2letý blbne s jídlem

260
12.1.11 23:09

2letý blbne s jídlem

ahoj,
je tady spusta nejedliku, ale stejne se pridam. Synovi jsou 2 roky. Vzdycky krasne jedl! A ted, posledni dobou hrozne u jidla blbne a pak fakticky vzdy sni jen trosicku a uz nenene. Ne ze bych na to 2× denne mela nervy. Pred jidlem porad blbne ze ma hlad a pak to polozim na stul a uz preventivne vola NE. Nekdy to na posileni durazu odstrci tak, ze to leti dolu :evil: Ze se to upravi :nevim: Nebo jste prisly na lepsi fintu nez cekat a trpet? Ja pak totiz porad musim vymyslet nejake svacinky a tak, kdyz neni najedeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
12.1.11 23:14

Ahoj, tak my máme to samé. Malému bylo teď v prosinci 2 roky a najednou bum..
Neříkám, že je to vždy, ale začal mi děla to samé.. Nejdříve jsem z toh byla špatná - jsem, ale jednou jsem udělala toto.. Vzala jsem jídlo a odešla a řekla, že nic nedostane, dusila jsem ho půl hodiny. Pak jsem šla pro jídlo a začal jíst. Začal dělat blbiny a říkám, mám to odnést, asi se lekl, protože měl hlad, jedl už normálně… Śvagvorá mi říkala, že je to vyloženě provokace, že když nechce, nechce odnést. Samozřejmě nenechat dítě celý den hladovět, ale že pár minut hladu mu neublíží..
Nevím sama co jiného, když ti se smíchem v očích řekne ne, ne a předtím volal, že chce jíst a běžel si pro jídlo do kuchyně.. :nevim:
Naštěstí, to nemám pořád no.. kdyby to bylo pořád, tak by mě asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.1.11 23:17

Proste odnest.toto funguje i unas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
12.1.11 23:32

Jo mě to dělá taky.Letí k židličce a říká mňam mňam.Posadím ho, dám mu prostě něco a on kroutí hlavou,že ne.Tak mu to seberu a on řve i tak.Tak čekám až se vyvzteká nabídnu znova,když nechce,dám ho pryč se židle a on samozřejmě řve.Tak to zkusím třeba za půl hodiny a to už jo.Někdy mě fakt vytáčí.
A taky někdy jde spát bez jídla a samozřejmě se v noci vzbudí že má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.1.11 23:58

Já ještě dávám vybrat - teda kromě oběda, 10 jídel vařit nebudu, ale ostatní se ptám - chceš jogurt nebo Lipánka? Jogurt nebo chlebík? Jabko nebo banán? Nebo ho i nechám, ať si otevře ledničku, vždycky do toho zkušeně čumí a pak si něco vezme - já mu to nachystám a to pak sní v pohodě. Nejvíc mě dokáže naštvat, když suverénně bez ptaní otevřu jogurt a on mi řekne, že nene a jde ukazovat do lednice na šunku :roll: :lol: :lol: :lol:

Když se zeptám, jestli chce papat a on řekne, že ne, tak už ani nic nechystám, stejně by to nejedl. Maximálně zkusím nabídnout nějaké možnosti (chceš papat jogurt? mandarinku? sýr?) Když nic, tak buď se zeptám za chvilku nebo řekne on sám, že chce papat. Když mu dám jídlo a on po chvíli nechce nebo nechce vůbec, nenutím, odnesu, nabídnu za chvíli (a většinou si to můžu beztak strčit za klobouk :lol: ). Vzhledem k tomu, že má k 90 cm a 14 kg, tak nedostatkem jídla rozhodně netrpí :lol: Vůbec bych se nehroutila z toho, že nesvačil nebo tak něco, dá si třeba o to víc k večeři :nevim: Akorát dávám bacha na mléčné výrobky - nepije mléko, tak aby měl nějaký ten jogurt a třeba tvrdé sýry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
13.1.11 00:01

Jo jo u nás teď to samé. Má hlad, sní tři lžíce a řve už nechci. Musím jí oblbnout (něco jí začnu vyprávět, odvádím pozornost) Většinou to dojí a ani si ten prvotní vzdor neuvědomí. Jsem v tomhle měkká :oops: Měla bych nervy, kdyby zůstala hladová a nechci jí jídlo nahrazovat nějakýma sušenkama… Párkrát se stalo, že se oblbnout nenechala, tak jsem to odnesla, ale zkusila za půl hodiny a jedla normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
13.1.11 00:13

Tak mně tohle občas dělají rovnou dva - čtyřletý a dvouletý :roll: Na nic moc jsem nepřišla. Ten starší se totiž často vymlouvá na to, že mu to jídlo vůbec ale vůbec nechutná (většinou ho buď ani neochutnal nebo ho obvykle jí). U něj se mi ale občas podaří třeba oběd vyměnit za ovoce nebo něco jiného jakžtakž rozumného k jídlu. S mladším obvykle neudělám nic. když jídlo odnesu, tak se jim uleví a do další svačinky si rádi počkají, nebo si v mezidobí sami vezmou housku. Ale u nás je to asi hodně o vybíravosti, děsím se toho, jak budou jíst ve školce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.1.11 07:19

Jenda to taky zkousel, ze nebude jist. Normalne odnesu obed na linku, a reknu, at mi rekne, az bude mit hlad. Pote ohreju v mikrovlnce a predkladam znovu. Zadna svacina, jogurt, ovoce… nema narok, kdyz neji obed. :nevim: A funguje to, vybiravy neni.
S mladsim to delam stejne, nejis - dostanes to za chvili. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
13.1.11 07:36

U nás to bylo taky.Do 3 let jedl všechno a v jakémkoliv množství.Pak nastoupil do školky a už to bylo-chleba nechci je tam kmín…,Tak jsem to řešila jednoduše-nechceš nejez až budeš hladný tak pojíš.A pojedl.Dneska už je to lepší.Ono se to třeba otočí.Děti to tak mývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
13.1.11 08:22

Dvouletá dcerka tady dosud krásně jedla, teď jí velmi málo a dělá vše proto, aby jíst nemusela.
Já ji nenutím, nehrotím to. Je to období a přejde to.
Samozdřejmě nenahrazuju hlavní jídla sladkostmi, piškoty apod.
Ona ale ráda běžně pije silné masové vývary „jako šťávu“, k tomu jí vařenou zeleninu, chleba, někdy nudle. Takže si myslím, že stravu má plnohodnotnou :-)

luon, starší mi to dělá taky, ale ve školce jí úplně normálně. U něj je to i o lenosti, je shnilý se najíst sám :mrgreen: Tak to vypozorovala i učitelka ve školce. Někdy ho nakrmím :mrgreen: A taky se snažím, když je doma, vařit jídla, která má rád - hlavně různé omáčky s knedlíky nebo těstovinami - to já ani dcerka moc nemusíme :mrgreen:
A když oběd nesní, je důležité neustoupit a nedávat nic jiného.
U nás v rodině je celkově problém oblíbenosti jídel, ale já jsem ochotná uvařit 2 přílohy, aby byli spokojeni všichni. Tolik práce navíc to zase není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
13.1.11 09:43

To je jak u nás, akorát je Maty o rok starší a blbne mi takhle jen u oběda,ale fakt den co den…Vždycky už se toho děsím dopředu…Nevím proč, vždycky jedl krásně a všechno a teď prostě kadžý oběd odmítá a to i jídla,která vždycky miloval :roll: Ale hlad má…Přitom mu nedávám sladkosti,hranolky apod. nic takovýho nedostává…

No řeším to tak,že prostě nic jinýho nedostane ..včera třeba oběd snědl až skoro večer :cert: Děsím se toho,že tohle bude pak dělat i ve školce…doufám,že je to jen nějaký období a že ho to zase přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.1.11 09:44

Tomuhle já říkám, že se mi malej „zacyklí“. Nejdřív že chce papat, pak řve, že ne. Když ho dám od stolu pryč, řve, že chce papat. Nebo že jde spinkat, pak řve, že nechce, že si chce hrát. Když mu řeknu, ať si jde hrát, tak řve, že chce spinkat. :roll:

Taky to začalo teď okolo 2 let. Já si to vysvětluju tak, že sám neví co se sebou, neumí se rozhodnout (nějaký skok ve vývoji nervové soustavy?). Prostě ho stresuje ta (relativní) možnost toho výběru…

Buď dělám to co holky, že mu jídlo chvíli nedám a zkouším ho nechat vydusit, ale to většinou nezabere a akceleruje to k histerii. Mně se osvědčilo to, že rozhodnu prostě já (když on se neumí rozhodnout a rozhodí ho to). Jsem důrazná, neoblomná, používám hlášky typu: „Už to stačilo, nechci nic slyšet, hezky jez a nebreč/spinkej atd.“ Většinou to do 1-2 minut zabere, situace se uklidní a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
13.1.11 10:09

U nás je to to samé ale jak začal chodit do školky ta se aspon naobědvá.Dřív to byl jedlík jak čunátko paks e zasekl a neívm ani proč moc nejí…i svá oblíbená jídla sni talíř(předtím snědl bez problémů 2 talíře) a přitom hubený není ani náhodou v listopadu oslavil 3 roky a ted má 16kg a přes 100cm …takže ti moc neproadím jen v tom nejsi sama třeba až půjde do školky také se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janika11
14.1.11 00:20

Neteřinka nechce jíst maso ani ryby a hlavně tyto (s ořechy) jsou důležitým zdrojem Omega-3 mastných kyselin. Ty jsou důležitý i pro rozvoj centrální nervové soustavy a právě děti těchto Omega-3 mívají často nedostatek. Skvělou náhradou jsou semínka chia, jídlum nedávají vůbec žádnou příchuť (takže jsou bezva i do nápojů, jogurtů…), a při styku s tekutinou za chvíli změknou v gel. Takže malá místo ryby jí třeba pribiňáka se semínky chia a nedostatek Omega-3 nehrozí.
Jinak k milému překvapení miluje špenát, který její mamina začala jíst snad ve dvaceti :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko