Čtyřletá a pleny na noc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.15 06:30

Čtyřletá a pleny na noc

Dobré ráno,
chtěla bych radu nebo podporu a jelikož se stydím, nechci se podepsat, snad pochopíte.
Mám 4 letou dceru a skoro ročního syna.
Dcera stále čurá v noci do pleny a za tu dobu se stalo asi dvakrát že ji měla ráno bud suchou nebo jednou počuranou.
Problém je ten, že mladší má lehké spaní a spí se mnou ve vedlejší místnosti a manžel pracuje na tři směny…Jak to udělat?
Někde jsem četla, že se děti nemají budit na čurání, jinde že zase jo, tak já nevím.
Dcera je navíc strašně paličatá a uvztekaná, tak se mi nechce do několika bezesných nocí, když nevím, jestli ještě třeba nemá čas. :nevim:
Navíc syna, když něco probudí, tak usíná třeba 2h :?
Jsem z toho nešťastná :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9263
13.5.15 06:41

Klid, dcera měla plíny na noc ještě dva měsíce před pátým rokem.Byla jsem z toho zoufalá, každou noc byla mokrá. A pak se to zlomilo, najednou byla plína suchá. Takže jsme ji nedávali a od tý doby žádná nehoda.Chce to čas a určitě k tomu taky dozraje. Podle mě nemá cenu budit, protože jakmile to jednou neudělaš, pocura se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
13.5.15 06:43

Tak dej starší vyčurat, když jdeš spát ty, ne? Když spí ve vedlejší místnosti než malej…

U nás ve 2 a 1/4 jsme mu jí prostě zapomněli dát. Poprvé měl sucho, podruhé si počural postel a s brekem přišel, potřetí a dále se vždycky vyčurá těsně před spaním, což je asi hodinu po večeři a vydrží až do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.15 06:49

@nikulka díky
@kacz Já chodím spát s ním. Uložím dceru a jdu si vedle lehnout, usnu s ním a pokud ho nic netrápí, tak se budím až po půlnoci, kdy se chce na wc mně ;)
Před spaním se vyčurá, a pokud hodně pije, jako včera, tak si myslím, že je už za dvě hodiny počuraná..
Je tak paličatá! Ptala jsem se jí, jestli jí to nevzbudí a ona že ne, že se jí o tom zdá (může a nemusí být pravda) a to asi znamená že to ten mozeček začíná řešit. Když jí ale nabídnu že jí dám do pokoje nočník, tak řve, že ho tam nechce.

Prostě nevím, jestli jí má zlomit a nebo čekat až k tomu dozraje a bude jí to vadit.
Kamarádky dcera neměla plenu cca od 3 let, ale co noc byla počuraná. Do 5 let katastrofa. :?

• Citovat
  • Upravit
13119
13.5.15 07:06

Snad jen bych poradila, že i když je dítko paličaté, ty jsi matka, ty rozhoduješ, ty určuješ, jak to bude. A dej si pozor. Ono to nemusí být nedozrálostí, ale tím, že když je v rodině mladší dítě, tak to starší žárlí na pozornost, jakou mu věnují rodiče a snaží se třeba i chováním a připodobňováním k mladšímu docílit toho, že rodiče věnují více času i jemu. A to chování může být, že bude mít na noc plenu. Být tebou, tak spaní menšího dítěte neřeším a dám dcerku vyčůrat, prostě bez debat. Je jí 5 a pokud není jakkoliv nemocná, tak za rok půjde do školy, což může být stres, pak to budeš těžko odbourávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
13.5.15 07:06
@nikulka píše:
Klid, dcera měla plíny na noc ještě dva měsíce před pátým rokem.Byla jsem z toho zoufalá, každou noc byla mokrá. A pak se to zlomilo, najednou byla plína suchá. Takže jsme ji nedávali a od tý doby žádná nehoda.Chce to čas a určitě k tomu taky dozraje. Podle mě nemá cenu budit, protože jakmile to jednou neudělaš, pocura se.

Jee, to je hezky, ze to pises. Holky kolem me to taky hroti a budi, ale me to prijde proste ujete. Proc budit, kdxz jeste nevydrzi. Mala ma za mesic 3 roky a vzdy jsem rikala, ze pockam, az bude mit proste tyden rano sucho. Ale jak porad slysim, ze ta je bez plen a ta taky, tak me to akorat „depta“. Takze jsem rada, ze ctu tva slova a dal to nebudu hrotit. Uz jsme teda domluvene, ze az konecne koupim nepromokave prosteradlo, tak budeit u postele nocnik a bude rano curat tam, tak uvidime. Uz totiz kolikrat premlouva, ze plenu na nic nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
13.5.15 07:10

Jakou dáváte plínu? Jednorázovou? Co zkusit dát látkovou? To není tak pohodlný, když se vyčůrá. My to po nástupu látkovek rychle zahodili. A pití naposledy u večeře, tak hodinku před spaním. Tady je důležitý, aby dítko pilo celý den a nemělo potřebu to dohánět večer. Jinak se z toho nevyhrabeš. A pokud jde o malýho paličáka, tak jedině se vzteknout taky, bohužel to jinak nejde- hra na to, kdo to dýl vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.15 07:15
@ynax píše:
Snad jen bych poradila, že i když je dítko paličaté, ty jsi matka, ty rozhoduješ, ty určuješ, jak to bude. A dej si pozor. Ono to nemusí být nedozrálostí, ale tím, že když je v rodině mladší dítě, tak to starší žárlí na pozornost, jakou mu věnují rodiče a snaží se třeba i chováním a připodobňováním k mladšímu docílit toho, že rodiče věnují více času i jemu. A to chování může být, že bude mít na noc plenu. Být tebou, tak spaní menšího dítěte neřeším a dám dcerku vyčůrat, prostě bez debat. Je jí 5 a pokud není jakkoliv nemocná, tak za rok půjde do školy, což může být stres, pak to budeš těžko odbourávat

to je omyl, dceři jsou 4 roky..žárlivost to samozřejmě může být, ale třeba nočník na den přijala až ve 2 letech, do té doby dělala šílené scény…ze synem spím na společné posteli

• Citovat
  • Upravit
1053
13.5.15 07:21

U nas fungovalo to, ze pul hodiny pred spanim uz nic nepila, sla se pred spanim vycurat a pak jsem s ni byla jeste, kdyz jsem sla spat ja. Funguje to uz skoro rok. Preji pevne nervy! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
13.5.15 07:24
@Anonymní píše:
Dobré ráno,
chtěla bych radu nebo podporu a jelikož se stydím, nechci se podepsat, snad pochopíte.
Mám 4 letou dceru a skoro ročního syna.
Dcera stále čurá v noci do pleny a za tu dobu se stalo asi dvakrát že ji měla ráno bud suchou nebo jednou počuranou.
Problém je ten, že mladší má lehké spaní a spí se mnou ve vedlejší místnosti a manžel pracuje na tři směny…Jak to udělat?
Někde jsem četla, že se děti nemají budit na čurání, jinde že zase jo, tak já nevím.
Dcera je navíc strašně paličatá a uvztekaná, tak se mi nechce do několika bezesných nocí, když nevím, jestli ještě třeba nemá čas. :nevim:
Navíc syna, když něco probudí, tak usíná třeba 2h :?
Jsem z toho nešťastná :,(

NO, 4 roky, to už je fakt hodně. Ale zachovej klid. Každopádně je to už věk, kdy se s dítětem domluvíš, motivuj, vysvetli a jak bylo řečeno - ty jsi matka! Takže jednat a v noci pěkně budit na čůrání. Stačí jednou třeba kolem jedné - druhé ranní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
13.5.15 07:31

Já mám 3 letou, noční plenku má stále načůráno dost, přes den pije hodně, před spaním jí 2h nedáváme, a stejně jí má durch :think: Poslední týdny je to o něco lepší, nemá jí tak načůranou, ale ona i dlouho spí, spí od 20-9h.
Nyní každé ráno vstane a má hroznou radost, že má málo na čůráno. Já počítám, že se to dost zlepší až začneme vstávat do školky.

Plenku jsme jí i zkusili nedat, ale strašně brečela a vydržela i 2h a ne a né spát. tak jsme se rozhodli jí nestresovat ale nabízet, zda dnes půjde spát bez plénky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
13.5.15 07:47

Hlavně se čtyřletou už se fakt domluvíš… takže omezit pití večer, před spaním vyčurat a ono to půjde, přinejhorším se počurá.

Ty nemáš vůbec žádný čas pro sebe večer?? Tak s tím bych taky něco udělala, ale to není téma této diskuze. A spát s ročním dítětem na posteli… kde je manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.15 07:48
@Lussye píše:
Já mám 3 letou, noční plenku má stále načůráno dost, přes den pije hodně, před spaním jí 2h nedáváme, a stejně jí má durch :think: Poslední týdny je to o něco lepší, nemá jí tak načůranou, ale ona i dlouho spí, spí od 20-9h.
Nyní každé ráno vstane a má hroznou radost, že má málo na čůráno. Já počítám, že se to dost zlepší až začneme vstávat do školky.Plenku jsme jí i zkusili nedat, ale strašně brečela a vydržela i 2h a ne a né spát. tak jsme se rozhodli jí nestresovat ale nabízet, zda dnes půjde spát bez plénky.

Díky za příspěvek.
To je přesně ono. Já jsem sice matka a já rozhoduji, ale dítě brečí a nechce, nemůže usnout, bojí se..za tu cenu trvat na svém a plenu sebrat?
Jednou jsme jí plenu vzali, ona i souhlasila, ale čurání jí nevzbudilo a když si šel manžel okolo 23h lehnout a budil jí, už byla durch počuraná 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.15 07:51
@kacz píše:
Hlavně se čtyřletou už se fakt domluvíš… takže omezit pití večer, před spaním vyčurat a ono to půjde, přinejhorším se počurá.Ty nemáš vůbec žádný čas pro sebe večer?? Tak s tím bych taky něco udělala, ale to není téma této diskuze. A spát s ročním dítětem na posteli… kde je manžel?

To je na dlouho..dva měsíce jsem bojovala s tím, že syn v noci nespal, pak jsem ho vzala k sobě a najednou spí celou noc. Dcera je jiná, ta se mnou spát vůbec nechtěla, má ráda svojí postýlku, s ním je to jiné…v noci se ke mně tulí a spokojeně spinká…a to že chodím spát s ním je proto, že on usíná třeba 1h a já jsem mrtvá únavou a usínám s ním okolo 20.30-21h, to není normální??? :think: :think: ;) :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.15 07:54

@kacz a manžel je buď na odpolední, noční, nebo když jde na ráno, tak se chvíli dívá na tv a pak to taky dá směr postel. Kolik máš dětí?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML