Vyšetření prsu u mladých žen

19.8.17 12:15

Vyšetření prsu u mladých žen

Dobrý den, je mi 23 let, tudíž ještě nespadám do kategorie žen kterých se týkají preventivní vyšetření prsou. Na jedné bradavce se mi už přes rok objevuje a zase mizí pupínek (říkám pupínek protože doufám že je to pouze ten). Rozhodla jsem se jít na vyšetření ale nevím zda mám jít k lékaři pro žádanku, nebo jen zavolat do nějakého centra a zažádat o ultrazvukové vyšetření jako samoplátce (prý to pojišťovna v mém věku stejně neproplatí). Opravdu věřím že jde o pouhý pupínek avšak maminka trpěla na opakovaný nezhoubný názor v prsu a okolo mne více žen zemřelo protože toto podcenilo. Proto raději uslyším od lékaře, že jsem hypochondr, než špatnou zprávu.

P. S. Omlouvám se za chyby, jsem v práci a píši z mobilu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
942
19.8.17 12:18

@BeautyBelle já měla bolest v jednom prsu, řekla jsem to gynekoložce na prohlídce a ta mi dala žádanku na mamologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80105

Zajdi si na gynekologii a promluv si o tom s lékařem tam, on to zkoukne a uvidíš. nemyslím si, že by to bylo něco vážného. Na vyšetření na UTZ se můžeš klidně objednat i sama, a zaplatit si to. Tam tě vezmou klidně. Ale nemyslím si, že to má význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027

Tak pokud ti dá doktor žádanku, nemyslím, že by měl být s pojišťovnou problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
19.8.17 12:29

Chodim do mamologickrho centra asi od 25 let, pojišťovna hradí prohlídky, ultrazvuk si musím hradit sama. Jsou to asi 2-3 stovky, za ten klid mi to stojí. Chodim v Praze na Zelený pruh. Žádanka je myslím zbytečná, ten ultrazvuk si budeš muset hradit a na vyšetření lékařem té naopak vezmou i bez žádanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
19.8.17 12:32

Jinak pupinek si myslím bude v pohodě, spíš bych chodila preventivně nehledě na pupinek. Taky mám v okolí pripad zhoubného nádorů před třicítkou, tak nic nechci zanedbat. A paní doktorka můj přístup schvaluje. Omlouvám se za chyby, píšu z mobilu narychlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.8.17 12:45

Ptejte se na to gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.17 12:58

Mě je 24 let a našla jsem si v dubnu bulku v prsu, gynekoložka mi dala doporučenku na ultrazvuk takže jsem nic neplatila, dělali mi nakonec i biopsii protože nevěděli co to je a nakonec je to vazivo a tuk. takže jako první na gynekologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
19.8.17 12:59

Zeptat se gynekologa, ten určitě poradí :palec: a není důvod, proč by ti neudělali utz kvůli věku. Já chodím preventivně každý rok (je mi 27) a proplácí mi to pojišťovna (RBP). Teď jdu v září znovu, abych využila toho, že kojím - je to prý o to lepší, když jsou všechny ty žlázy apod. v těhotenství a při kojení zvětšené :)

• Citovat
  • Upravit
25180
19.8.17 13:02

Já byla na vlastní náklady na ultrazvuku. Stálo to tuším 300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
19.8.17 13:13

Mě posílá doktor(gynekolog) už od 20 let každý rok na sono prsu, takže bych to řešila s gynekologem.

• Citovat
  • Upravit
19.8.17 15:17

Moc všem děkuji za odpověď. No vidíta, a já mám před sebou zrovna prevenci na gynekologii tak se rovnou zeptám :-) Já také myslím že to nic nebude ale když se to přes rok objevuje a mizí na stejném místě, raději se zeptám, pro ten klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.17 20:53

Mně je o 15 let víc jak tobě a už několik let chodím na UTZ preventivně. Gynekoložka mi žádanku nenapsala. Mamka rakovinou prsu onemocněla „až“ ve 47 a v rodině byla jediná ( měla jen jednu sestru) a tak prý nejsem riziková skupina. Pojišťovna by jí to neproplatila :nevim:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex