Koprová omáčka pro 10měsíčního syna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Koprova omacka pro 10.mesicniho syna
Zdravim maminky! Chci se zeptat jak delate pro sve 10.mesicni deti koprovou omacku dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já myslím že ne nedala bych kravské mléko nejdřív muže po roce mouka není zdravá v žádném věku takže ta
k maximálně ten kopr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléko se dá nahradit UM a mouka rýžovou krupičkou, takže proč ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vidíte a mě doktorka káže, že mlíko v omáčkách už může (dávala jsem tak staršímu) a mouka je lepek - dobré zavádět taky co nejdřív.
Starší se mi dokonce rozjedl až na omáčkách, patlanou zeleninu ignoroval.
Takže snad jen méně nebo vůbec nesolit a méně cukru a octa? Když to nebude denně, tak bych to nehrotila.
- Citovat
- Upravit
@Katuskka píše:
Mléko se dá nahradit UM a mouka rýžovou krupičkou, takže proč ne
takže vlastně z koprovky zůstane umělé mléko, zahuštěné rýží s trochou kopru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem, jak píše @Katuskka, do UM (kojila jsem, ale na tyto věci jsem UM měla koupené), místo zásmažky jsem používala maizenu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V žádném případě - je tam mléko, sůl, kopr, smažená mouka. Plus když se dítě naučí na složitější chuti, tak pak už není cesta zpět k jednoduším - k zelenině.
- Citovat
- Upravit
@paola white Tak jasně, že to nebude klasická koprovka, ale „koprovka“ přizpůsobená pro kojence ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P28 píše:
No vidíte a mě doktorka káže, že mlíko v omáčkách už může (dávala jsem tak staršímu) a mouka je lepek - dobré zavádět taky co nejdřív.Starší se mi dokonce rozjedl až na omáčkách, patlanou zeleninu ignoroval.
Takže snad jen méně nebo vůbec nesolit a méně cukru a octa? Když to nebude denně, tak bych to nehrotila.
no vidíš a mě naopak doktorka řeka že lepek do roka vůbec, protože enzym co lepek štěpí se u dětí do roka netvoří a nadměrně to zatěžuje střeva. a sůl a cukr syn naprosto nezná, v jeho stravě nepoužívám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P28 píše:
No vidíte a mě doktorka káže, že mlíko v omáčkách už může (dávala jsem tak staršímu) a mouka je lepek - dobré zavádět taky co nejdřív.Starší se mi dokonce rozjedl až na omáčkách, patlanou zeleninu ignoroval.
Dcera má skoro 11 měsíců a cukr ani sůl nezná, natož ocet!
Myslím si, že pro takového prcka se dá uvařit mnoho vhodnějších jídel, na koprovku a podobné bomby má celý život…
Lepek schvaluju ale určitě ne v mouce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně, jako u dospělých, akorát nesolím, jen trochu cukru a zakápnu citr. štávou.
Lepek dítě může od půl roku, to ostatní taky, klidně můžeš i „dětskou“ svíčkovou, rajskou z rajčat, fantazii se meze nekladou, nenech se zmást, že své dítko nějak přiotrávíš, nebo něco děláš špatně, ono je spíš horší ho o tohle ochuzovat, vařit mu stále to stejné, drtit ho jen na zeleninkách, děti potom odmítají normální jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem nechtěla používat, ale kdybych mu nedala ochutnat rajskou tak je plně kojený snad do roka. Hrozně jsme s tím bojovali. Dcera je jiná, ta je všežravec a jí mi dokonce i nesladkou kaši.
Jinak něco i zde: http://www.alergieimunita.cz/…/05/17/dasd/
- Citovat
- Upravit
@Darance Nemyslím si, že omáčkou jednou za čas bys desetiměsíčnímu dítěti ublížila. Samozřejmě omáčku nesolit. Nemyslím, že by mléko, které projde varem, v tomto věku až tak vadilo. Lepek se má zavádět co nejdřív, takže mouka taky nevadí
@Klementýnka píše:
V žádném případě - je tam mléko, sůl, kopr, smažená mouka. Plus když se dítě naučí na složitější chuti, tak pak už není cesta zpět k jednoduším - k zelenině.
Tak sůl tam dávat nemusí a mouka se dá rozmíchat v trošce vody a přilít do omáčky, nemusí se smažit. Kopr děti můžou, dřív se používal i proti nadýmání a kolikám. Mléko se dá nahradit třeba sojovým nebo trochou smetany, i když osobně si myslím, že převařené mléko v tomto věku nevadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit