Koprová omáčka pro 10měsíčního syna

13
14.2.13 09:08

Koprova omacka pro 10.mesicniho syna

Zdravim maminky! Chci se zeptat jak delate pro sve 10.mesicni deti koprovou omacku dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3950
14.2.13 09:11

Já myslím že ne nedala bych kravské mléko nejdřív muže po roce mouka není zdravá v žádném věku takže ta :lol: k maximálně ten kopr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.2.13 09:13

Taky mi připadá koprovka pro 10 měsíční trochu mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
14.2.13 09:15

Nijak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
14.2.13 09:17

Mléko se dá nahradit UM a mouka rýžovou krupičkou, takže proč ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
14.2.13 09:19

No vidíte a mě doktorka káže, že mlíko v omáčkách už může (dávala jsem tak staršímu) a mouka je lepek - dobré zavádět taky co nejdřív.

Starší se mi dokonce rozjedl až na omáčkách, patlanou zeleninu ignoroval.

Takže snad jen méně nebo vůbec nesolit a méně cukru a octa? Když to nebude denně, tak bych to nehrotila.

• Citovat
  • Upravit
12743
14.2.13 09:20
@Katuskka píše:
Mléko se dá nahradit UM a mouka rýžovou krupičkou, takže proč ne :)

takže vlastně z koprovky zůstane umělé mléko, zahuštěné rýží s trochou kopru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
14.2.13 09:21

Dělala jsem, jak píše @Katuskka, do UM (kojila jsem, ale na tyto věci jsem UM měla koupené), místo zásmažky jsem používala maizenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
14.2.13 09:21

V žádném případě - je tam mléko, sůl, kopr, smažená mouka. Plus když se dítě naučí na složitější chuti, tak pak už není cesta zpět k jednoduším - k zelenině.

• Citovat
  • Upravit
3624
14.2.13 09:22

@paola white Tak jasně, že to nebude klasická koprovka, ale „koprovka“ přizpůsobená pro kojence :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.2.13 09:22
@P28 píše:
No vidíte a mě doktorka káže, že mlíko v omáčkách už může (dávala jsem tak staršímu) a mouka je lepek - dobré zavádět taky co nejdřív.

Takže snad jen méně nebo vůbec nesolit a méně cukru a octa? Když to nebude denně, tak bych to nehrotila.

no vidíš a mě naopak doktorka řeka že lepek do roka vůbec, protože enzym co lepek štěpí se u dětí do roka netvoří a nadměrně to zatěžuje střeva. a sůl a cukr syn naprosto nezná, v jeho stravě nepoužívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.2.13 09:26
@P28 píše:

Dcera má skoro 11 měsíců a cukr ani sůl nezná, natož ocet!
Myslím si, že pro takového prcka se dá uvařit mnoho vhodnějších jídel, na koprovku a podobné bomby má celý život…
Lepek schvaluju ale určitě ne v mouce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.2.13 09:30

Normálně, jako u dospělých, akorát nesolím, jen trochu cukru a zakápnu citr. štávou.
Lepek dítě může od půl roku, to ostatní taky, klidně můžeš i „dětskou“ svíčkovou, rajskou z rajčat, fantazii se meze nekladou, nenech se zmást, že své dítko nějak přiotrávíš, nebo něco děláš špatně, ono je spíš horší ho o tohle ochuzovat, vařit mu stále to stejné, drtit ho jen na zeleninkách, děti potom odmítají normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
14.2.13 09:30

Taky jsem nechtěla používat, ale kdybych mu nedala ochutnat rajskou tak je plně kojený snad do roka. Hrozně jsme s tím bojovali. Dcera je jiná, ta je všežravec a jí mi dokonce i nesladkou kaši.

Jinak něco i zde: http://www.alergieimunita.cz/…/05/17/dasd/

• Citovat
  • Upravit
3429
14.2.13 09:31

@Darance Nemyslím si, že omáčkou jednou za čas bys desetiměsíčnímu dítěti ublížila. Samozřejmě omáčku nesolit. Nemyslím, že by mléko, které projde varem, v tomto věku až tak vadilo. Lepek se má zavádět co nejdřív, takže mouka taky nevadí

@Klementýnka píše:
V žádném případě - je tam mléko, sůl, kopr, smažená mouka. Plus když se dítě naučí na složitější chuti, tak pak už není cesta zpět k jednoduším - k zelenině.

Tak sůl tam dávat nemusí a mouka se dá rozmíchat v trošce vody a přilít do omáčky, nemusí se smažit. Kopr děti můžou, dřív se používal i proti nadýmání a kolikám. Mléko se dá nahradit třeba sojovým nebo trochou smetany, i když osobně si myslím, že převařené mléko v tomto věku nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí