Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všechny maminky, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost, nebo měl miminko napojené na plicní ventilátor.
Můj porod začal dle ms 34+3tt a dle genetiky z 12týdne 35+1tt.
O porodu bych se zmínila až později, teď mi jde o trochu uklidnění čípek jsem měla zkrácený cca od 28tt a až do toho 35tt jsem jen ležela. Ve středu ráno mi praskla voda a já věděla, že už porod nezastaví. Vytekla celá.. Kortikoidy na plíce pro miminko jsem nikdy nedostala. Porodila jsem ve čtvrtek v 00:59 krásného mého chlapečka s váhou 2710g a 46cm. Po porodu ho pan dr zkontroloval, že je v pořádku a půjde na dětský a pak mi ho dovezou. I tatínek byl u porodu a malého si i choval.
Asi za 2 hodiny dr. z dětského přišel, že se malý zhoršil v dýchání a odváží ho do Olomouce na dětskou jip. aby mu pomohli s dýcháním..
Z porodnice jsem byla propuštěna ani ne po 2 dnech po porodu, potřebovala jsem ho vidět. Ošetřující lékař mého malého řekl, že mu pořád pomáhá plicní ventilátor, a že mu budou pomalu ubírat aby se snažil i sám.. ostatní testy vypadají dobře, tak jde o to dýchání.
Je to teprve 3tí den po porodu, tak se uklidňuji, že po něm nemůžu chtít hned zázraky. Zajímá mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak dlouho vaše děti na ventilátoru byli.. a jak to probíhalo dál atd.
Děkuji moc za odpovědi..pořád na toho našeho miláčka myslím..že nemůže být s námi..
![]()
Ahoj, já jsem rodila podobně jako ty 34+4 nebo 35+0 . Kortikoidy jsem taky nedostala. Holčička tedy dýchala sama. Ale tvůj chlapeček bude určitě taky v pořádku. Ten 35 tt už je docela dobrej. Akorát to odloučení je
. Držím pěsti ať se mu co nejdřív začne dařit dobře a jste spolu doma!
Páni,to je mi moc moc líto.Sice Ti moc neporadim,ale budu držet palce,aby byl prďolka brzy doma
![]()
veruveverka píše:
Achjo, je hrozný pohled na prázdnou postýlku..
Mě nechaly s ní v nemocnici, byly sme tam 10 dní. U vás to tak nechodí? Byla tam i maminka s úplným drobečkem 1300g, a byla tam s ní měsíc, a když jsme odcházlely, tak tam pořád byly, ale spolu. to že maminky pošlou domů je teda hrůza ![]()
marketa612 píše:veruveverka píše:Mě nechaly s ní v nemocnici, byly sme tam 10 dní. U vás to tak nechodí? Byla tam i maminka s úplným drobečkem 1300g, a byla tam s ní měsíc, a když jsme odcházlely, tak tam pořád byly, ale spolu. to že maminky pošlou domů je teda hrůza
Achjo, je hrozný pohled na prázdnou postýlku..
Každopáně to uteče, i když se ti zdá tedka určitě nekonečný, ale ani se nenaděješ a budete spolu, a toto období už si ani nevzpomeneš…
Proč tě tam nenechali s ním????
veruveverka píše:
Ahojte všechny maminky, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost, nebo měl miminko napojené na plicní ventilátor.
Můj porod začal dle ms 34+3tt a dle genetiky z 12týdne 35+1tt.
O porodu bych se zmínila až později, teď mi jde o trochu uklidnění čípek jsem měla zkrácený cca od 28tt a až do toho 35tt jsem jen ležela. Ve středu ráno mi praskla voda a já věděla, že už porod nezastaví. Vytekla celá.. Kortikoidy na plíce pro miminko jsem nikdy nedostala. Porodila jsem ve čtvrtek v 00:59 krásného mého chlapečka s váhou 2710g a 46cm. Po porodu ho pan dr zkontroloval, že je v pořádku a půjde na dětský a pak mi ho dovezou. I tatínek byl u porodu a malého si i choval.
Asi za 2 hodiny dr. z dětského přišel, že se malý zhoršil v dýchání a odváží ho do Olomouce na dětskou jip. aby mu pomohli s dýcháním..
Z porodnice jsem byla propuštěna ani ne po 2 dnech po porodu, potřebovala jsem ho vidět. Ošetřující lékař mého malého řekl, že mu pořád pomáhá plicní ventilátor, a že mu budou pomalu ubírat aby se snažil i sám.. ostatní testy vypadají dobře, tak jde o to dýchání.
Je to teprve 3tí den po porodu, tak se uklidňuji, že po něm nemůžu chtít hned zázraky. Zajímá mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak dlouho vaše děti na ventilátoru byli.. a jak to probíhalo dál atd.
Děkuji moc za odpovědi..pořád na toho našeho miláčka myslím..že nemůže být s námi..![]()
![]()
Já rodila v Šumperku a malýho v noci převáželi na lepší oddělení v Olomouci. Zatím tam mohu dojíždět, hospitalizovat k němu mě budou asi až bude bez té ventilace, až se o něj budu moci starat, teď je napojený na hadičky.. ![]()
To je hrozné, nedokážu si to představit, že bych teď porodila a neměla miminko u sebe, a jak daleko to máš za ním? Jak často za ním můžeš?
já to taky zažila. Rodila jsme v 35+3tt a malej byl 7 dní na kyslíku. primář říkal že je moc obrovskej a plíce to neutáhnou, 6 den zkoušeli vysadit a pak už byl ok
takže i první pochování bylo až 7 den ![]()
Ja bych se na tohle vyptala lekare, oj jediny zna stav tveho chlapecka..
Pro srovnani, moje deti se narodily 30+4, dostala jsem kortikoily dvakrat, po narozeni mi neonatolog rekl, ze na ty kortikoidy moc nezareagovali, ze plice jsou vyvinute tak o dva tydny min.. deti nemely ventilator, ale jen podporu dychani CPAP, meli ho asi ctyri dny, kdy jim ho sundavali a zkouseli dychat sami, pak dostali infekci a chvili se na nej zase vratily, pak se to zacalo lepsit a dychaly sami..divala jsem se na fotky, sesty a sedmy den uz ho mel Matyasek jen obcas, aby si odpocinul..
Drzime palce ![]()
Renčula0 píše:
To je hrozné, nedokážu si to představit, že bych teď porodila a neměla miminko u sebe, a jak daleko to máš za ním? Jak často za ním můžeš?
můžu za ním naštěstí kdykoli. Jezdíme tam každý den
Renčula0 píše:
Tak jak to vypadá s maličkým? Už dýchá sám?
Ahojky, ano, naštěští to jde dobře.. není už na ventilátoru, ale dnes měl jen vzdoušek na nosánku, aby mu to šlo líp.. tak snad to bude brzy úplně bez kyslíku