31.týden těhotenství a neustále tvrdé břicho

34
14.8.19 19:37

@KikcaKiky Ahoj, ja bych ti z vlastni zkusenosti radila radsi nekam zajet.. Mne takhle z niceho nic zacalo ve 34. tydnu tvrdnout bricho (ale ne teda hodinu v kuse), nic dramatickyho mi to neprislo.. Byli jsme na dovolene v Cechach, zrovna v ten den jsme jeli pres vetsi mesto dal na jiny hory, pro jistotu jsem tam zasla na pohotovost - zaver - kontrakce, zahy pravidelne, takze hned na sal a zastavovat porod.. Podarilo se, polezela jsem si tam, 36+0 me pustili a dcera se nakonec narodila v terminu.. Nechci te urcite strasit, ale rict tim, ze sama nepoznas, jestli se neco deje a je lepsi, aby na tebe nekdo kouknul a v pripade planyho poplachu te uklidnil.. A kdyby se prece jen neco delo, tak cim driv se to zjisti, tim lip.. Takze za me - nekam si dojed, klidne jeste ted vecer.. Lepsi plasit zbytecne nez si pak vycitat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2748
14.8.19 19:41

@KikcaKiky taky mi tvrdlo bříško (ale ne hodinu v kuse), dostala sem na to magnezium, ale taky bych si nejprve dojela na kontrolu, ono jak píše @Zanisek lepší jet a nechat zkontrolovat. Taky mi moje dr říkala, že když je na dovče tak ať si při potížích dojedu do nemocnice, že tam jsou zvyklí kor když jsem taky prvorodička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
14.8.19 19:42

@KikcaKiky Jeste me napada - jako prvorodicka jeste nevis, jak budes snaset kontrakce, treba mas posunuty prah bolesti.. Ja totiz asi ano, pro me byly oba porody narocnejsi az od prasknuti vody, kdy jsem byla otevrena uz na 9-10 cm, to byly teprve ty narocny kontrakce.. Do ty doby to bylo neprijemny, ale uplne v pohode - proto me absolutne v tom 34. tydnu nenapadlo, ze bych mohla jako rodit.. Takze zase, tim, ze te porod teprve ceka a nevis, jak to bude tvoje telo vnimat, tak ted sama nemuzes jeste podle me rozlisit, co se vlastne deje..
Kazdopadne drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.8.19 19:47

@KikcaKiky mě tvrdlo břicho cca od 31. týdnu taky furt. Doktorka mi jen řekla, že se děloha jen připravuje na porod, rodila jsem normálně v termínu ;) ale projistotu si určitě někam zajdi, třeba do nemocnice, pro svůj klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.8.19 20:03

Me takto tvrdlo bricho porad. Brala jsem magnesko. Nemohla jsem moc dychat a mela jsem pocit, ze vybuchnu. Tyden jsem prenasela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
14.8.19 20:03

Určitě někam na kontrolu, mě když tvrdlo břicho zkracoval se mi čípek. Musela jsem ležet až do porodu a břicho tvrdlo dál i přes kapačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
14.8.19 20:16

Nic neodkládej a zajdi na pohotovost nebo do nejbližší nemocnice. Já měla to stejné a nakonec mi dělali cerkláž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
14.8.19 20:26

Tvrdlo mi takhle břicho minulý týden (27tt), jela jsem na pohotovost, vše OK, jen mi dali magnezium a doporučili klid. Prý to může být i počasím. A rozhodně se netvářili nepříjemně, že třeba otravuji, určitě je lepší to zkontrolovat než zastavovat porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.8.19 20:26

Moc děkuji za názor. Nechtěla jsem zbytečne plasit, ale ráno si zajdu do nemocnice a dam vam vědět… snad to bude vše OK 🙏

Příspěvek upraven 14.08.19 v 20:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
14.8.19 20:31

@KikcaKiky Určitě tam ráno zajeď, aspoň budeš klidná. Přeji, ať je vše, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.8.19 20:41

@jezz1e bude to lepší… fakt jsem si nebyla jistá… ale už mi zo říkají všichni, tak já pro lidi půjdu..moc díky za názor… a jak jsem říkala dam vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
14.8.19 20:45

@KikcaKiky mě tvrdne břicho od 25tt…teď jsem 29tt…dr říkala pokud to není pravidelně ze se na minutu ztvrdne Spak chvíli klid a nanovo tak mám být v klidupoiud k tomu nejsou nějaké větší bolesti. Mám akorát dodržovat klidový režim. A já to mám hlavně teda po jídle, asi jak to začne všechno v brise pracovat tak mi přijde ze je tvrde taky třeba hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
14.8.19 20:45

@KikcaKiky mě tvrdili břicho od 3 měsíce skoro nonstop…musela jsme ležet a ležet…do 35tt magnesko pak už se stejně nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
14.8.19 20:46

Nehladit si bricho, nelezet na zádech, nechodit ro bazenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
14.8.19 20:59

@Kajka9 no s tím lezenim na zádech…u mě je to třeba jediná poloha ve které mám většinou břicho v pohodě, pac jak se pře tocim na bok, ihned břicho jak kamen až je mi z toho spatne. Ale musím mít pokrcene nohy…no jako super spaní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí