30.týden a potíže - nespavost, únava

83
18.2.13 12:13

30.tyden- potize

30.tyden - zacinam pocitovat negativa tehotenstvi…Poprve za cele tehotenstvi nastaly potize. Meli jste to take? Nespavost, neustaly pohyb ditete, nechut k jidlu, unava-i kdyz nic nedelam, nemotornost-pripadam si jako nejvetsi nemehlo, kdyz se nekam premistuju, neustaly pocit zizne-nasledne moceni, paleni zahy jsem uz taky stacila poznat…
prestane to? Nebo do porodu se uz budu jenom trapit? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
18.2.13 12:26

Já jsem 22+4 a mám to samé, akorát pohyby nejsou ještě tak silné, ale trpím na záda, na pálení zahy jsou dobré rennie tablety, to jsou prostě normální tehotenske potíže, musíme to vydržet, po porodu bude líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.2.13 12:32

@ivana-domca Normalni tehotenske potize.. :mrgreen: uz se opravdu tesim, az jednu celou noc prospim, ale to bude cca az tak za rok, podle toho jak je maly akcni… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
18.2.13 12:34

@bahbouhi Já dnes končím 37.týden a jsem čím dál tím víc nemotorná a unavená. :lol: Takže podle mě to přejde až po porodu ;)
Dnešní noc: 22:00 čůrání a ulehnutí
23:00 žáha, beru si rennie
24:00 čůrání 02:00 čůrání 02:30 teče mi krev z nosu(30 minut u umyvadla) 04:30 čůrání 06:30 čůrání no už asi spíš vstanu
a pokaždém výletu na záchod 15ti munutové převalování a hledání polohy pro spánek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
18.2.13 12:43

@bahbouhi Já začínám 30. týden a taky už si připadám hrozně nemotorně, a to mi každej říká, že na 30. tejden nemám nějak extrémně velký břicho, přibrala jsem zatím 8kg… unavená jsem hrozně a o čurání ani nemluvím, uvažuju, že se na noc budu na záchod stěhovat :mrgreen: taky mi teď poslední týden přijde že mi břicho hrozně pne a že je strašně těžký, žáha mě taky občas začíná pálit… smiřuju se s tím, že už bude jenom hůř :) ale těch 10 posledních tejdnů už to musíme vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.2.13 12:51

@Týna K. Ja mam uplne to samy, kazdej mi rika, ze mam maly bricho! Taky me ted strasne pne a hlavne 24hodin v kuse citim jak se tam maly napina! Curani? Paradavsude picou-chodte na prochazky..ale proste ja kdyz nekam vyjdu tak je to co 30minut potreba curat..porad dokola! A kdyz se najim trosku normalniho jidla -pali zaha! Takze kdyz lehnu, chce se mi zvracet.. tak radeji jim jen jogurty a mackam dzusy..ale to preci nemuzu poslednich 1étydnu takto delat, ne? Ach jo, dneska je to 3.den co jsem oko nezamourila a pripadam si opravdu jako jedina tehotna neschopna na svete :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.2.13 12:53

@Lucík 25 Je Lucinko, ty uz to mas za par, vid? Odpocines si alespon pres den? Nebo porad to samy??? Jezis jestli me todle ceka..tak se mam na co tesit..Me to hledani polohy dela nejvetsi potize, protoze snad zadna poloha na spani mi nevyhovuje!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
18.2.13 13:00
@bahbouhi píše:
@Lucík 25 Je Lucinko, ty uz to mas za par, vid? Odpocines si alespon pres den? Nebo porad to samy??? Jezis jestli me todle ceka..tak se mam na co tesit..Me to hledani polohy dela nejvetsi potize, protoze snad zadna poloha na spani mi nevyhovuje!!! :nevim:

Ani si nepřipadám nevyspalá…už se snažím ani nikam moc nechodit…jsem hodně oteklá. A ta krev z nosu se mi teď spustila i na předporodním kurzu :lol: Ale zase na druhou stranu…jsem tak do 32.týdne spala jen na zádech, protože jak jsem si lehla na bok, tak mi malej pěkně nakopal :D Snaž se odpočívat i přes den, už je to jen chvilinka :hug: Ale musím říct, že nemít doma takovýho chlapa co mám, tak je to daleko horší…se vším pomůže. Já už snad i nádobí myju na etapy :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
18.2.13 13:10

@bahbouhi Jj a bude hůř :D já teď 30+2 tt taky si připadám jako slon v porcelánu vše mi hrozně dlouho trvá u všeho funím jak lokomotiva břicho mi pořád někde zavazí :D včera při chůzi do mírného kopce který jsem předtím zvládala cca do 3 minut jsem se musela 3krát zastavit a měla pocit (i lidé co chodili kolem dle jejich výrazů) že každou chvíli porodím :D :D jak jsem se na to až budu cítit pohyby těšila teď jsem ráda že malá spí protože to začíná pěkně bolet jak tam sebou občas mele :D jo a do toho ještě stále chodím do práce a budu i v březnu naštěstí už jen na 4 hodiny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.2.13 13:15

@Ninouš Ja ted koncim svuj 2.mesic v Africe a ceka me realita- čr-prace cely brezen! Taky uz slusne funim a odpocivam na kazdem roku.. rychlost me chuze je jak tahnouci se smrad..ale nenadelam nic. Muj malej spi asi jen kdyz chodim, protoze to ty pohyby necitim-jakmile se zastavim-rozjizdi si party..Nejhorsi je to v noci, kdyz chci spat! Vim, ze bude hur, ale to uz si opravdu nedokazu predstavit, co budu delat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
18.2.13 13:32

Tak tyhle stavy únavy, nemotornost, nespavost, časté pohyby dítěte kdy jsem kvůli tomu nemohla usnout protože se mi vlnil celý pupek znám moc dobře. Musíš to jako každá těhulka vydržet a být pozitivní a těhu si užívat. Já jsem poslední týdny malého nosila ve 33 stupňových vedrech. Nemohla jsem nic dělat, neměla jsem k ničemu chut a přála jsem si ať už je to za mnou.

• Citovat
  • Upravit
3678
18.2.13 13:56

@bahbouhi taky trpim podobnyma neduhana, ale snazim se na tom videt predevsim to pozitivni :) celou noc prakticky nespim a usinam az nekdy kolem sedme rano, pres den mi je zle (motani hlavy, slabost…v podstate to same co jsem mela na samem zacatku), kdyz jdu ven, tak si pripadam jak ten nejpomalejsi tvor na svete - rychleji to nejde, protoze me silene boli trisla, kycle a prcek tlaci na mocovy mechyr, takze chuze je pro me to nejhorsi. Ale popravde si ten konec uzivam a myslim na maleho az tu bude s nama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.2.13 14:08

To ja se taky snazim tesit na maleho a „uzivat si to“..ale proste-doufala jsem ze se to alespon trosku zlepsi! Ted-po tom vsem co jste mi napsaly uz nemam zadnou nadeji a musim bojovat…Aaach..
Tak jsem rada ze v tom nejsem sama. Vsecny me kamaradky totiz zadne potize nemely, tak jsem si pripadala dosti blbe, kdyz jsem si zacla stezovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
18.2.13 14:24

Já u prvního těhotenství pomalu ani nevěděla že jsem těhotná. Zvládala jsem v pohodě celodenní výšlap na Bezděz aniž bych se zadýchala…
Teď jsem v 27.týdnu a už se těším až se to mrně narodí. Jsem unavená i když jen vařím. Večer chodím spát s tříletou dcerou po osmé hodině.
Jakmile si lehnu tak mimo začne hopsat. Tlačí mě břicho, takže spím na zádech a muž si stěžuje že chrápu :mrgreen:
A nejvíc mi vadí bolavá záda. Nemůžu ani sedět ani stát ani ležet…Už nevím jakou zvolit polohu abych chvilku odpočala.

• Citovat
  • Upravit
83
18.2.13 14:31

@zichisek me manzel taky porad sekyruje ze strasne chrapu :mrgreen: a to muzu lezet, sedet na boku..a nemam ani ucpanej nos! Hahah, snad to pak prejde.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí