Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky, v polovině května jsem byla na potratu - zamklý potrat 8tt+4 (MUDr. to poznala z ultrazvuku, vůbec jsem nešpinila, neměla problémy). Pořád hledám příčinu, čtu na netu. Našla jsem diskuzi, kde hodně píšou o tom, že se lékaři často spletli a za pár dní už srdce bít viděli.. To mě hodně děsí. Že jsem mohla mít ovulaci až těsně před MS a tak by nebyl plod tak starý. Nevím, jak byl plod veliký. V nemocnici se mnou byli rychle také hotoví, jen mrkli na UTZ a že srdce nevidí. Tečka. Já na ultrazvuku neviděla také vůbec žádný pohyb. Prý se to stává.. žádné další testy už nedělali.
I když si to navenek nepřipouštím, stále se nemůžu vzchopit. A bojím se příštího těhu. ![]()
Ahojky.myslim že doktoři nekontrolují jen srdíčko,ale hlavně vychází podle velikosti plodu .Velikost určitě nesouhlasila a plod se přestal vyvíjet a to oni poznají.
Neboj se dalšího těhu.já byla na potratu ve 14 týdnu kvuli tomu že srdíčko přestalo bít a pul roku na to jsem otěhotněla a mám 9 měsíčního chlapečka(srdíčko začlo bít v 6+3.
Moc ti držim palce aby jsi se stim brzo vyrovnala a byla štastná těhulka.
Mě kdyby před rokem a pul někdo řekl že budu zase štastná,tak tomu nevěřim,ale uvidíš že se miminka dočkáš a bude vše o.k. ![]()
po prvním potratu se příčiny nezjištují
Kamčo, v první řadě: máš nádherného chlapečka!! Dodala jsi mi opravdu odvahu jít do toho znovu, když vidím, jakého máš krásného zdravého klučinu!
Velikost plodu údajně odpovídala stáří-těch 8tt. Víc bohužel nevím. Ale už se v tom teda nebudu pitvat. Snažím se myslet pozitivně, ale znáš to. Černé myšlenky se prostě vkradou. Mám i hnusný sny
Asi jste si taky říkali, aby ty měsíce už rychle ubíhaly, dokud se nepodaří nové mimi.
Skip naštiv diskuzi život po potratu a to teprve dostaneš odvahu,proto že skoro všechny co jsme o mimi přišli už mimi máme
.Jsou tam samí super holky,uvidíš ![]()
Jinak stáří i mohlo odpovídat,ale třeba dr viděl poškozený váček a nebo něco podobného co prostě znamenalo že plod nežije a at je to jak je to,tak se v tom opravdu nemá cenu pitvat a musíš jít dál.
Věř mi že až najdeš // na testíku,tak ten strach bude až do porodu a poporodu ještě 100× větší ale přestane to bolet
a i kdž jsou to vlastně celoživotní nervy,tak to za to stojí a jsi přece ženská a my ženský jsme bojovnice
.
Já čekala po potratu 3 měsíce,ale některý holky čekají jen do šestinedělí.duležitý je si vše srovnat v hlavě a chtít bojovat a vše dobře dopadne
.
Mě doktor řekl že to musim brát jako takovej pokus na nečisto a že už si mě ohlídá a taky díky němu vše dopadlo dobře.je duležitý mít dokotra kterému věříš,klidně přejdi k jinému jestli ke svému nemáš duvěru,ale je opravdu duležitý dr věřit a určitě ta touha po miminku ten strach přebije ![]()
moc ti to přeju a děkuji za komplimenty na Matyáška
Skip,
drž se, já vím, že to zní jako blbá fráze, ale čas fakticky pomůže, já přišla o mimi taky v 8 tt. V 7 tt srdíčko sice bylo ale bylo to nějak divný a v 8 tt už nic. Byla jsem z toho dost hotová, pořád jsem hledala chybu někde v sobě. To bys koukala, na co všechno jsem dokázala přijít, že může být důvod. Pravda je (tedy i podle dr.) že nejpravděpodobnější příčina bylo to, že jsem byla nastydlá a možná to byla i lehčí chřipka, mimču to asi neudělalo dobře, tak se to dopadlo, jak to dopadlo. Na revizi jsem byla loni v říjnu, čekala jsem radši ty tři měsíce. No a pak se nám zadařilo 4. měsíc snažení. Bohužel když už vím, co se může stát, se asi celé těhotenství strachu nezbavím, prostě nezbývá než doufat.
Držím palečky, ať se vám taky zadaří.
srdíčko může být vidět už 6tt+2, já jsem byla 7tt+3 a bylo vidět krásně, ale je to vnitřním UTZ.. jinak zmklé těhu asi opravdu poznají… mimi je o moc menší… pokud má dr. ještě pochybnost, pozval by tě za týden znovu.. a to neudělal tak si asi byl jistý, že to dobré není! musíš si říct, muselo to tak být! miminko by nebylo zdravé! vzchopit se a jít dál! neboj! vše vyjde a bude ok! držím palečky abys brzy našla vytoužené //… i když vzpomínat budeš stále..
vím, že holky v diskusi život po potratu.. jsou super! a dodají mnoho odvahy… a síly! určitě tam zajdi!! ![]()
Ahoj naše malá neměla vidět srdíčko v 8tt a doktor řekl že je to divný ale že to týden ještě nechá a v9tt už tam bylo Vali se pak narodila tři týdny po termínu takže jsem asi otěhotněla dýl než se předpokládalo. Moc jsem tě asi neuklidnila ale u nás v okolí potratilo hodně kamarádek a všichni maj nakonec mimčo tak se neboj.
AHOJ ZUZAN
Ahoj, je mi moc líto, co se ti stalo. Sama jsem si tím prošla 2× ![]()
Chce to jen čas, nic víc. Ten vše otupí.
Přijď mezi nás, jak tě zvala Kamča ![]()
Madlo, moc gratuluju k //
a držím pěsti ať je tentokrát vše ok
Zuzan, toto se stalo třem kamarádkám. Je to prostě individuální. Někdo má srdíčko hodně brzo a někdo naopak zase dost pozdě. Ale dr snad věděl co dělá. ![]()
Ahoj Skip a ostatní. Právě si požívám to samé. Měla bych být 10+4tt. Dneska na UTZ jen dva plodové váčky bez srdíčka, který odpovídají 5tt. Doktor mi dal ještě 14 dní a minimální šance. Jsme z toho strašně smutná a taky jsem celé odpoledne a večer hledala, kde se stala chyba, ale prostě příroda to tak chtěla, tak se stalo. Chvilku je to už lepší, ale pak to na mě zase padne a jsem hotová. No v sobotu jedem na dovču, tak snad se s tím nějak vyrovnáme a kdyžtak začnem znovu pracovat. Co jsem četla, tak se většime podařilo otěhotnět hned měsíc po revizi. To mi hodně zvedá náladu
.
Ahoj Makro, „vítám Tě“. No, nikdy bych nečekala, že se budu pohybovat v takových diskuzích. Když jsem otěhotněla, rychle jsem téma Těhotenství se špatným koncem vynechala, že toto se mě týkat nebude. Osud tomu chtěl jinak. Myslela jsem, že tak jako je LEHKÉ otěhotnět, tak dobře půjde vše dál. Bohužel jsme malí páni. Musíme se smířit. Vše zlé je k něčemu dobré. I když teď pochybujeme o tom dobrým.
Já jsem šla na potrat kvůli zamlklému těhotenství v květnu 8tt a něco. Vše jsem to prožila jako ve zlém snu. Navíc mi testy na chlamydie vyšly slabě pozitivní, takže další věci se valí a už se doufám dovalily. Chci od srpna začít zkoušet. Ale musím už mít jistotu, že jsem zdravá. Což vlastně ale nemáme nikdy…
Užij si krááásně dovolenou, naber sílu k další kontrole u Dr a DRŽ SE!!! Jak už tady někdo psal, čas to přeléčí a ukáže!
teda to mě docela šokuje, právě jsem se v 8tt objednala na zákrok, protože doktor srdce neviděl! A teď se dozvím, že za týden tomu může být jinak??
ono tam záleží na víc faktorech, mě taky posílali že je to neprosperující
a že neni šance a za 3 dny bylo jak miminko tak i srdíčko a lékařka na UTZ jen že se to stává
. Jen do ted nechápu že tam byl rozdíl 9 dní a za dalších 14 dní to bylo ok a těhu test jsem měla celkem brzo pozitivní takže jsme nemohla otěhotnět déle, asi se někde toulal
. Záleží co doktor viděl na poslednim UTZ a ted jestli tam je změna a kdy opravdu došli k otěhotnění a jestli HCG roste nebo ne. Já ybch klidně ještě počkala tden ato už by se rozhodlo 100%. U mě nakonec srdíčko bylo dle UTZ 6+1 ale dle MS jsme byla už 7+3
No já právě nevím, co si myslet. Ve čtvrtek jsem byla 8+O a říkal, že velikostně odpovídá na 7týdnu, což je v poho. HCG mi dělali jen na 4tt.No, na středu jsem objednaná na zákrok, takže mi ještě UZ budou dělat a snad bude jasno. Naděje holt umírá poslední. Ale tím, jak jsem byla po tom sdělení v šoku, tak jsem dostala teplotu, prostě oslabený organismus hned chytl nějaký bacil, takže i rýmu a včera mě chytl i zub, neskutečný! Možná je to i skrytá příčina toho všeho ![]()
to by už se mělo ěnco ukázat, je škoda že nevzali krev aby bylo vidět jestli roste ale každopádně by srdíčko být vidět mělo, to je vidět většinou na začátku 7tt. držim palce, třeba to dopadne jako u mě ![]()
Díky, ale jsem smířená i s druhou variantou, jen je to bohužel už podruhé a čekají mě různá vyšetření:-(
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.