Horší vidění na tabuli

228
16.8.17 22:32

Horší vidění na tabuli

Zdravím vás po dlouhé době, :), v běžném životě vidím zcela normálně na dálku, nic co bych neviděla, nebo tak, ale na různých přednáškách vidím o trošku hůře z vyšších řad na přednášku zhruba tak od té páté :), a přemýšlím, zda si zažádat u obvodní o žádanku na oční či nikoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
152
16.8.17 22:34

Ahoj, myslim, ze by to nebylo na skodu. Lepsi nosit bryle na prednasky, nez aby se to zhorsovalo. Ja je mam od 6 let..taky jsem je mela jen na tabuli a ted zridka na telku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
16.8.17 22:35

Na ocni si muzes dojit sama, dokonce staci zajit jen do optiky a oni ti oci zmeri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65222
16.8.17 22:35

Na oční bych zašla. Ale pokud vím, žádanka na oční není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.8.17 22:39
@luspia píše:
Ahoj, myslim, ze by to nebylo na skodu. Lepsi nosit bryle na prednasky, nez aby se to zhorsovalo. Ja je mam od 6 let..taky jsem je mela jen na tabuli a ted zridka na telku..

asi jo, akorát, bych nechtěla dát za brýle třeba přes dva tisíce, na to momentálně nemám :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
16.8.17 22:42

Přesně tak, objednat se na oční. Je i možnost optiky, jak píše @pikola, ale ti oči jen změří. Doktor je prostě doktor a pomůže i se zdravotním problémem. A pokud hůř vidíš, měla by jsi 1× za rok chodit na prevenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.8.17 22:43
@Aries6 píše:
Přesně tak, objednat se na oční. Je i možnost optiky, jak píše @pikola, ale ti oči jen změří. Doktor je prostě doktor a pomůže i se zdravotním problémem. A pokud hůř vidíš, měla by jsi 1× za rok chodit na prevenci.

jako pokud nejde o přednášky, cvičení, tak venku i doma přečtu toho dost, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
16.8.17 22:46

@slečna97 Ona stačí únava očí. Můj chlap má brýle na blízko a nosí je jen občas, když má unavené oči. Na oční bych zašla, je to tvoje zdraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
16.8.17 22:47
@slečna97 píše:
asi jo, akorát, bych nechtěla dát za brýle třeba přes dva tisíce, na to momentálně nemám :( :(

Jooooo, tak to stojí tak skla. Brýle + skla počítej tak 4 tisíce minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
16.8.17 22:48

@slečna97 taky na dalku hur vidim. treba v kine, prectu titulky, ale mam to rozmazanejsi. bryle jsem si nechala udelat pred par lety, musela jsem kvuli autoskole. vubec je nenosim. kdyz si je nasadim, je svet najednou ostrejsi a vidim lepe, ale jsem zvykla na to svoje a nijak mi to nevadi. zalezi jestli ti to proste v beznem zivote staci nebo ne. a na jednom oku mam tusim trictvrte dioptrie a na druhem jednu.
jo, a dala jsem za ne i tenkrat uz 4 tis :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
16.8.17 22:55
@slečna97 píše:
asi jo, akorát, bych nechtěla dát za brýle třeba přes dva tisíce, na to momentálně nemám :( :(

Co vim, tak pojistovny dospelym nic neprispivaji :nevim: takze to, jestli ti zmeri oci na ocnim ci v optice je vicemene fuk.
Ja kdyz mi dite rozbilo bryle, tak jsem si nechala udelat bryle pres net, nejlevnejsi obroucky a skla bez vychytavek a mela jsem je za 450 i s dopravou. Byl to samozrejme risk, jestli budou sedet atd, ale mela jsem kliku.
Jinak obcas delaji v grand optical akci na skla za 50%, pak se da vejit do cca 2,5tis za bryle, ktere si predem vyzkousis a zameri ti je jejich doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
16.8.17 23:26

@slečna97 Ony ty brýle zase nemusí být tak drahé. Manžel má dioptrické brýle asi za 450 Kč. Obroučky sehnal někde v akci na internetu za 1Kč a k tomu má diptrická skla cca za 400 + poštovné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.8.17 07:23

@slečna97
Treba budes v poradku :-) a mas jen unaveny oci :-) ale urco bude dobry vedet jak na tom jsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
17.8.17 08:27

Nejlepší by bylo zajít na oční, kam můžeš jít i bez doporučení od obvoďačky. Kromě toho, že Ti kompletně zkontroluje oči, Ti dá i předpis na brýle, díky kterému Ti zdravotní pojišťovna na brýle (skla i obruby) přispěje.
Pokud nechceš dát za brýle 2 tisíce, tak si můžeš vybrat brýle online optice, kde jsou levnější a mají stejné záruky. Některé onine optiky dokonce mají i doživotní záruku na brýle, a to i v případě, že si brýle rozsedneš. A proplácí i skla, která jsou na brýlích to hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.8.17 08:33

Na oční si zajdi. Nejspíš to bude jen nech na zaostření.
A brýle můžou být i levné. Jen si nebudeš moct vybírat. Prostě pojedeš podle cenovek a vezmeš nejlevnější obroučky a necháš si do nich dát obyčejná skla. A pojišťovna přispívá na skla i na obroučky, ale je to jen pár stovek. Já mám teď jedny obroučky doma navíc, tak jestli jsi z Prahy tak ti je můžu dát a můžeš zkusit jestli to do nich udělají skla. Původní jsem už bohužel ztratila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí