Pár dotazů ohledně krmení - tekutiny, příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pár dotazů ohledně krmení
Ahoj,
asi bych potřebovala nějaký ucelený návod na mimino od A do Z
Tak snad mi poradíte, nechce se mi to hledat po netu ![]()
Malá (8týdnů) je plně na UM, krmím Calmou od Medely, vyhovuje nám (pije spokojeně, nemá nijak exrémně prdíky, jenom občas malinko ublinkne…). Ale protože to je lahvička pro kojené děti, napadá mě - do kdy ji mám (můžu) používat? Mám v záloze ještě nějakou sadu Dr. Browns (taky anticolic), ale trochu se „bojím“ ji vyzkoušet ![]()
Jak je to s čajem/vodou mezi krmením? Od kdy se dává? Kolik?
A kdy se začáná s příkrmy?
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@martr S příkrmy můžeš začít od ukonč. 4měsíce, záleží na malé, jak na tom bude s váhou. tvoje mudr.ti doporučí, kdy začít. Až do doby podávání příkrmů (obvykle do 6 měsíců věku) nepotřebuje kojenec k mateřskému či kojeneckému mléku žádné další tekutiny. Při malých dávkách příkrmů dostává dítě po jídle ještě napít mateřského či kojeneckého mléka.. a až bude papat celou dávku tak můžeš nabízet čaj nebo vodu, aby si taky zvyklo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
co se týká lahviček, taky jsme používali medela Calmu, od 2 měsíce pak Nuk skleněná a v pohodě. Co se týče tekutin, malej se narodil v červnu a v červenci a srpnu byly strašný vedra, tak jsem mu dala kojeneckou vodu jen trošku napít. Jinak čajíčky jsme začali až od 3 měsíce. Nejprve fenyklový, pak heřmánek a od 6 měsíce dávám i ovocné ale používáme klasické pytlíkové neslazené. Granulované nepoužíváme aby si malej nezvykl na sladké. Jednou jsem zapomněla čajík, tak tchýně přiběhla s granulovaným ale malej to nechtěl, tak pil jenom koj. vodu
Jinak s příkrmy jsme začali od 5. měsíce do té doby měl pouze mléko a čajík stejně pil jen v noci, sám se odtrhl od lahvičky, když už nechtěl. Vždycky když se probudil a nebyl čas na krmení, napil se a spinkal dál, přes den moc čajík nechtěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čaj a vodu můžeš dát klidně hned, ale je to zbytečný, pokud nemáte doma vysloveně přetopíno nebo nejsou venku brutus vedra. Smysl to má maximálně třeba s fenyklovým čajem na prdíky. Ale za mne - klidně už začni jí jednou denně té vody dávat cucnout, pak se ti to bude hodit se začátkem příkrmů. Nic jí to neudělá a ušetříš si dost starostí, i když děti na UM asi nemají moc problémy pít vodu z láhve, ne tak jako kojené, které v životě láhev neviděly.
Láhve - typ láhve je úplně fuk, podstatná je velikost díry v savičce. Dávej jedničku do té doby, dokud ti to množství mlíka, co jí dáváš, vypije tak do 15 minut. Pokud by pila už moc dlouho, dej vyšší rychlost. Zrovna tak pokud bys přecházela na vyšší řadu mléka (až začneš přikrmovat, tak se přechází na mléko č.2), tak to většinou chce rychlejší savičku. Nebo prostě kdyby se ti zdálo, že už jí to hodně namáhá to množství vysát. Ale zas naopak, může se stát, že dáš rychlejší savičku a ono to do mimina spadne jak do černé díry a nebude uspokojen jeho sací reflex a bude brečet, že chce ještě. To odhadneš
Myslím, že jsme na rychlejší dudlík přešli tak kolem toho 2.měsíce ukončeného, a s dvojkou jsme si vystačili až dodnes.
A jestli značka ta či ona je taky fuk, my měli na začátku pět druhů výrobců lahví a saviček, holka pila z čehokoli. Je to vážně jedno, pokud je to savička č.1.
Příkrmy dávej ne dřív než v ukončeném 4.měsíci, ale pak hned jak se ti začne zdát, že už jí mlíko nestačí. Tj. víc jak litr denně, po mlíce už vypadá hladově atd., to taky poznáš. Za mne - začni hned v tom ukončeném 4. měsíci. Trvá to dost dlouho, než sní rozumné množství jídla mimo mlíka a pak je to peklo, když dítě řve hlady i po čtvrtlitru mlíka. Není to jako u kojených, kojit se dá dozblbnutí, ale půllitr UM dítěti nedáš, taky ho nemůžeš dát každou hodinu apod. My začali v 5.měsíci a mít druhé dítě, začnu úderem ukončeného 4.
Jinak naše je na UM prakticky od narození.
- Citovat
- Upravit
Jo a tu lahvičku s vodou, tak zhruba od 3. měsíce už si jí dokáže držet sama, tak z toho můžeš udělat „zábavu“ ![]()
- Citovat
- Upravit
Calmu jsem používala, dokud jsem nezačala dávat kaše a žádné z dětí nemělo problém. naopak-hezky sály. Na prdíky jsem dávala fenyklový čaj od 2 měsíce a espumisan a pro lepší flóru ve střevech BioGaiu - u dětí neznám koliky, neznám zácpy.
K pití čaje- děti si pily podle potřeby, na začátku malá jen pocucala ala aby se neřeklo
, ale malý od začátku ho pil jako drak. Na množství vypitého mléčka (kojeného a později UM)to nemělo žádný vliv. Myslím si, že tělo není blbé, a ví, co potřebuje.
S příkrmem jsme začala kolem 4. měsíce a zase malý byl zvědavý a futroval, malá nechtěla, tak jsem nenutila a jen občas zkusila a ono se to samo zlomilo (ale už si nevzpomínám kdy). Prostě jsem je sledovala a řídila se intuicí. Řidˇse tím, co cítíš a podle reakcí svého dítěte.
Přeji ti spokojené mimi a úsměv na tváří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit