Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem nechávala v tomhle věku na 10min. Ale znám své dítě, to bylo rádo, že má na pohádky klid, takže sedělo na gauči max. se došla vyčurat.
@Rezii píše:
Díky všem, víc hlasů je že byste nenechali tak jsem ukecala sousedku že to tam zanese a řekne mi hned výsledek s jestli to bude ok nemusíme tam. Díky…snad za rok. Jsem taky bojácná a to je dcera hrozne hodná. Ale je fakt ze v osmém měsíci člověk neví kde sebou svihne i když pravděpodobné to není.
vyřešilas to dobře. já bych taky nenechala tak malý.
Ja myslim ze je to dite od ditete. Me mama nechavala 10- 15 min od 4 let a to jsem jeste hlidala minmino brachu. Muj bracha by to nedal. Dceru nechavam tak 5 min.ale jsem na zahrade nebo dceru necham v patre a jdu dolu treba pro pradlo, piti atd.
@AnastazieB píše:
Nechala bych. A nezamykám, aby dítě mohlo v případě potřeby odejít pryč (pokud by třeba hořelo nebo něco takového).
Já takhle nechala doma pětileťáka a běžela do školky pro sourozence. Samozřejmě v tu dobu na něj přišli zazvonit nějací jehovisti
- přinesl si ke dveřím židli, koukl kukátkem a řekl jim, že maminka není doma. Syna jsem pochválila. Co udělá tříleté dítě v podobné situaci - otevře cizím lidem nebo ne? ![]()
@lamicina píše:
Já jsem nechávala v tomhle věku na 10min. Ale znám své dítě, to bylo rádo, že má na pohádky klid, takže sedělo na gauči max. se došla vyčurat.
Nakonec bych taky byla nechala malá je úplně stejná;) ale přesvědčily mě argumenty že co když se stane něco mě.
Edit - duplicitní příspěvek.
Příspěvek upraven 08.11.16 v 13:04
@Rezii píše:
Díky všem, víc hlasů je že byste nenechali tak jsem ukecala sousedku že to tam zanese a řekne mi hned výsledek s jestli to bude ok nemusíme tam. Díky…snad za rok. Jsem taky bojácná a to je dcera hrozne hodná. Ale je fakt ze v osmém měsíci člověk neví kde sebou svihne i když pravděpodobné to není.
A kdybys sebou švihla doma, tak to nezjistí vůbec nikdo a dcera taky zůstane sama. Jen tak mimochodem…
Ty musíš znát své dítě a vědět, jestli to zvládne. Prvního syna nechávám od těch 3 let chvíli samotného doma. Zná pravidla a ví, že když je poruší, tak příště má smůlu. Zatím nám to vychází.
Ve 3 letech to bylo třeba jen 5 minut, kdy jsem uspávala mladší dítě v kočáru - jezdila jsem před domem. Teď je mu 5 a už byl sám doma i 20 minut. Teď už má k dispozici mobil a kdyby něco, má zavolat. Nemáš možnost dát třeba k sousedce chůvičku „kdyby náhodou“?
@scentini píše:
Ja myslim ze je to dite od ditete. Me mama nechavala 10- 15 min od 4 let a to jsem jeste hlidala minmino brachu. Muj bracha by to nedal. Dceru nechavam tak 5 min.ale jsem na zahrade nebo dceru necham v patre a jdu dolu treba pro pradlo, piti atd.
Tak na zahradu nebo dolů chodím úplně normálně. Je rozumná. Občas na ni zavolám co dělá atd. Na oknech je pojistka.
@alifie tak samozřejmě musíš to dítě poučit, co má dělat. A tvůj syn se zachoval úžasně
.
@AnastazieB píše:
A kdybys sebou švihla doma, tak to nezjistí vůbec nikdo a dcera taky zůstane sama. Jen tak mimochodem…
No to je taky fakt. Radši nedomýšlet ![]()
@AnastazieB píše:
Pravděpodobnost, že blbě došlápne a upadne venku, když bude spěchat, je mnohem větší, než že blbě došlápne doma. V posledních letech jsem sebou švihla (zakopnutí, podvrknutá noha,…) venku několikrát - kupodivu doma ani jednou.
@alifie Jakože jsi byla v bezvědomí a odvezla tě sanitka? To snad ne…
Pokud sama chce, tak ano. Zastavam nazor, ze oproti nasi dobe je vetsi nebezbeci venku, ale domacnosti jsou naopak bezpecnejsi.