Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
vcera som bola na utz, a sme o 2 tt mensi, pred mesiacom bol sklz len 1 tt, tak to neriesili. Dostala som tbl na rozsirenie ciev, prietoky su vraj v poriadku. Som z toho dost nesvoja, mali ste niektora takyto pripad, hladam okolo toho info, bojim sa o mimi, jedno tehotenstvo nam uz nedopadlo dobre.
Jejda ja som to chcela dat do diskusie - stejna situace, da sa to prehodit?
ospravedlnujem sa ![]()
ja mela kluka taky o 2týdny mensi a niikdo to neresil. tedy ja jsme otehotnela na konci cyklu, takže vime proc byl mensi.
Ale nestresuj se, ono se mimi blbe pohne nebo to blbe zameri, a je z toho hned mensi vzrůst.
Me kolikrate meri na 4× nez se trefi..sestra hlasi porad neopovida…
Pred 3týdny jsme mela blbe průtoky a za dva dny byly ok. pak zas o tyden mensi a dalsi týden o.k.
Určitě buď v klidu a hlavně se nestresuj. spíše se snaž relaxovat. Nám se taky mrňousek začal opožďovat v růstu ( tedy byla spíše menší ). Nakonec mi vyvolávali porod v 38tt - navíc jsem měla vysoký tlak ( vylítl mi v posledním měsíci - i ten spodní). malá se narodila v pořádku, byla jen menší a tak nás honili ještě i po neurologii. teď je malé 7měs. a zatím prospívá dobře - ťuk ťuk ťuk - ať to nezakřiknu
KarolQ píše:
ja mela kluka taky o 2týdny mensi a niikdo to neresil. tedy ja jsme otehotnela na konci cyklu, takže vime proc byl mensi.
Ale nestresuj se, ono se mimi blbe pohne nebo to blbe zameri, a je z toho hned mensi vzrůst.
Me kolikrate meri na 4× nez se trefi..sestra hlasi porad neopovida…
Pred 3týdny jsme mela blbe průtoky a za dva dny byly ok. pak zas o tyden mensi a dalsi týden o.k.
no neřeší se to, pokud ten rozdíl je od začátku a cca stejný. Ale jak se ten rozdíl zvětšuje, tak sledujou průtoky a jestli miminku něco nechybí a pokud u pisatelky původně nebyl rozdíl nebo menší a zvětěujje se, tak se nedá srovnat s tím, když nesouhlasí od začátku (mi nesouhlasila od začátku o 2 týdny)
Nicméně - pokud jste sledovaní a to jste a budete, tak to maj dři pod kontrolou. Může to být tím, že nespadáte do tabulek, že máte třeba dispozice n amenší dítě.
Nestresuj se tím, odpočívej anemysli na to, uvidíš,že to bude OK:)
AHOJ
ME STRASILI MESIC PRED PORODEM ZE JE MALA PRILIS MALA PROTOZE JIM NEZAPADALA DO TABULEK PRVE TO BYLO O TYDEN PAK O 2 DOKTORKA ME STRASILA TAK ME POSILALA DO NEMOCNICE A HLIDALI ME NO A NAKONEC SE MALA NARODILA s VAHOU 3.150G A 50CM
TAKZE NEVIM CO BYLO U ME DOKTORKY MALY PLOD ![]()
HLAVNI JE SE NESTRESOVAT A BYT V KLIDU PROTOZE MIMI TEN STRES TAKY VNIMA
Ahoj Dudka. Citala som o tvojom probleme a nedalo mi neodpisat. Ja som pochodila tak, ze nasmu malemu tyzden pred porodom robili biometriu a vyslo tam,ze je velmi cudne stavany- hlavicka bola velka na 41tt, druhy rozmer hlavicky na 39tt, brusko na 35tt a nozicka na 33tt, vaha 2700g a nejakych 47cm. Cize absolutne nesymetricke dieta. A pritom pocas tehu bolo vsetko ok, len niekedy vychadzalo ze niektore casti tela zaostavaju napriklad o tyzden, tyzden aj 3 dni atd. A vysledok? Maly sa narodil 3700g a 52 cm, absolutne krasne vyvinuty, noziska ma dlhe uz teraz (ma 8mesiacov a 80cm), hlavicku mal nadherne na termin. Nechci vediet co som pred porodom prezivala- horor. Ono staci ked je babo zle otocene a zle sa nameria - hoc aj len milimeter. A ak nema Dr. kvalitny UZV alebo nie je dost skuseny milimeter sa smykne raz-dva. Takze by som si hlavu nelamala.Ak bolo vsetko ok v 21tt tak to bude dobre urcite. A ak su dobre prietoky- neni o com . Drzim palce.
Nika no to ta museli riadne vystrasit. Niekedy ten utz viac uskodi ako pomoze. Zbytocne nas stresuju, ja verim ze to bude dobre, my sme mali celkom sumerne miery len mensie, tak to dufam dobehneme.
ke konci je třeba to brát s rezervou:) Podle UZ ve 35tt mi vycházelo, že budu mít ufona:D (velká hlava, malé tělo, pidi nohy:D )
Nicméně je fajn, že případné odchylky, pokud se zvyšují, radši hlídají. Jen asi volit správný způsob vysvětlení a mluvit, mluvit. Ne si šeptat pod vous, dát zprávu a my se jen děsíme…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.