DVOJCATA?????????????

Anonymni
14.5.08 20:15

DVOJCATA?????????????

Dobry den,chci se zeptat,zda-li nemate podobnou zkusenost…
Pri prvnim UTZ mi Dr potvrdil tehu,ale rekl,ze vidi dve dutinky…Za tyden ovsem potvrdil jen jedno embryo,to druhe asi pry cysta…Bohuzel jsem v 10 tt potratila-zamkle tehu.Kamaradka tvrdi,ze zna pripad,kdy zena cekala dvojcata,jedno se prestalo vyvijet a diky nejake poruse to pokazilo vyvoj i toho druheho embrya..Tehu test jsem mela pozitivni uz tyden pred menzes a byly tlustice jak hrom.Nemate nektera zkusenost se skoro dvojcatama????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
14.5.08 21:11

ahoj, vím, že je poměrně běžný jev, že jedno z dvojčat během prvníhop trimestru zanikne, říká se tomu syndrom mizejícího dvojčete…ale zda to dvojče může mít vliv i na zánik druhého embrya, to netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
14.5.08 22:32

Ahojky,
když jsem čekala druhé mimi,tak to byly také dvojčátka…jedno ale zaniklo v 11tt…U nás to rozhodně nebyla cysta,do toho cca 10tt bylo vše ok…pouze jedno embryo bylo asi o 3mm menší celou dobu …Pak jsem asi do 20tt špinila,ale bylo mi řečeno,že na druhý plod to vliv nemá…a taky nemělo,Tomáškovi je 20měs…Asi jsem ti neporadila,fakt si nejsem jistá,jestli to vliv mít může…ale prý se to stává často,že jedno zanikne a druhé se vyvíjí dál…
papa Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
15.5.08 05:43

Před několika lety jsem taky s největší pravděpodobností čekala dvojčata, ale jedno se přestalo vyvíjet asi ve čtvrtém týdnu a druhé následovalo o pár týdnů později. Ale jestli jedno pokazilo vývoj tomu druhému, to se dá těžko říct a asi to stejně nikdy nezjistíš.
Je mi líto co tě potkalo a držím palce aby to příště vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.5.08 09:54

Dekuji vsem za odpovedi.Vim,ze se odpovedi nikdy nedopidim,ale byla jsem z toho hodne prekvapena.Bohuzel to vzdalo i to druhe,tak snad se nam brzy postesti a budeme zase stastni nad dvema carkama.Vsem preji zdrava miminka a pohodova briska

• Citovat
  • Upravit
77
15.5.08 16:49

Ahojky,
mně doktorka taky potvrdila při první utz dvě dutinky, jenže já už jsem tam šla s tím, že jsem začala špinit a pak i krvácet…
Doktorka mi řekla, že to může být právě tím, že se jedno potrácí, ale že prý na druhé to nemusí mít vůbec vliv a většinou se i dál v klidu vyvíjí.
Bohužel u mě to byl opačný případ, kdy se přestaly vyvíjet obě dvě, resp. spíš se ani pořádně nezačaly vyvíjet:-( Protože poprvé doktorka viděla jen dutinky zatím bez plodu a když jsem tam byla za 14 dní, tak už neviděla v děloze nic, jen silnou sliznici.. Takže to vypadá, že jsem nespíš samovolně potratila obě dvě během toho, co jsem krvácela a přitom doktorka neříkala nic, že by se odlučovaly..
No co se dá dělat, aspoň jsem zase nemusela na revizi, protože všechny zbytky sliznice odešly pak s krvácením, které nastalo hned co jsem vy:,–(ila utrogestan na udržení.
Příště to snad vyjde.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
15.5.08 16:54

Ahojky,
mně doktorka taky potvrdila při první utz dvě dutinky, jenže já už jsem tam šla s tím, že jsem začala špinit a pak i krvácet…
Doktorka mi řekla, že to může být právě tím, že se jedno potrácí, ale že prý na druhé to nemusí mít vůbec vliv a většinou se i dál v klidu vyvíjí.
Bohužel u mě to byl opačný případ, kdy se přestaly vyvíjet obě dvě, resp. spíš se ani pořádně nezačaly vyvíjet:-( Protože poprvé doktorka viděla jen dutinky zatím bez plodu a když jsem tam byla za 14 dní, tak už neviděla v děloze nic, jen silnou sliznici.. Takže to vypadá, že jsem nespíš samovolně potratila obě dvě během toho, co jsem krvácela a přitom doktorka neříkala nic, že by se odlučovaly..
No co se dá dělat, aspoň jsem zase nemusela na revizi, protože všechny zbytky sliznice odešly pak s krvácením, které nastalo hned co jsem vy:,–(ila utrogestan na udržení.
Příště to snad vyjde.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
14.10.13 10:30

Dnes jsem prisla k dr a ten mi rekl ze cekam dvojcata a ze to jedno zanika a pry ve vetsine pripadu to jedno zustane a musim na krev take mam strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
10.11.17 10:43

@bardav jejda a jak to dopadlo? čekala jsem také dvojčátka, v 9 týdnu jedno zamlklo tak mám obavy o to druhé. díky za sdílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty