3měsíční miminko - teplota 38,8

102
25.2.12 20:58

3 měsíční miminko teplota 38,8

Dobrý den. Prosím Vás o radu zkušených maminek. Mám 3 měsíční holčičku od včerejška má teploty a dnes i 38,8 v zadečku bez odečtu. Má rýmu a kašel. Dávám ji tusin 3× denně a odsávám nosík na teplotu půl čípku paralenu,ale pořád má 38,8. Můžete mi poradit jak ji mám teplotu snížt?Nemám jet na pohotovost?Děkuji velice za odovědi Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
424
25.2.12 21:03

Ahoj,malá byla nemocná jen jednou jako 4 měsíční a měla také vysokou teplotu takhle večer. Namáčela jsem kapesník do studené vody a střídavě jí jím obmotávala zápěstí, tak se pěkně zchladí organismus přes velké cévy. Moc mi to pomohlo. Ale byla jsem připravená, že pokud teplota nepůjde dolů, pojedem na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
25.2.12 21:04

Teplotu počítej s odečtem, takže má 38,3… pokud nestoupá, dávej dál léky na snížení, nepřehřívej ji, pravidelně přeměřuj a vydrž.. píšeš, že má virozu, to bude dobrý. Horší kdyby začla stoupat teplota i po lécích, to bych asi jela na pohotovost :think: I když tam ti taky prd poradí… kdyby bylo nejhůř, můžeš kombinovat po 4hod např. Nurofen a Panadol. Koj častěji, at má dost tekutin.
Přeju hodně štěstí, snad ji to brzy přejde, sama jsem na nervy, když má malý teplotu - nejím, nespím - a to měl zatím jen 2× max 38,3 - po očkování a při viroze (ta přešla za dva dny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.2.12 21:07

A nesnizi se ani po cipku?Jinak pokud bude mit tuto teplotu i zitra urco bych na pohotovost zajela.Nic za to nedas a budes mit klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
25.2.12 21:17
MoncaBre píše:
Dobrý den. Prosím Vás o radu zkušených maminek. Mám 3 měsíční holčičku od včerejška má teploty a dnes i 38,8 v zadečku bez odečtu. Má rýmu a kašel. Dávám ji tusin 3× denně a odsávám nosík na teplotu půl čípku paralenu,ale pořád má 38,8. Můžete mi poradit jak ji mám teplotu snížt?Nemám jet na pohotovost?Děkuji velice za odovědi Monča

kolik váží, že dáváš je půl čípku? to může být poddávkvané, z hlediska účinku jako by nedostala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.2.12 21:17

děkuji.po čípku má 38,3.Teď jsem ji zkoušela ty kapesníčky a začla povídat, tak se ji trochu ulevilo. Papat moc nechce, protože si ublinkává.Ten čípek jí dávám po 8 hod,ale je to asi málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
25.2.12 21:48

Ćípek se může dát po 6h, takže jestli jsi dala jen půlku, tak to opravdu nemuselo moc zabrat. Naše měla horečku v 5.měsíci po očko, takže jsme sráželi teplotu 24h v kuse. Panadol, pak čípek, pak měla jen 37 něco, a večer za 38.5 takže opět čípek, druhou noc se z toho vyspala. Jestli ublinkává mléko, tak zkus lžičkou fenyklový čaj nebo koj.vodu. A vyvětrat v místnosti aby nebyl suchý vzduch na ten kašel. Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.2.12 21:48

Má 6kg.Píšou, že celej až od 7kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
25.2.12 22:04

Mně tu před časem někdo poradil slabé plátky brambor do ponožtiček a moc nám to pomohlo:)
Nakrájela jsem brambory na hodně slabé plátky (škrabkou), obložila tím nožičky, přes to ponožky, asi na 20 min a teplota nám krásně klesla na 37,3. Taky jsme ji nemohli ničím srazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.2.12 22:13

Nám při teplotě pomáhají mokré ponožky na nohy na pár minut. Zatím jsme to museli jednou použít po očkování, že minule jsme si užili po očkování 3 dny teploty, nic nezabíralo, žádné čípky jen ty mokré ponožky, se zklidnila a pak spinkala, jinak jen brečela a brečela. Kdyby teplota u Vás stoupala jela bych na pohotovost. Doufám, že bude tvá holčička co nejdřív v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
25.2.12 23:02

Jste moc milé a děkuji za dobré rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
18.6.23 13:01

Holky oživují.
Ač třetí dítě, tak si nevím rady.
Obě starší děti jako miminka teploty neměly.
Malý má 3 měsíce, od včerejška zvýšená teplota. Trošku chrochta, ale nevysaji nic.
Kojim+ dokrmuji. ( kojí se tak 20 vteřin a konečná), tak že jakoby nic.
Ale k věci- dotykovým teploměrem má 38,2.
V zadečku 38,2, ale tam by se to mělo odečítat. Takže 37,7.
Ještě nic jsem mu na snížení nedala. Je celý teplý a všimla jsem si, že má málo pocuranych plenek. Můžu mu dát čaj? Vodu? Aby nebyl dehydrovany? Fakt to kojení je jak nic
Doma mám čípky. Ale ty jsou vhodné až asi od vyšší teploty že?

Děkuji za rady.
( samozřejmě pohotovost je v záloze, při vyšších teplotách)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
18.6.23 14:17

Hlavně mu dej, prosím, napít, když má málo počůraných plen. To je základ. Venku je na zdechnutí, on má teplotu… Pít opravdu musí!! My srážíme až od 38,5, ale u takhle malinkého bych srážela od 38°, takže od 38,5° v zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.6.23 14:30

Urcite bych pri tehle teplote nesrazela.
Muzes mu nabidnout vodu na lzicce nebo bych klidne udelala ridsi UM jednu davku.

Kojit se nekoji, jako ze nechce prso?
Pokud by chtel byt casto prisaty, nechala bych ho a vyuzila to k navyseni laktace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
18.6.23 14:37

Dej mu prevarenou vodu nebo neslazeny caj. A takovou teplotu bych nesrazela. Na pohotovost bych sla maximalne v pripade, ze by nepil ani tu vodu nebo caj, kdyby byl apaticky nebo tak. Jinak to nema smysl.

Uz jsem psala do jine diskuze, ze jsem jednou byla na pohotovosti s 4tydenni dcerou, ktera mela 12 hodin horecku az 39,2 a nic k tomu, nebyla ani spavejsi nebo uplakana. Tak to jsem s ni jela, protoze ve veku do 3 mesicu se to ma. Nechali si nas tam, dceri udelali hromadu vysetreni a na nic neprisli. Po prijezdu do nemocnice uz mela jen 38,4. Zustaly jsme tam 3 dny na pozorovani, pri kazdem prebalovani jsem ji merila teplotu, dokud ji nemela pod 37. Pak nas pustili domu. Par hodin po prijdezdu domu mela zase 38,7, tak jsem volala do nemocnice, kde mi rekli, ze s ni muzu prijet a nemusim a ze muzu dat kousek Paralen cipku a nemusim. V te nemocnici ji za celou dobu zadna antipyretika nedali. Tak jsme zustaly doma a cipek jsem ji nedala.

Cipek bych dala jedine v pripade, ze by mel nejake bolesti nebo nemohl spat. Jinak jak pisu vyse, ani v nemocnici nesrazeli teplotu pres 38 ani miminku, ktere melo necely mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí