Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je mi hloupé jít v mém věku s tímto k lékaři, ani doma o tom nemluvím. 35 let mi přijde nízký věk na potíže se srdcem. Ale… Asi 14 dnů cítím tlak na srdci, hůř se mi dýchá. Ráno když vstanu, po snídani funím a necítím se dobře. Celkově po jídle se to zhorší. Stalo se mi, že po výměně názorů se sousedem, jsem měla takové bušení, horkost a pak najednou klid, jak to přestalo, celá jsem se opotila. Nevím jestli jít k lékaři, jestli třeba cholesterol? Jsem štíhlá (173cm a 58 kg), žádný gaučák, ale jím ne moc zdravě. Tak jestli zkusit jen úpravu jídelníčku? Prostě myslím, že jsem mladá na nemoci. Ale děda prodělal několik infarktů.
Mladá na nemoci? na ty nejsi nikdy mladá, koukej mazat k doktoru
Mlada?? Nechci Te strasit, ale moje mama umrela na srdce ve 40ti letech. A na problemy se srdcem Ti opravdu nepomuze ovoce a zelenina, nebo jakakoliv zmena jidelnicku. Hnedka zitra bych sla k obvodnimu lekari a s tim domluvila dalsi postup. Lepsi jit zbytecne nez neco zanedbat.
@vertunka ve 40?! To mi je líto… Asi si tedy dojdu. Nevím proč, ale co se zdraví týká, mám pořád takový pocit nedotknutelnosti a ono bych asi měla být ostražitější. Snad mě teda dr. nevyhodí
Zajdi si udělat veškeré testy, ale je možné, že je to panická porucha. Měla jsem stejné příznaky. Každopádně určitě nic nezanedbej.
@Beanemcova píše:
@vertunka ve 40?! To mi je líto… Asi si tedy dojdu. Nevím proč, ale co se zdraví týká, mám pořád takový pocit nedotknutelnosti a ono bych asi měla být ostražitější. Snad mě teda dr. nevyhodí
Jj, je to tri roky. Me bylo 20, segre 15. Rozhodne neni o co stat. A pritom nam potom doktor rekl, ze kdyby prisla driv, dalo by se tomu predejit. A to ji jen obcas bolelo na srdci a spatne se ji dychalo.
Proto opravdu radim jit k lekari. Nic to nestoji a treba to opravdu nic nebude. Ale budes mit klid v dusi. ![]()
To co popisujete určitě nejsou příznaky zvýšeného cholesterolu - ten jaksi není nijak cítit
Mazejte k lékaři, může to být cokoliv - od refluxu, přes kardiologické problémy, po úzkostné poruchy, ale bez vyšetření vám to nikdo neřekne.
Díky za reakce, dojdu si. I teď v klidu, sama doma, citím tlak na hrudi a pořád mám pocit, jako bych se musela donadechnout. Nějaká úzkostná porucha mě nenapadla, ale vzhledem k tomu, jaké živ. změny nás čekají a jak na ně po nocích myslím atd.. To může být ze stresu…
@Beanemcova píše:
Je mi hloupé jít v mém věku s tímto k lékaři..
neblázni.. i děti mají problémy se srdcem..
@Beanemcova znamená měla to stejné až zkolabovala. Muže to být i štítná žláza. Rozhodně zajdi k Mudr.
Můj manžel měl infarkt tenkrát ve 24 letech. Sportovec! Týden se snažil se vyléčit praskama na žaludek a podobně
Může to být i od krční nebo hrudni páteře, skriply obratel. Bolesti od srdce nikdy nejsou jen v jednom místě a vetsinou vystreluji do některé ruky, která může dlouhodobě brnet. Určitě k lekari co nejdřív, ale ne hned se strachem. Tim si nepridas a vyvolas uzkosti, které mají stejné priznaky.
@Jana206 no tak teď jsem se lekla, ruka mi teď taky brnívá. Tak to já radši půjdu, ať je to cokoliv
@Beanemcova píše:
@krukynka To je opravdu hrůza, ve 24…
No má Leidenskou mutaci, tak to mělo souvislost, ale stejně… i zdravý člověk může onemocnět.