30 měsíců a nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.9.21 23:11

Oživení diskuze

Ráda bych ozivila tuto diskuzi. Mý malý bude brzy dva a půl roku a nemluví. Většinou jsrm to neřešila, ale už začínám být nervózní a mám obavy, jestli je vše ok. Rozumí všemu, slyší, ale prostě skoro nic neřekne. Jen zvatla a to ještě zřídkakdy. Žádná slova, citislovce, neopakuje vůbec nic, ani jak dělá pes nebo kočka, ani jo neřekne, ne taky ne. Jediný co tu občas pořvává je ajajaj a to je vše. Nočník ttaky problém. Už nevím jak ji odplenkovat. Učím ji pomalu nenásilně od roka a půl, někdy jsrm dala pauzu a pak zase pokračovala. Teď v létě jsrm se na to vrhla, nechala jí litat bez plen venku i doma. Bylo to absolutně k ničemu! Ani jednou si neřekla (což teda ani nemůže když nemluví) a ani nedala nijak vedet že se jí chce. Dala jsem zase pauzu, a zase ji posazuju, ale je to na nic prostě. Dřív se mi aspoň hned ráno po probuzení, kdy si myslím je největší šance se vycurat) vycurala. Teď už X týdnu vůbec nic, ani jednou do nočníku. Navíc už ho asi nesnáší, vůbec na něj nechce a když vidí, že se s ním k ní blíží, tak začne kňourat, utíkat, dělat scény… Takze poslední dobou ji skoro už ani neposazuju, protože je pak celej den ukňourana a neprijemna a já ji nechci nutit. Byla by schopna mít hovínko v plene snad celej den a ty scény který mi dělá když ji chci prebalit… Ach jo. Nevím co s tím. Začínám z toho být zoufalá. :(

• Citovat
  • Upravit
105
3.9.21 23:35

Na plenky bych netlacila, určitě to přijde. Starší začal až kol 3. roku a rovnou na záchod se sedátkem. Mladší si zase plenku sundal sám kol 2roku. Třeba ještě není připravena
Ohledně nemluveni asi záleží, jestli je jinak všechno v normě:chování, porozumění, komunikace… možná bych zkusila začít chodit na logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
3.9.21 23:39

Hodně dětí se údajně rozmluví mezi 2,5-3,5 roky. Aspoň to říkal kdysi náš pediatr. Ale teda něco už by asi říkat měla (alespoň jo/ne nebo jak dělají zvířátka). Do dětského kolektivu chodíte? Ono to ty děti docela motivuje. Nebo neměla dlouho dudlík? Dudlíkové děti kolem mě hrozně špatně mluví a není jim rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.9.21 23:39

Chce to foniatricky vysetreni, pak kdyztak neurologa a psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
3.9.21 23:42

Muzes ji davat rybi olej, starsi po nem zacala do 2 dnu mluvit, ale az pred tretim rokem.
Mladsimu 22 mesicu jsem ho dala preventivne driv a k nicemu, ma jen sve zvuky. Ale vyrustaji dvojjazycne.
Ja bych ji pro klid duse nechala vysetrit sluch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.9.21 23:46

No a řešila si to mluvení s pediatrem? Máme v okolí případ, kdy holka ve třech letech nemluvila nic, ani slovo. Začalo se to řešit pozdě, byla z toho vývojová dysfazie a následky jsou docela velké, doktoři prý říkají, že čím dřív se s tím začne pracovat, tím lépe. Jestli neříká fakt ani slovo nebo citoslovce, tak už bych s ni někde byla. Pro jistotu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.21 02:28

@Serpentini V dětském kolektivu neke vůbec a dudlík nikdy neměla. Občas si hraje se sousedovi dítětem, ale opravdu jen zřídka. Tady kolem žádný děti nejsou☹️️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.21 02:29

@Tarjei A nevíš, jak takové vysetreni probíhá? Jako já jsrm si jistá že slyší…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.21 02:30

@PepiKo Pediatr mi tvrdí, že se rozmluvi at jsem trpělivá a že se to stejně řeší až ve třech letech…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.21 06:28
@Anonymní píše:
@PepiKo Pediatr mi tvrdí, že se rozmluvi at jsem trpělivá a že se to stejně řeší až ve třech letech…

Tohle stejne na sousedka po vysetreni, rekli ze je autista

• Citovat
  • Upravit
3822
4.9.21 06:54

Můj syn vůbec nemluvil do tři let a na nocnik se naučil těsně před tretima narozeninama. Teď jsou mu cerstve 4 a pusu nezastaví. Taky jsem o tom tady zakládala diskuzi a taky mi zdejší radili ze je syn nenormální a mám jít k neurologovi apod. Buď v klidu, má ještě čas, každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
4.9.21 07:26
@Anonymní píše:

Hele je to na tobě. Buď můžeš být trpeliva a dat dítěti čas, že se rozmluvi nebo si zařídit nějaký základní vyšetření a mít klid, že je všechno v pořádku a opravdu potřebuje jen čas a nebo případně o půl roku dříve začít něco dělat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
4.9.21 08:11
@Anonymní píše:
@Serpentini V dětském kolektivu neke vůbec a dudlík nikdy neměla. Občas si hraje se sousedovi dítětem, ale opravdu jen zřídka. Tady kolem žádný děti nejsou☹️️

Nechodíte ani na žádné cvičení, do herny nebo na hřiště? To jste někde na vesnici? Jestli máte v dojezdové vzdálenosti město, tak ji občas vezmi tam. Ono jí to prospěje. Nebo je super věc soukromá školka. Děti tam do ničeho nenutí a ten kolektiv vážně udělá hodně. Vy ji doma rozumíte i beze slov, takže proč by mluvila, že jo? Moje dítě si vystačilo s mluvením jedním nebo dvěma slovy. Po týdnu ve školce mluvilo ve větách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
5.9.21 09:02
@Anonymní píše:

To ji vychovavate v izolaci od deti? Na hristi jsou, ne? A kamaradku s detmi nemas? To oak nema moc motivaci mluvit asi, s malym se taky domluvim beze slov :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
1.1.22 13:58
@Anonymní píše:
Ráda bych ozivila tuto diskuzi. Mý malý bude brzy dva a půl roku a nemluví. Většinou jsrm to neřešila, ale už začínám být nervózní a mám obavy, jestli je vše ok. Rozumí všemu, slyší, ale prostě skoro nic neřekne. Jen zvatla a to ještě zřídkakdy. Žádná slova, citislovce, neopakuje vůbec nic, ani jak dělá pes nebo kočka, ani jo neřekne, ne taky ne. Jediný co tu občas pořvává je ajajaj a to je vše. Nočník ttaky problém. Už nevím jak ji odplenkovat. Učím ji pomalu nenásilně od roka a půl, někdy jsrm dala pauzu a pak zase pokračovala. Teď v létě jsrm se na to vrhla, nechala jí litat bez plen venku i doma. Bylo to absolutně k ničemu! Ani jednou si neřekla (což teda ani nemůže když nemluví) a ani nedala nijak vedet že se jí chce. Dala jsem zase pauzu, a zase ji posazuju, ale je to na nic prostě. Dřív se mi aspoň hned ráno po probuzení, kdy si myslím je největší šance se vycurat) vycurala. Teď už X týdnu vůbec nic, ani jednou do nočníku. Navíc už ho asi nesnáší, vůbec na něj nechce a když vidí, že se s ním k ní blíží, tak začne kňourat, utíkat, dělat scény… Takze poslední dobou ji skoro už ani neposazuju, protože je pak celej den ukňourana a neprijemna a já ji nechci nutit. Byla by schopna mít hovínko v plene snad celej den a ty scény který mi dělá když ji chci prebalit… Ach jo. Nevím co s tím. Začínám z toho být zoufalá. :(

Ahoj můžu se zeptat jak to s dcerkou pokračuje to mluvení? Lepší se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí