Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, sedi vám deti rovne? vsimla jsem si, ze syn casto pri sezeni rovne nesedi pritom predtim sedel ted ma dokulata zada nahore u lopatek, a taky jsem si vsimla ze parkrat venku kdyz jde tak zveda raminka..jak pujdeme k dr urcite to reknu, ted me zajimaji co ostatni deti.
Jo a jako miminko v choditku nebyl kdyby nahodou se chtel nekdo ptat ![]()
Počkám si na další odpovědi. Naše dcera (4 roky) se taky hrbí - ramena dopředu, lopatky jí trčí. Snažíme se, aby se narovnala, ale nejde jí to, kňourá, že to bolí…
Děti nemám, ale samotnou by mě zajímalo, čím to může být. Znám děti, které mají krásné postavení a potom i děti, které se hrbí- a přitom člověk nechápe, jak k tomu přišly?
Nemá třeba málo pohybu? Skoliózu? Zeptej se dr. a třeba uvidíš ![]()
Pohybu podle meho urcite malo nema, kazdy den jsme venku, pohyb ma i ve skolce, casto jezdi na kole, beha proste furt neco. Ja mam skoliozu od malicka ale byvala jsem v choditku tak asi se na me podepsalo… no, nakonec jdeme k dr uz zitra takze se zeptam a pak sem napisu co mi rekla.
@Ukulina jeejda i j to boli? to je blby
uz jsi to resila s dr nebo jak ja zatim jeste ne? syna to neboli kdyz mu reknu at se narovna, ale je vycuranej kdyz treba sedi na sedacka a kouka na pohadku tak radsi se opre nez aby se narovnal - chlap jeden pohodlnej ![]()
@Roxi tuším, že bude mít zkrácené prsní svaly a a nepříliš vyvinuté zádové svaly. Nepomůže nic jiného než cvičení.
@Roxi píše:
@Ukulina jeejda i j to boli? to je blbyuz jsi to resila s dr nebo jak ja zatim jeste ne? syna to neboli kdyz mu reknu at se narovna, ale je vycuranej kdyz treba sedi na sedacka a kouka na pohadku tak radsi se opre nez aby se narovnal - chlap jeden pohodlnej
No, to je otázka, jestli ji to bolí nebo jen tak kňourá, protože se jí nelíbí narovnat se.
Zatím jsme to neřelili, ale ty jsi mě nakopla k tomu, že je třeba začít. Myslím si, jak píše @marky070809, že bude třeba cvičit. Malá má pohybu dost, je to taková ta klasika - běhání po venku, odrážedlo, chodíme na procházky, jednou týdně cvičení pro děti.
Dej vědět, co jste se dozvěděli u dr.
@Ukulina no tak dobry zpravy nemam
syn ma teda jedno raminko vyssi nez druhe proto se mu i kulati ta zada takze hned nas poslala na rehabilitace a bude cvicit. No a pri zkoumani telicka si vsimla, ze ma ploche nohy dost mozna od toho ma ty zada…achjo. Nevim proc to ma kde jsem udelala chybu…ale doufam, ze nam cviceni pomuze a ze i ty ploche nohy dame do poradku my si vsimli, ze beha jakoby nohama do X ale ja a ani muz jsme to neresili… snad to pujde zpravit. Radeji si taky zajdete…
@Roxi Díky za zprávu! Věřím, že cvičením se to zlepší! Naše dr. na prohlídce ve třech letech kontrolovala nohy jak chodidla, tak ixka a bylo to dobrý. Raději s ní ale zajdu.