd má normální - buď hlavní jídlo nebo polévku
Na spaní nic nedávám
Odpolední svacina je buď chleba s něčím nebo ovoce (někdy i jogurt)
K večeři má zase normální jídlo (když nestíhám tak kaši)
Večer před spaním 150-210ml UM.
Pak čistíme zuby, v noci nejí. Přes den má vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.12.20 10:36

No ja bych nedavala um uz vubec nejradeji… Ale moc toho prave nesni… Mozna kdyz vyradin postaupne um tak zacne vic jist?… Zkusím… Je to strasnej zavyslak na sunaru :lol:… Jinak mu varim normalne obedy polevky atd… Jde o to ze si vezme par lzicek a končí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
17.12.20 12:07
@Bambulam píše:
No ja bych nedavala um uz vubec nejradeji… Ale moc toho prave nesni… Mozna kdyz vyradin postaupne um tak zacne vic jist?… Zkusím… Je to strasnej zavyslak na sunaru :lol:… Jinak mu varim normalne obedy polevky atd… Jde o to ze si vezme par lzicek a končí

Jasně, ani se nediv, že nic nesní, když pokaždé dostane láhev. Závislák není, jen sis ho tak navykla. ;)

Posupně přidávej normální jídlo a uvidíš. nečekej, že ti hned sní hodně. Ale chce to trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.12.20 12:38

Děkuji :roll:… Jj tak sem to nyslela ze sem z neho udelala zavislaka… Nechtěně… Diky a jdu pomalu nato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí