2leté dítě odmítá jídlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
19.2.13 14:06

2leté dítě odmítá jídlo

Milé maminky, chci vás požádat o radu. Mám neteř byly jí v lednu 2 roky a vůbec nejí, ne vůbec. vlastně by jedla jen sušenky, čokoládku, to jo, ale ostatní jídlo ne. stačí jí, když ráno dostane rohlík a to s ní jen půlku a pak vydrží až do večera a někdy sní zase půlku rohlíku. Když jí nabídnete polívku (jakoukoliv), jakékoliv jídlo, krásně naaranžované, tak začne au au au, nechci, nechci a řve. Je úplně zabejčená :zed: Nabídnete-li jí jídlo tak se oklepe, a to co se vám podaří dát do pusy, tak to si seškrabe z jazyka. vůbec s nevíme rady. Snad se najde někdo, kdo má podobnou zkušenost a poradí jak z toho ven, už to trvá rok a půl. Jo a dětský mudr. to pořád omlouvá, že rostou zoubky, pak že je zahleněná. ale nic z toho to není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
19.2.13 14:16

Sla byci i jinemu k dr. Tam bYch si vydupala vysetreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.13 14:18

A ty sušenky, čokoládku atd., to dostává? Pokud jo, nedala bych, nechala bych ji normálně vyhladovět :oops: Syn měl taky období, kdy jíst nechtěl, pak dostal shodou okolností nějaký průjem, byl pár dnů na rohlíkové dietce a jak mu pak šmakovalo :mrgreen:

Žádné dítě nezemře dobrovolně hlady.

Jinak půlka rohlíku by se mi zdála pro dvouleté dítě na snídani naprosto dostatečná - i můj skoro čtyřletý sní málokdy o moc víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
19.2.13 14:22

8o Trvá to rok a půl a neteř prospívá? To je zvláštní na takovéto stravě… mám taky 2 leťáka který je extra na bonbonky a sušenky a jeden čas asi 3 týdny to bylo peklo do něj dostat, oběd, večeři vždycky jsme bojovali, dělali u toho hry, pomalu až kotrmelce a něco jsem do něj dostala. Ted už se to zase vrací do normálu a jí o něco lépe. Přiíčtám to k období negací a zjištování vlastní osobnosti… ale tohle to bych řešila také výměnou dr. když to trvá od půl roku :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.13 14:24

A přestala bych ji určitě nutit, přemlouvat, řešit to. Nechala bych jí to někde, po určitou dobu, buď to sníš nebo se to odnese. Jestli to není už prostě truc z principu - zas to do mě budou cpát, just si nevezmu. Do dalšího jídla nic. A ohlídala bych i pití - jestli se nenacedí vody a pak kvůli tomu nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl. Lamicka
19.2.13 14:27

Vypada to spis nez na nemoc, ze se mala naucila mlsat. Takze tvrde zakazat pamlsky /alespon na nejakou dobu/ a pekne trpelive zavest zeleninu, maso, ovoce. Pokud odmita, nechat „vyhladovet“, ale v zadnem pripade nedat pamlsek.

Taky je dulezite, aby jedla spolecne s maminkou/rodici a videla, ze jedi to same a chutna jim to.

• Citovat
  • Upravit
11
19.2.13 14:42

No ona občas tak 4- 5× do měsíce jí normálně, cpe se jídlem a dělá mňam mňam, pak jak když utne a nechce. Taky jsme zkoušeli - jí všichni, vychvalujou jídlo, dětičky s ní sedí u stolu a jí. Ona přijde a řekne nejezte to, to se nepapapá. spíš mi to přijde jako vzdor, ale až do extrému, radši nebude jíst. s těma sušenkama - tak to je boj, babička tak si vezmi sušenku, můžeme zakazovat a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.2.13 14:43

Jo a moc všem děkuji za odpovědi, je to fakt boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.2.13 14:46

Hlavní je zakázat pamlsky, max. je dovolit v maličkém množství PO snědení jídla (jako odměnu). Společné stolování dělá hodně. všichni u stolu, celá rodina, všichni jedí stejné jídlo.

můj synovec nejedl, neteř nejedla a můj mladší je taky expert. U něho jsme ale museli nejdřív odstranit pravděpodobně hlavní příčinu, kterou byl reflux a začínající astma (skoro nepřetržitě rok kašlal, to pak na jídlo moc nálada není).
jakmile se mu přestalo vracet jídlo do krku a přestal neustále kašlat, začal jíst. ne moc, ale něco jí. taky žebrá pamlsky, ale prostě nedám. akdyž má svůj den, a nejí, nechám ho hladnit. však on není blbý a hlady nezemře. ale musel pochopit, že prostě se jí jídlo a ne skladkosti a že přes to nejede vlak!
Dělám to taky tak,, že jídlu nepřikládám přehnanou váhu. Zasedne se k jídlu, všichni to samé. jíme. nejí - fajn. schovám do lednice, za chvíli mňamíí -. fajn, dostane, co nesnědl. nechce - nejí. samozřejmě respektuju, že něco prostě nejí (kupodivu sladká jídla, nejí vařené brambory a brkaši..), ale touhle metodou se mi povedlo docílit toho, že něco normálního jí.

ještě se zeptám - dostává sunar? to taky hodně zasytí a když se utne, většinou děti pak jí více normoš stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090

@Monka81 bydlím v baraku s rodinou moje babicka, mamka… tak mu to nenut, ja mu dam susenku muzu, pojd si vzit bonbonek, jé bábovka na ní 3 metry cukru.. je to boj :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@Monika81 prospívá? Pokud to trvá tak dlouho, kolik za tu dobu přibrala? Pije UM nebo jiné mlíko? Dostává sladkosti, i když normální jídlo nesní?
Mám v okolí případ, kdy dítě přes den nejedlo, tak maminka mu strachy, aby nezhublo, dala tu tatranku, tu čokoládku a za noc dítě vypilo skoro litr UM.

Pokud nejí sladkosti a ani nepije nadměrné množství mlíka, tak bych změnila doktorku a chtěla vyšetření. Případně tu pohledat v diskuzích sirup na podporu chuti.

• Citovat
  • Upravit
11
19.2.13 14:54

No sunar už nepije, pak pila obyč. mléko, ale to už taky nechce. Když jí nabídneš ňaminku, tak to jo. Sladkost se jí dává za odměnu, když něco sní, ale pak přijde tetička a malinko sušenčičky, pak ta bábovka. no zkusíme to u toho mudr. vydupat nějaký vyšetření i klidně hlavy :-)
určo pak dam vědět jak to dopadlo a dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.2.13 14:55

Ještě mě napadá, máme v rodině případ (i když znám jen z vyprávění, může tam toho být víc či jinak), kdy holčička taky moc nejí a je to hodně v tom, že to vidí u maminky, protože maminka nechce být tlustá, jí samé srágory, moc prý nevaří - takže holka sní jogurt, ale omáčku s knedlíkem už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.2.13 15:10

@Monika81 když ono vyšetření asi nepomůže, hlavní je spíš řešit problém. - kolik váží? kolik měří? přibírá? Protože pokud není podvyživená. dr. nic řešit docela pochopitelně nechce.

Ten problém vypadá spíše ve skladbě stravy. ono nám to tak nepřijde, ale tomu malýmu cvrčkovi stačí těch sladskostí relativně málo, aby zahnalo hlad.
Prve bych se pokusila uplně stopnout přísun pochutin., a uvidíte. Plus co píše @Angua taky znám, děti opakují vzory rodičů!

a pak, můj starší jedl v tom věku hodně, celý rohlík s medem k snídani, oběd, sváču, večeři, a vážil 12kg ve 2 letech. mladší snídá actimel :zed: obědvá polívku (jen polívku), svačí olmíky nebo jogurt, případně sunar, nebo okurkový salát, někdy slupne kus suchého rohlíku (v krámě). a večeří ne moc, spíš dost málo. a váží ve 2 letech 12kg. takže on ten přísun stravy je relativní někdy,.. takže ten dr. jestli dítě přibírá, prostě nic neřeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
19.2.13 16:54
@Nataša píše:
@Monika81 když ono vyšetření asi nepomůže, hlavní je spíš řešit problém. - kolik váží? kolik měří? přibírá? Protože pokud není podvyživená. dr. nic řešit docela pochopitelně nechce.

Ten problém vypadá spíše ve skladbě stravy. ono nám to tak nepřijde, ale tomu malýmu cvrčkovi stačí těch sladskostí relativně málo, aby zahnalo hlad.
Prve bych se pokusila uplně stopnout přísun pochutin., a uvidíte. Plus co píše @Angua taky znám, děti opakují vzory rodičů!

a pak, můj starší jedl v tom věku hodně, celý rohlík s medem k snídani, oběd, sváču, večeři, a vážil 12kg ve 2 letech. mladší snídá actimel :zed: obědvá polívku (jen polívku), svačí olmíky nebo jogurt, případně sunar, nebo okurkový salát, někdy slupne kus suchého rohlíku (v krámě). a večeří ne moc, spíš dost málo. a váží ve 2 letech 12kg. takže on ten přísun stravy je relativní někdy,.. takže ten dr. jestli dítě přibírá, prostě nic neřeší..

MOJE MALÁ S ní šunka trochu chleba :) a to jím přesně to co ona, oběd polívka- nic jinýho nechce, svačina co bylo k obědu nebo jogurt a mléko k tomu :roll: :roll: ře opět polívka nebo co bylo k obědu :-), rohlíku bohužel nedá, jedině tak suchejk rohlík, no a sladkosti bebe sušenky a kinder čokoláda nic junýho jo ještě bábovka a to je vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí