Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš občas straší od pěti a už nezabere, to je na provaz! Ale já bych to taky nehrotila, když to prckovi vyhovuje, já bych za to platila zlatem
Akorát holt si toho moc nemůžeš naplánovat. Ale třeba, kdyby měla nějaký super program, už by pak vydržela až do večera, ne? Tak to u nás bylo, když jsme přecházeli ze tří na dva spánky denně…
@PetrušeKl v 5 vstáváat? To musí být teda maso!!!
Malá to vydrží o dvou spáncích, ne že né, ale prostě to není ono, mne si oči a je hotová a mně je jí maximálně líto
Ale naštěstí usne v jakékoliv posteli, když jsem tam s ní, tak si může schrupnout i na návštěvách ![]()
Mně svěřené roční dítko spí 3× denně, první spánek minimálně dvě hodiny, další dva tak po hodině a půl. Spát ho dávám když si sám,,řekne". Nijak nás to neomezuje, většinou spí v kočáru nebo autě při přejezdech, takže program přizpůsobuju dvěma starším. Tříleťáci spí po obědě tři hodiny minimálně (vydrží i nespat když je celodenní výlet, ale ještě to potřebují jako sůl). Mně se každá maminka na potkání ptá jak zvládám takhle malé tři děti, ale vzhledem k výše uvedenému se musím přiznat, že těžká pohoda ![]()
@pampeliš
Homeopatii musí určit homeopat podle konkrétního případu
Nefunguje to jako běžná medicína
Takže nějakou poradnu buď osobně nebo aspoň na netu. Já tím u obou dětí vyřešila přerušovaný spánek a kamarádka vstávala třičtvrtě roku každou hodinu v noci kvůli malé a za týden dva po homeopatikách spinkali celou noc ![]()
K tomu rannímu vstávání - většina dětí spí v kuse maximálně 10-11 hodin, takže pokud jde spát v sedm, holt vstane v pět a je vyspalé. Mně syn šel spát kolem sedmé a holt jsme vstávali v 4,30 ![]()
@wobludka Tyyyyyy jo, tak to teda velká gratulace ke spavým dětem
Takže Ti malý spí v roce taky třikrát denně a takhle strašně dlouhatánsky? To má ale minimální pauzy bdělosti, že? No jo, ty další děti holt musí spát všude, když to jde, jsou přizpůsobivější a člověk toho pak hodně stíhá ![]()
@ireeenka Jasně, díky s tou homeopatií. To je fajn, že to kamarádce takhle pomohlo! Nám teď zabírá Viburcol na zoubky.
Dítě je v 5 vyspalé, ale do chudk maminka ![]()
Tak naše zlato má v hlavě nastavený budíček šestou. Mohla bych si podle něj řídit hodinky. Naštěstí jsem si ho naučila na to, že z postele se leze v sedm, plus mínus pár minut. Do té doby si vydrží v postýlce povídat, hrát s malým plyšákem nebo podniká tůry okolo postýlky.
Potom vytuhne tak po deváté, to dá tak hodinu a půl. Po obědě usíná nejpozději o půl jedné na cca hodinu a pak už podle únavy. Někdy vydrží a to potom usíná před sedmou a spí do rána, nebo si dá ještě jednoho šlofíka tak na půl hodiny kolem půl páté a to potom usíná tak v osm.
@Jaruše A je mu taky rok? Takže Ti spí taky někdy dvakrát, jindy třikrát?
Snažila jsem se jednu dobu o pravidelnost a dva spánky, ale malá byla přetažená..
@pampeliš píše:
@ireeenka Jasně, díky s tou homeopatií. To je fajn, že to kamarádce takhle pomohlo! Nám teď zabírá Viburcol na zoubky.Dítě je v 5 vyspalé, ale do chudk maminka
Já se nevyspala už skoro 5 let!!! ![]()
Začalo to těhotenstvím
![]()
@pampeliš je vzhůru tři hodiny maximálně… ráno vstávají po té sedmé, ale je fakt, že dřív než v devět je do pelechu nehoním. Roční si někdy k ránu shodí z parapetu mlíko a obslouží se, ale jinak nás nijak nebudí, nechávám je všechny tři v jedné místnosti. Ani jednoho jsme nikdy neuspávali, takže v tomhle směru taky bez problémů. Jó dřív jsem měla taky vztek když vylezli před sedmou, teď vstávám po páté do práce a všichni holomci si vychrupujou, to je teprve peklo ![]()
Mě malá spala 3× denně skoro do 1,5roku. Takže by jsem to fááákt neřešila.
A hlavně každý dítko je jiný a má jiný nároky na spaní. ![]()
@pampeliš mám dítko (za měsíc má rok) a vstává ve stejnou dobu jako tvůj prcek, pak chodí spát už kolem 8 ranní tak na 2 hodiny a po obědě zase na 2 hodiny. Večer chodí spát kolem 19.30 (teď v létě později) a spí celou noc bez buzení, takže jsme na tom podobně. a rozhodně neřeším, jestli je to normální, ale raduju se z toho. Mám ještě 4-leťáka a ten byl taky spáč, v podstatě spal totéž jako mladší a už delší dobu to tak ale není, tak si užívej, není to nafurt ![]()
@pampeliš
Skoro deset měsíců, takže to tak velký rozdíl není. Pokud chceš uklidnit, tak například moji synovci v roce spali oba jen hodinu po obědě, večer chodily spát v osm a ráno budíček před šestou, takže ty naše mrňata jsou oproti tomu opravdu velký spáči
.
Mam 18 M holku, vstava mezi 9 a pul 10, po obede spi zhruba 2-2,5 hod..pak obcas usne venku v kocaru cestou domu (mezi 20-21 hod) kdyz je utahana, spat chodi mezi 21-21.30 hod..v noci krmim tak 2× tydne, jinak uz spi celou noc..
Já mám teprva 8 měsíční. ale spí tak kolem 30 minut, a vstává v 6, takže většinou za den stihne spát i 4×…ale spí kdekoliv různě - kočár, nosička, auto, postel, m takže vyrážim kamkoliv…takže bych to viděla, že i roce bude spát 3×…