3 otázky k "pečení"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
17.3.11 17:51

já taky nejprv vyšlehala bÍLKY A PAK PŘIDALA CUKR, JE TO 8; BÍLKŮ 200 G KRYStalu, 180 MOUČKOVÝHo a 2 lŽÍCE BR: škrobu. Na 100 stupňů 40 minut, ale asi opravdu něco dělam špatn2 a NEVIM CO;. OMLOUVÁM SE ZA PRAVOPis;, alE ASISTUje Mi díTKO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
17.3.11 20:22
Pettulle píše:
já taky nejprv vyšlehala bÍLKY A PAK PŘIDALA CUKR, JE TO 8; BÍLKŮ 200 G KRYStalu, 180 MOUČKOVÝHo a 2 lŽÍCE BR: škrobu. Na 100 stupňů 40 minut, ale asi opravdu něco dělam špatn2 a NEVIM CO;. OMLOUVÁM SE ZA PRAVOPis;, alE ASISTUje Mi díTKO

asi je k tomu treba jeste spravneho postaveni planet :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.3.11 11:29

asi jo, ale nechala jsem je na vzduchu, už je to asi druhý den a začínají tvrdnout, tak asi potřebujou ještě „dozrát“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.3.11 20:28

hele me jednou napadl takovy inteligentni napad trochu je okyselit kyselinou citronovou - aby to jako nebylo tak sladky. a stalo se to, ze po ususeni byly uplne bajecny a pak zacaly meknout.....zezvejkackovately dodatecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.3.11 21:17

a měla jsi je na vzduchu nebo vzduchotěsně uzavřený? Já takhle dělala ty pusinky, usušila, byly perfekt, ale druhej den byly jak žvejkačky a lepily jak blázen, tak jsem je sušila znovu a dala do pixly a byly ok. Co se mi ale povedlo to bezé, těch pár kousíčků, tak nezvlhly ani na vzduchu :nevim: čim to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.3.11 07:08
Pettulle píše:
a měla jsi je na vzduchu nebo vzduchotěsně uzavřený? Já takhle dělala ty pusinky, usušila, byly perfekt, ale druhej den byly jak žvejkačky a lepily jak blázen, tak jsem je sušila znovu a dala do pixly a byly ok. Co se mi ale povedlo to bezé, těch pár kousíčků, tak nezvlhly ani na vzduchu :nevim: čim to bylo.

v nejake krabici v suchem byte, jine mi vydrzely, myslim, ze ta citronovka nejak tahala vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iluška
9.1.12 11:08

sněhobily krem na zdobeni dortu/vyroba ružiček

ahoj lidičky,nemuže mi někdo poradit nějaky recept na krem :mavam: na zdobeni dortu sněhobile barvy?chtela bych z toho vyrobit ružičky a zdobit dort.děkuji

• Citovat
  • Upravit
Angree
28.12.12 14:37

Holky - k těm beze - vajíčka když šleháte - přidávejte pouze cukr krupici!!! Nikdy ne krystal - nevím, proč ale babi cukrářka i já s tím máme o dost lepší zkušenosti. A k tomu šlehání - je lepší nejdříve šlehat pomaleji a potom přidat na otáčkách.
A co se týče - vyzkoušela jsem i Erhartovy laskonky - osobně si myslím, že když vynecháte tu část s kokosem, mohly by se podařit. Základem je, že se cukr rozpustí v kastrůlku, a to způsobí, že jsou potom nadýchanější. Taktéž používají pouze krupicový cukr.
A k tomu sušení - zkus zvýšit o něco teplotu, každá trouba peče jinak, třeba ta má peče asi 0 10 až 20stupňů méně než mámina.
Zde odkaz na ty laskonky:
 http://www.ceskatelevize.cz/…62221900001/?…

• Citovat
  • Upravit
11502
3.1.13 00:10
@iluška píše:
ahoj lidičky,nemuže mi někdo poradit nějaky recept na krem :mavam: na zdobeni dortu sněhobile barvy?chtela bych z toho vyrobit ružičky a zdobit dort.děkuji

Sice o rok pozdě, ale přece :mrgreen: sněhobílý krém se mi nikdy nepovedl. Jednou jsem ho potřebovala na srst, ale bohužel.

@Angree píše:
Holky - k těm beze - vajíčka když šleháte - přidávejte pouze cukr krupici!!! Nikdy ne krystal - nevím, proč ale babi cukrářka i já s tím máme o dost lepší zkušenosti. A k tomu šlehání - je lepší nejdříve šlehat pomaleji a potom přidat na otáčkách.
A co se týče - vyzkoušela jsem i Erhartovy laskonky - osobně si myslím, že když vynecháte tu část s kokosem, mohly by se podařit. Základem je, že se cukr rozpustí v kastrůlku, a to způsobí, že jsou potom nadýchanější. Taktéž používají pouze krupicový cukr.
A k tomu sušení - zkus zvýšit o něco teplotu, každá trouba peče jinak, třeba ta má peče asi 0 10 až 20stupňů méně než mámina.
Zde odkaz na ty laskonky:
http://www.ceskatelevize.cz/…62221900001/?…

Už jsem přišla na to jak dělat bezé. Je jedno jaký dávám cukr a jak to šlehám, ale musí se přidat dost moučkového cukru a šlehat nad párou. Letos jsem dělala a vyšly úžasně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí