Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky, mám dotaz, včera jsem se dr nezeptala, protože jsem měla v hlavě plno jiných věcí. Ve 29tt jsem měla CS 3, dr. to nekomentoval, ve 32tt CS 6 a řekl, že když mi není dobře tak ať si lehnu no a včerejší kontrola 34+0 CS 8 a mám se šetřit. Vím, že každý je jiný a nikdo mi neřekne, jestli porodím zítra, nebo za měsíc, ale zajímá mě, jestli má někdo podobnou zkušenost a co si o tom myslíte? Dr. neřekl nic o tom, jestli jsou porodní cesty připravené a další kontrola za 3 týdny, protože má dovolenou no a mě teď vrtá hlavou, co bude ![]()
Ahoj:-) Já měla CS 7 od 30tt a vydržela jsem do 36tt a v tomto týdnu mi praskla voda. Malý se narodil císařským řezem a měl váhu 2.360kg a úplně zdravý bez nějakých komplikací. Bohužel tento stav je jako časovaná bomba!
Můžeš jít rodit zítra, nebo klidně vydržet až do termínu…záleží na mimi jak se mu bude chtít brzo na svět
Každopádně ti přeji ať vydržíš co nejdýl..hlavně se šetřit, a kdyby se ti něco nezdálo tak nečekat na to až tam budeš mít svého doktora, ale šupem do porodnice, ať se něco nezanedbá.
Tak to muze prijit kdykoli
Ja mam dnes termín porodu a mam cs 5
Ahoj, sice jdu pozdě, jen mě zajímá, jak to dopadlo, jestli už je mimísek na světě. Já jsem 34. týden a 10 týdnů mi hrozí předčasným porodem. Zatím se držím, od 31.tt mám CS 6. Ale vyčetla jsem na netu - odpověď od lékaře, že je to dost zavádějící, že kdyby se žena nevyšetřovala v poradně vaginálně, tak se to neřeší, že důležité je, že se nedostavuje krvácení, infekce atd., že jinak to prý nemá vliv, tak těžko říct. Mně se zdá, že mě před 10 týdny vystrašili úplně zbytečně a to už se řešilo, zda nenasadit kortikoidy. Takže bych to CS nebrala úplně jako hlavní ukazatel blížícího se porodu.
@Marciandy Ahoj, no nakonec jsme se zastavili na CS 8 a až teď v pondělí CS 9. Ve čtvrtek mám první termín a v pondělí druhý. Všichni se smějeme, že to vypadalo na předčasný porod a nakonec to vypadá, že budu přenášet, takže asi tak ![]()
@Deninina Ahoj, tak to je úžasné, že jsi tak vydržela, beru si z tebe příklad a doufám, že tě budu následovat
. Ne teda v přenášení, ale že vydržím co nejdýl do termínu
. Já mám stále CS 6, takže taky jakoby se to zastavilo. I když musím říct, že v 1. těhotenství se to vůbec neřešilo a já ani nevěděla, že se nějaké CS sleduje a co to je. Hrozně moc držím pěsti, ať to proběhne rychle a hladce a ať jste hlavně oba v pořádku a zdraví.