Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mám pár dotazů ohledně pečení:
1. Co je špatně??? Sněhové bezé.
Dneska jsem podruhé dělala sněhové bezé a opět bez úspěchu! Řekla jsem, že mu dám poslední šanci a pak na něj úplně peču. Bílky jsem vyšlehala s cukrem nad parou a přidala dle receptu ještě bramborový škrob, ovšem při sušení ať jsem sušila jak jsem sušila, tak bezé ne a ne se usušit! Co jsem udělala špatně? Všude v receptech jsem četla sušit 45 min a nebo u jinýho až 60 min. Jenže já sušila i víc, ale bezé bylo pořád lepkavé a měkké! Může mi někdo napsat přesný návod jak šlehat bílky nad parou? Je jedno v jaké míse? Je jedno z jak starých vajíček? Když jsem je dělala poprvé, tak mi pár kousků krásně ztvrdlo a drželo svůj tvar a nezměklo, teď ale ani jeden!
2. Jak udělat sněhově bílý krém?
Jak udělám a z čeho sněhově bílý krém na dort? A takový, aby se snesl s marcipánovou nebo jinou potahovou hmotou. Existuje vůbec nějaký takový?
3. Jak obarvit potahovku?
Jak nejlíp obarvim marcipán nebo jinou potahovou hmotu na černo? A čím? Já barvím kakaem a černou gelovkou, ale neni to prostě ono, ať už potom chuťově, tak je to takový lepivější.
Předem díky za rady a odpovědi.
ahojky s tou potahovkou poradim,ja obarvuji zivocisnym uhlim, ![]()
rozpustim v kapce alkohol,ja teda ve slivovici,nebo trosinku vody.a chyta superne,ksyz ho poradne zapracujes tak je to cerne jak bota ![]()
tak já to zkusim. Kde se to dá sehnat, v lékárně? A to je to v těch tabletách že jo? Dáváš celou nebo kousek?
jasne v lekarnemstoji to par kacek myslim,ja davam celou na jednu davku
ale ozkousej na kousicku a uvidis
marra píše:
ahojky s tou potahovkou poradim,ja obarvuji zivocisnym uhlim,
jé tak to by mě nenapadlo. No já ho tady zobu na zácpu a pak s ním budu obarvovat marcipán, ale proč né, super nápad, děkuju schovám
![]()
Peto, co se tyce beze, tak ja jsem ho delala dvakrat a jednou jsem slehala jen bilky s cukrem bez skrobu, fakt je ten, ze z velmi cerstvych bilku a take byl bilek hodne podchlazen.
Bilej krem delam z bile rozpustene cokolady a pridavam k tomu mascarpone, ale nedavam jiz marcipan.
Co se tyce cerne barvy neporadim
beze se musi slehat nad parou ci vodni lazni, dokud neni silene tuhe (blbe se pak strika trubickou) a susi se klidne 2-3 hodiny, je tom des, ale uz se mi nekolikrat povedlo hezky krehke - jen blbnka nemam ulozeny zadny recept, vzdycky googlim - bez te vodni lazne je to zvykacky vzdy, s vodni lazni podle toho, jak to odflaknu.
nejjednodussi bily krem je slehacka vyslehana se smetafixem (napsala bych ztuzovacem, ale existuji i nejake zelatinove, tak aby nebyl zmatek) - ani se to nemusi sladit, smetafix je nasladly, nam nam.....ale jak se snese s potahovkou netusim, mohlo by, ztuhne to fakt hodne
Ne, šlehačka se právě s potahovými hmotami nesnese, rozpouští je ![]()
Tak to je paráda, že to jde ještě jednodušeji obarvit, takže vyzkouším.
Pudlo. já to právě nad lázní šlehala, nešlehala jsem akorát jednou a to pidi pusinky, který jsem sušila snad 8 hodin!!!! Přitom v receptech uváděli sušit, tak hodinu
, takže nevim jestli mam tak blbou troubu a nebo jsem blbá spíš já, ale ani jedno se mi nepovedlo, krom těch pár kousků
. Bílky měly pokojovou teplotu, protože vajíčka nedávám do ledničky a šlehala jsem jak v nerez míse, tak teď v umělý. Tuhý to bylo, ale rychle mi padaly, i když je fakt, že ty vajíčka byly už trošku starší, tak jestli to mohlo být tím ![]()
Pavlínka05 píše:
http://clanky.vareni.cz/…us-i-poleva/
jo, tak na to jsem včera koukala a nic platný mi to nebylo
a ještě jsem to pročítala několikrát dokola jestli jsem blbě nečetla a neudělala někde chybu
Pettulle píše:
Ne, šlehačka se právě s potahovými hmotami nesnese, rozpouští je![]()
Tak to je paráda, že to jde ještě jednodušeji obarvit, takže vyzkouším.
Pudlo. já to právě nad lázní šlehala, nešlehala jsem akorát jednou a to pidi pusinky, který jsem sušila snad 8 hodin!!!! Přitom v receptech uváděli sušit, tak hodinu, takže nevim jestli mam tak blbou troubu a nebo jsem blbá spíš já, ale ani jedno se mi nepovedlo, krom těch pár kousků
. Bílky měly pokojovou teplotu, protože vajíčka nedávám do ledničky a šlehala jsem jak v nerez míse, tak teď v umělý. Tuhý to bylo, ale rychle mi padaly, i když je fakt, že ty vajíčka byly už trošku starší, tak jestli to mohlo být tím
me se to taky dycky nepovede, vlastne jem mela uspesnou serii a tedka mam neuspesnou. zkus asi jiny recepty, vetsi pomer cukru vuci bilkum.....nevim. ja to dycky delala tak, ze jsem vyslehala nejdriv bilky a potom cukr prislehavala po lzickach. byl to krystal. fakt nevim, jestli to hraje roli, nebo ne…
já taky nejprv vyšlehala bÍLKY A PAK PŘIDALA CUKR, JE TO 8; BÍLKŮ 200 G KRYStalu, 180 MOUČKOVÝHo a 2 lŽÍCE BR: škrobu. Na 100 stupňů 40 minut, ale asi opravdu něco dělam špatn2 a NEVIM CO;. OMLOUVÁM SE ZA PRAVOPis;, alE ASISTUje Mi díTKO