3,5 roku a hrbí se

388
13.5.15 20:54

3,5 roku a hrbi se

Holky, sedi vám deti rovne? vsimla jsem si, ze syn casto pri sezeni rovne nesedi pritom predtim sedel ted ma dokulata zada nahore u lopatek, a taky jsem si vsimla ze parkrat venku kdyz jde tak zveda raminka..jak pujdeme k dr urcite to reknu, ted me zajimaji co ostatni deti.
Jo a jako miminko v choditku nebyl kdyby nahodou se chtel nekdo ptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15225
13.5.15 21:15

Počkám si na další odpovědi. Naše dcera (4 roky) se taky hrbí - ramena dopředu, lopatky jí trčí. Snažíme se, aby se narovnala, ale nejde jí to, kňourá, že to bolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.5.15 23:21

Děti nemám, ale samotnou by mě zajímalo, čím to může být. Znám děti, které mají krásné postavení a potom i děti, které se hrbí- a přitom člověk nechápe, jak k tomu přišly? :think: Nemá třeba málo pohybu? Skoliózu? Zeptej se dr. a třeba uvidíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
13.5.15 23:42

Pohybu podle meho urcite malo nema, kazdy den jsme venku, pohyb ma i ve skolce, casto jezdi na kole, beha proste furt neco. Ja mam skoliozu od malicka ale byvala jsem v choditku tak asi se na me podepsalo… no, nakonec jdeme k dr uz zitra takze se zeptam a pak sem napisu co mi rekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
13.5.15 23:43

@Ukulina jeejda i j to boli? to je blby :( uz jsi to resila s dr nebo jak ja zatim jeste ne? syna to neboli kdyz mu reknu at se narovna, ale je vycuranej kdyz treba sedi na sedacka a kouka na pohadku tak radsi se opre nez aby se narovnal - chlap jeden pohodlnej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
14.5.15 07:52

@Roxi tuším, že bude mít zkrácené prsní svaly a a nepříliš vyvinuté zádové svaly. Nepomůže nic jiného než cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.5.15 09:08
@Roxi píše:
@Ukulina jeejda i j to boli? to je blby :( uz jsi to resila s dr nebo jak ja zatim jeste ne? syna to neboli kdyz mu reknu at se narovna, ale je vycuranej kdyz treba sedi na sedacka a kouka na pohadku tak radsi se opre nez aby se narovnal - chlap jeden pohodlnej :D

No, to je otázka, jestli ji to bolí nebo jen tak kňourá, protože se jí nelíbí narovnat se. :) Zatím jsme to neřelili, ale ty jsi mě nakopla k tomu, že je třeba začít. Myslím si, jak píše @marky070809, že bude třeba cvičit. Malá má pohybu dost, je to taková ta klasika - běhání po venku, odrážedlo, chodíme na procházky, jednou týdně cvičení pro děti.
Dej vědět, co jste se dozvěděli u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
14.5.15 19:39

@Ukulina no tak dobry zpravy nemam :( syn ma teda jedno raminko vyssi nez druhe proto se mu i kulati ta zada takze hned nas poslala na rehabilitace a bude cvicit. No a pri zkoumani telicka si vsimla, ze ma ploche nohy dost mozna od toho ma ty zada…achjo. Nevim proc to ma kde jsem udelala chybu…ale doufam, ze nam cviceni pomuze a ze i ty ploche nohy dame do poradku my si vsimli, ze beha jakoby nohama do X ale ja a ani muz jsme to neresili… snad to pujde zpravit. Radeji si taky zajdete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.5.15 21:09

@Roxi Díky za zprávu! Věřím, že cvičením se to zlepší! Naše dr. na prohlídce ve třech letech kontrolovala nohy jak chodidla, tak ixka a bylo to dobrý. Raději s ní ale zajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí