Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, dcera je nemocná, teplota okolo 38, ani nesrazim, jinak nic moc, cuci na pohádky, pospava a ja potřebuju odnest doktorce moč. středisko máme pět minut. přemlouvá mě ať ji tu necham že bude koukat a bude hodná. Nechce se mi:/ ale je fakt že navlikat ji chuderu do téhle zimy a pak ji tam táhnout pěšmo - nemůžu ji vzít jsem v osmém mesici rizikového - je faaaakt otrava. Riskli byste to?
Ja nevim, strasne bych se bala
asi ne. Vis co jsou schopny vymyslet behem vteriny. Hodny sousedi nejsou?
Ty jo bála bych se, ze se něco semele.
Sousedka chvilku zaskočit nemůže?
Sestřička by k Vám nezaskočila, když je to 5 minut? Nebo hodná sousedka či kamarádka? Ono nevíš, co se Ti může stát cestou. O to jde. Ty znáš nejlépe svou dceru a když to doma zabezpečíš, zamkneš, tak se asi nic nestane, ale jde o to, co se může přihodit Tobě.
Ne. nenechala bych. bez ohledu na teplotu. poprosila bych sousedku, manžela. nebo vzala s sebou.
Jo 10 minut nechávám, ale jdu jen před barák nebo naproti, dál bych měla strach, že se stane neco necekaného a já se zdržím déle a co pak? Nemáte sousedy?, že bys k nim dala chuvicku třeba…
Já nechávala a nechávám na pár minut tak od těch tří let..když jdu koupit nezbytnosti - obchod minutu od paneláku, nebo jdu vyhodit koš, pro poštu atd..zavřit okna, dveře k balkonu, pustím pohádky..
Nechala bych. A nezamykám, aby dítě mohlo v případě potřeby odejít pryč (pokud by třeba hořelo nebo něco takového).
@Rezii Deset minut je v pohodě - ale co když, se se svým rizikovým skončíš místo doma v nemocnici? Nemohl by moč zanést tatínek zítra ráno (samozřejmě čerstvou)? ![]()
Nenechala ani kdyby bylo zdravé. Nikdy nevíš, co dítě ve vteřině napadne. Radši bych ji oblíkla a vzala s sebou.
Asi bych nechala…běžně chodím věšet prádlo na zahradu (to je někdy dýl jak deset minut) a pokud je pohádka, tak jsem nikdy nezaznamenala, že by se pohnul (dala bych pro jistotu ještě misku se svačinkou a bude klid). Je pravda, že si někdy na to věšení beru chůvičku, ale… Záleží na povaze dítěte, náš je kliďas a strašně se o sbe bojí, takže nikam neleze a nic podobného…
Díky všem, víc hlasů je že byste nenechali tak jsem ukecala sousedku že to tam zanese a řekne mi hned výsledek s jestli to bude ok nemusíme tam. Díky…snad za rok. Jsem taky bojácná a to je dcera hrozne hodná. Ale je fakt ze v osmém měsíci člověk neví kde sebou svihne i když pravděpodobné to není.