Jídelníček 15měsíčního batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.2.13 15:56

Ahojky, mam dceru před týdnem 15.měsíců. Když se vzbudíme kolem 6 hodiny, tak má 200 ml UM.
Poté kolem 8-9 hod snídani - rohlik se šunkou, chleba s marmeladou, chleba se syrem cottage, chleba s máslem a uvařeným vajíčkem.
Oběd - většinou to co jíme my - (kuře brambory, polevky na všechny zpusoby, rizoto, špagety, čočka atd) někdy koupím vaničku malý gurmán, když mame něco co malé dávat nechci, jako jsou hranolky, knedliky.
Ke svačině máme ovoce většinou s bilým jogurtem Hollandia, někdy přesnidavku
Odpoledne zobe piškoty, sušene ovoce, rýžové sušenky
k večeři polevky, tousty, ovocny salát nebo zeleninovy
než jdeme spinkat tak ještě asi 200ml mlíka, jak kdy a občas tak 2-3× do týdne se mi vzbudi v noci hlady na mliko.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.2.13 17:51

Tak u nás dneska - ráno kojení, dopoledne jogurt, pak usnula při nákupu, takže byla mrzutá, tak jsem jí trochu nakojila a pak měla těstoviny s omáčkou a masem (hovězí alá guláš :mrgreen: ), pak ovocnou přesnídávku, 2 piškoty, kojení..
K večeři děláme maso v těstíčku a opečený brambory - tak bude jíst s náma.. Podle toho kolik sní dostane ještě kaši a těsně před spaním prso.. Když toho sní hodně, kaši vynechám..
Prostě jedna svačina jogurt, druhá ovoce.. K obědu normální jídlo, k večeři většinou kaše.. Moc toho nesní, někdy něco z toho úplně vynechá a má prso - na omluvu, lezou jí špičáky, tak jí ustupuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
14.2.13 18:26

@gabriela82 a kolikrát denně kojíš? já 5-6, chtěla bych omeyit, ale malý se nenechá, i kdzž ho nafutruju, stejně si příjde
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.2.13 20:51

Kojim hodne i v noci, neni to o hladu, je to uz o zvyku a o tom kontaktu.Mam jenom ji, tak si to jeste budu uzivat.. Pisu z mobilu, nejde mi zminit… Odpovidam iggy nekdy i 10× - za den i noc, rostou ji zuby, tak ji o uklidni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.13 21:53

Holky moc všem děkuju.
No přijde mi spíš že je vybiravej. možná je to teď horší nebot máme antibiotika jsme nemocní máme zápalovou angínu a děsnou hnisavou rýmu takže o jídle raději nemluvím.
Malej od 8 měsíce nechce pít žádné mléko takže hodně jíme jogurty, pudink tvaroh.Ale přijde mi jídelníček takový nevyvážený. Knedlík a tak nejí vše plive. Přitom kousky mu problém nedělají. Miluje polévky hlavně teda domácí vývary s horou zeleniny masa a nudliček. Toho by se ujedl-).Chléb občas sní ale jen suchý, jak je něčím máznutý tak ho natahuje a dáví nevím proč. Kupované příkrmy by mohl jíst každý den. CHutná mu jen hami ostatní plive a vyhazuje. Už fakt nevím co vařit aby to spapal on s nami a ja nemusela vymýšlet co mu dát aby se najedl. nesni ani ovoce takže dám přesnídávku jenže co si budeme povidat je to samej cukr.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
15.2.13 08:53

@vendulka-utesitelka pokud ti jí hezky takovou polívku, co popisuješ, tak ji může mít denně, je tam všechno, co potřebuje k obědu, příjde mi to v pohodě. Přesnídávka je taky fajn, i když je sladká, cukr je energie a té děti potřebují opravdu hodně, zvlášť pokud je nemocný. Jinak pokud má rýmu, omezila bych mléčné výrobky, dokud rýma nepřejde… přeju brzké uzdravení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
15.2.13 08:57

@gabriela82
díky, jsi hrozně statečná, že jsi tak rozhodnutá kojit, já už chci přestat od listopadu, ale když mu začnu omezovat, tak do toho vždycky něco skočí, rýma, zuby, teplotka, takže to pak kojím víc a kdyby záleželo na tom prďolovi, tak jíst ani nebude a je furt jen u prsa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.2.13 09:02

@iggy.piggy statečná jo :mrgreen: včera v noci se vzbudila po dvou hodinách, tak jsem to zkusila - hladila jsem jí po hlavičce a říkala ať spinká - zabralo to na půl hodiny.. Pak se probrala a půl hodiny kňourala, no ke konci už vztekle řvala, tak jsem si řekla, že jsem to natáhla alespoň o hodinu a dala jsem jí prso.. Uvidíme, dnes to zkusím taky.. Řvala vztekle a ne nešťastně.. Mě nevadí jí kojit i v noci, ale co dvě hodiny je moc.. Chtěla bych to prodloužit alespoň na čtyři - to by pro mě znamenalo vstávat jen jednou :mrgreen:
A s tím jídlem je to u nás stejný - pořád je prso nej.. Někdy se úplně vyhysterčí a musím jí trochu nakojit, aby mi pak snědla něco normálního.. No už mě to začíná štvát - protože moc dobře rozumí co se po ní chce, už to není zas takový mimino.. No já si říkám, že bude hájená tak do roka a půl, pak s tím jídlem budu přísnější - no už se vidím, jak to v roce a půl zase posunu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
15.2.13 09:17

@gabriela82 no pro mě byly ty noci taky hrozné, jsem byla uplně vyřízená, já po kojení nemohla usnout a než jsem usnula, malý už zas chtěl. Pomohlo když jsem se odstěhovala z ložnice na gauč (respektive mě manžel vystěhoval), no a malý když necítil mlíko, tak se vzbudil po čtyřech hoďkách, tak už to bylo lepší a teď v noci kojím cca po šesti, i když dneska byl šikulka a spal osm v kuse :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
15.2.13 12:36

@vendulka-utesitelka zkus si delat presnidavky doma… nezavaruji, ale tri dny vydrzi. Vezmu jablka tak pet minut povarim v trosce vody pod poklickou, pak bud rozmixuji nebo umackam, tim na brambory a pridavam skorici na chut. jedna davka ten den a dve davky do lednicky vydrzi v pohode. Muzes dat hrusky, mrkev a tak… chutove sladky a je prirodny a o dost levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
15.2.13 21:06

@veberun to souhlasím :potlesk: já dostávám od babičky domácí jablka a v mražáku mám zas jahody ze zahrádky, takže to jen dohromady povařím, pomixuju tyčovým mixérem, zamrazím a mám fůru domácí přesnídávky :palec: mám tak připravenou i domácí dýni hokaido, jen přidám třeba k rýži nebo do bramborové kaše…je dobrý zkoušet různé chutě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
10.12.14 13:34

Maminky já vám tak závidím, že vám dítko během dne pije! Mě vůbec nechce pít :,( Mléko ano, ale čaje, šťávu ani vodu ne a ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.12.14 14:37

Já jsem u druhého syna ty jídelníčky úplně přestala řešit. Doma jíme zdravě, takže cokoli jsme jedli tak dostali i kluci případně nějak upravené, pokrájené atd (mladší syn má už sice skoro 2 roky, ale má stále jen 7 zubů). A myslim, že tenhle způsob je nejlepší. Taky se mladší syn podstatně líp nají než starší u kterého jsem se ještě snažila dodržovat ty jídelníčky. Jen ještě dodávam, že ještě stále kojím, což je výhoda hlavně v tom, že když se nenají, nejsem ve stresu že bude hladový, protože se prostě nakojí a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.12.14 12:22

Holky tak nám je přesně 15 měsíců, dcerka je drobná, má 8,5 kg, rostou jí zuby, ale jí hezky.

ráno: 240ml Sunar s kašičkou nebo banánem na zahuštění (jinak zvrací má reflux)

svačina: ovoce (mandarinka, banán, hruška), linecké cukroví, nějaká racio sušenka

oběd: nejčastěji dělám kuskus s masem, sekanou s bramburkem, řízek na sucho, pohanku s řepou a šunkou, omáčky s rýží, polévky

svačina: kousek ovoce, jogurt, tvaroh, šunku s pečivem, sýrem… nakrájim na drobné kousky a sama si bere co chce přímo z podložky, cherry rajčata

večeře: 240 Kaše z lahve většinou krupičná, pohanková, vločková, dochucuji medem, skořicí, kakaem…

někdy má hlad ještě kolem půlnoci a to dávám 120 sunar a spí dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4521
29.3.16 13:24

Co na snídani

Ahojky holky :mavam: Tak nàš prcek - 15 měsíců se nám při nemoci odstavil od UM. Teď do něj už nedpstsnu ani kapku…
Proto jsem se chtěla zeptat, co jinéhp dáváte na snídani.
Jinak máme na sváču - jogurt s ovocem, přesnídávku nebo ovoce. Pak k polévku, spánek a po něm jakýkoliv oběd. A k večeři krupicová kaše s ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí