35 let a bolest srdce

50
20.8.17 09:45

35 let a bolest srdce

Je mi hloupé jít v mém věku s tímto k lékaři, ani doma o tom nemluvím. 35 let mi přijde nízký věk na potíže se srdcem. Ale… Asi 14 dnů cítím tlak na srdci, hůř se mi dýchá. Ráno když vstanu, po snídani funím a necítím se dobře. Celkově po jídle se to zhorší. Stalo se mi, že po výměně názorů se sousedem, jsem měla takové bušení, horkost a pak najednou klid, jak to přestalo, celá jsem se opotila. Nevím jestli jít k lékaři, jestli třeba cholesterol? Jsem štíhlá (173cm a 58 kg), žádný gaučák, ale jím ne moc zdravě. Tak jestli zkusit jen úpravu jídelníčku? Prostě myslím, že jsem mladá na nemoci. Ale děda prodělal několik infarktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27684
20.8.17 09:48

Mladá na nemoci? na ty nejsi nikdy mladá, koukej mazat k doktoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
20.8.17 09:50

Mlada?? Nechci Te strasit, ale moje mama umrela na srdce ve 40ti letech. A na problemy se srdcem Ti opravdu nepomuze ovoce a zelenina, nebo jakakoliv zmena jidelnicku. Hnedka zitra bych sla k obvodnimu lekari a s tim domluvila dalsi postup. Lepsi jit zbytecne nez neco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.8.17 09:58

@vertunka ve 40?! To mi je líto… Asi si tedy dojdu. Nevím proč, ale co se zdraví týká, mám pořád takový pocit nedotknutelnosti a ono bych asi měla být ostražitější. Snad mě teda dr. nevyhodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
20.8.17 10:03

Zajdi si udělat veškeré testy, ale je možné, že je to panická porucha. Měla jsem stejné příznaky. Každopádně určitě nic nezanedbej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
20.8.17 10:06
@Beanemcova píše:
@vertunka ve 40?! To mi je líto… Asi si tedy dojdu. Nevím proč, ale co se zdraví týká, mám pořád takový pocit nedotknutelnosti a ono bych asi měla být ostražitější. Snad mě teda dr. nevyhodí

Jj, je to tri roky. Me bylo 20, segre 15. Rozhodne neni o co stat. A pritom nam potom doktor rekl, ze kdyby prisla driv, dalo by se tomu predejit. A to ji jen obcas bolelo na srdci a spatne se ji dychalo.
Proto opravdu radim jit k lekari. Nic to nestoji a treba to opravdu nic nebude. Ale budes mit klid v dusi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.8.17 10:20

To co popisujete určitě nejsou příznaky zvýšeného cholesterolu - ten jaksi není nijak cítit

Mazejte k lékaři, může to být cokoliv - od refluxu, přes kardiologické problémy, po úzkostné poruchy, ale bez vyšetření vám to nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.8.17 10:44

Díky za reakce, dojdu si. I teď v klidu, sama doma, citím tlak na hrudi a pořád mám pocit, jako bych se musela donadechnout. Nějaká úzkostná porucha mě nenapadla, ale vzhledem k tomu, jaké živ. změny nás čekají a jak na ně po nocích myslím atd.. To může být ze stresu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
20.8.17 10:47
@Beanemcova píše:
Je mi hloupé jít v mém věku s tímto k lékaři..

:roll: neblázni.. i děti mají problémy se srdcem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
20.8.17 11:02

@Beanemcova znamená měla to stejné až zkolabovala. Muže to být i štítná žláza. Rozhodně zajdi k Mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
20.8.17 11:33

Můj manžel měl infarkt tenkrát ve 24 letech. Sportovec! Týden se snažil se vyléčit praskama na žaludek a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.8.17 11:40

Může to být i od krční nebo hrudni páteře, skriply obratel. Bolesti od srdce nikdy nejsou jen v jednom místě a vetsinou vystreluji do některé ruky, která může dlouhodobě brnet. Určitě k lekari co nejdřív, ale ne hned se strachem. Tim si nepridas a vyvolas uzkosti, které mají stejné priznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.8.17 11:41

@krukynka To je opravdu hrůza, ve 24…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.8.17 11:43

@Jana206 no tak teď jsem se lekla, ruka mi teď taky brnívá. Tak to já radši půjdu, ať je to cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
20.8.17 11:43
@Beanemcova píše:
@krukynka To je opravdu hrůza, ve 24…

No má Leidenskou mutaci, tak to mělo souvislost, ale stejně… i zdravý člověk může onemocnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí