Odběr plodové vody

5784
26.6.08 20:53

odběr plodové vody

Ahoj, měla bych dotaz jestli náhodou některá nevíte 8)

Do kdy trvá riziko po odběru plodové vody samovolného potratu? Byla jsem na plodovce před třemi týdny, výsledky vyšli dobře a teď přemýšlím do kdy hrozí to riziko potratu. Jak uvádějí že je to do 1%. Jestli to je jen po ty tři týdny co by měl být člověk v klidu anebo se to může stát ještě kdykoliv během těhotenství? :?:

díky za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4120
26.6.08 21:01

Ahojky,
já jsem málm patřila právě do toho 1%, ale naštěstí mi kontrakce v porodnici rozehnali a miminko mi zachránili. Bylo to ale hned 3. den po amniocentéze. Po 3 nedělích bez komplikací bych se už nebála. Přeji ti klidné těhotenství a krásné zdravé miminko.
 Ohi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
26.6.08 21:15

Přesně tak, s každým dalším dnem je riziko menší a menší. :) Po třech týdnech už bych byla rozhodně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
26.6.08 21:28

Holky moc díky za info. U prvního jsem na plodovce nebyla a já se zapomněla zeptat. Jinak bych pořád nad tím přemýšlela ještě celý měsíc než jdu zase na ko. Tak moc díky a házím to za hlavu :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
26.6.08 21:35

Mně řekli, že alespoň o víkendu se mám šetřit (odběr v pátek), ležet že není potřeba, celkové riziko že je 7-10 dní .. po 3 týdnech už jsem tedy určo nic neřešila. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
26.6.08 22:46

Re: odběr plodové vody

ditiska píše:
Ahoj, měla bych dotaz jestli náhodou některá nevíte 8)

Do kdy trvá riziko po odběru plodové vody samovolného potratu? Byla jsem na plodovce před třemi týdny, výsledky vyšli dobře a teď přemýšlím do kdy hrozí to riziko potratu. Jak uvádějí že je to do 1%. Jestli to je jen po ty tři týdny co by měl být člověk v klidu anebo se to může stát ještě kdykoliv během těhotenství? :?:

díky za názory!

Pokud by během těch 3 týdnů došlo k potratu, tak by se to bralo jako následek odběru, pak už ne. Největší riziko je bezprostředně po odběru, v řádu hodin. Tak mi to aspoň říkala paní doktorka, která mi prováděla AMC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.11.13 14:18

Ahoj všem, taky mě možná čeká odběr plodové vody, ještě jsem se nerozhodla :( Hrozně moc se bojím těch následků, co můžou přijít-potrat, infekce atd. A chápu dobře, když se do 3 týdnů nic „nestane“ můžu přejít zase na svůj režim? Jde mi o to, že samozřejmě vařím, uklízím, peru atd. a navíc s přítelem dáváme dohromady koupený byt, takže se maluje, budeme se stěhovat, nebudu nic těžkého samozřejmě tahat, ale vybalování věcí a úklid mě čeká, ale to až na konce ledna. Bojím se, že dokonce těhotenství nebudu moct nic dělat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pely
18.11.13 21:53

Ahojky kočičky, taky jsem se bála odběru plodové vody, čím víc se to blížilo, tím víc jsem to řešila, bála jsem se, že miminku ublížíme…a navíc riziko potratu… Ale dozvěděla jsem se o neinvazivním vyšetření. Je to sice drahý vyšetření jako čert, ale ani dnes toho nelituji a jsem ráda, že jsem nepodstupovala odběr plodové vody a možné riziko s tím spojené. Je to prostě subjektivní, některá těhulka jde na odběr a nebere si to tak, ale já mezi takové hrdinky bohužel nepatřím, tak jsem zvolila tuhle cestu…a bylo to fajn - vezmou krev a do tří týdnů je výsledek na Downův, Edwardsův a Patauův syndrom atd. hotov… ;-)

• Citovat
  • Upravit
47
3.1.14 12:24

odber plodove vody

Ahojky holky taky jsme byla na odberu plodove vody 19.12.2013 a bohuzel 28.12.2013 psem potratila tak jsem se chtela zeptat kdyz by jsme znova zacaly pracovat na miminku a testy by dopadly dobre tak uz bych nemusela na plodovou vodu nebo jo??dekuji moc za radu a odpovede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.1.14 18:48
@zdenka26 píše:
Ahojky holky taky jsme byla na odberu plodove vody 19.12.2013 a bohuzel 28.12.2013 psem potratila tak jsem se chtela zeptat kdyz by jsme znova zacaly pracovat na miminku a testy by dopadly dobre tak uz bych nemusela na plodovou vodu nebo jo??dekuji moc za radu a odpovede :)
…to mě mrzí Zdeni :-(. Jinak ten odběr je závislý také na věku. Mě hnali na plodovou vodu i když testy byly vpořádku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
3.1.14 21:07

odber plodove vody

Me je 32let tak uvidime co mi pani doktorka rekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.1.14 21:19

To je krásný věk :-), když bude vše ok, tak odběr určo nebude nutný. Myslím, že důvod je po 35-ti letech. Nebo jít na ten neinvazivní, jak jsem psala… Ale hlavně na to nemyslet a brzy skočit na další mimi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.1.14 09:14

odber plodove vody

Dekuji moc za podporu uz je to lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.1.14 06:57

Tak jsem byla u pani doktorky na kontrole a mam zase prijit pristi pondely a tam se domluvime co dal nemela jeste vsechny vysledky tak jsme taky zvedava co mi rekne co byla pricina potratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
5.4.20 09:25

Vlastní zkušenost: Odběr plodové vody bolí méně než odběr krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty