Hrachová kaše - recept

3432
16.3.11 20:34

Hrachová kaše - recept

Holky, chystám se zítra dělat hrachovou kaši, zatím jsem ji dělala v životě asi 2× a pokaždé výsledek nic moc, takové nemastné neslané, chut nijaká. :roll: Máte nějaký dobrý vyzkoušený recept na hrachovku, jak ji domá děláte a jak vám chutná, případně, čím to ochucujete, aby to prostě bylo dobré? Mám v plánu k tomu přihodit párek + kyselou okurku + chlebík.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
16.3.11 20:38

ahojky,namoceny hrach dam varit,pak udelam cibulovou jisku a povarim,bud necham hrach cely a nebo rozmixuji…duchucuji soli,peprem,cesnekem…mnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
16.3.11 20:40

Aha, tak takhle ji dělám taky, tak jsem asi něčeho dala málo, že to bylo nijaké. :lol: Mmch, tu vodu, ve které je hrách namočený, před vařením vylíváte, nebo ho vaříte v ní…?? Já ted nevím, myslím, že jsem ji vylívala a dávala novou.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
16.3.11 20:41

a nebo nekdy delam,ze dam varit hrach a uvareny rozmixuji,sam se tak zahusti a pak do toho na panvicce na cibulce opecu klobasku a necham zavarit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
16.3.11 20:44

Já vařím ve vývaru. Nejlépe uzeným a k tomu pak to uvařený masíčko. Jinak mixuju, tím se zahustí a přidám opraženou cibulku, sůl, pepř, česnek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
16.3.11 20:52

já používám zásadně! papiňák… nenamáčím! nic!
osmažím jednu cibuli do zlata… na to nasypu hrách… přidám majoránku a česnek, trošku pepře, vegety a sůl. naleju vodu tak aby byla asi 2cm nad hrachem… a zavřu do papiňáku.. já mám takový ten, co má různobarevné proužky. na žlutý se vaří luštěniny a maso na zelený zelenina…
vařím tedy na ten žlutý proužek cca 15 - 20 minut.. potom otevřu… zkonroluju stav a zamíchám lžicí.. většinou už s tím nic dělat vůbec nemusím když se mi zdá hustá přidám trošku vody a promíchám.. když je ještě málo opět natlakuju papiňák..

tady mám na MMB recept:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
16.3.11 22:11

Já namočím hrách, vodu z něj nevylívám, v ní to uvařím do měkka s trochou soli (pokud mám vyvařím kůži ze špeku), v rendlíku udělám jíšku (na špeku -kvůli chuti a vůni- osmahnu cibulku, zapráším moukou, přiliju vodu a provařím, přiliju do hrachu a ochutím solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Určitě bude polívka lepší, kdybys uvařila hrách ve vývaru z uzeného, ale to člověk ne vždy tak skloubí.
Já hrách nemixuju, mám ráda ty kousky, ale určitě můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
16.3.11 22:12

Já dělám „hedvábnou“ - vyčteno v babiččiných receptech.
Uvařím loupaný hrách v té vodě, ve které se namáčel, rozmixuju. Vedle si udělám smetanový bešamel - máslo, mouka, smetana, přidám k hrachu, ochutím majoránkou, solí a česnekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
16.3.11 22:17
Babeta píše:
Já dělám „hedvábnou“ - vyčteno v babiččiných receptech.
Uvařím loupaný hrách v té vodě, ve které se namáčel, rozmixuju. Vedle si udělám smetanový bešamel - máslo, mouka, smetana, přidám k hrachu, ochutím majoránkou, solí a česnekem.

To zní dobře :palec: , asi příště vyzkouším, ať je změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí