Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím o radu,
dcera skoro 3,5 roku začala zničeho nic jakoby šišla.. ještě nedávno krásně říkala R a teď to je dobllle, doblou noc, modla..
když ji na to upozornim řeke to správně.. ale když mluví rychle říka to takle.. co s tím?
Mluvit začla celkem rychle a ve 3 letech už dávno říkala R.. tak ja nevím.. ![]()
@moonulkaa Já teda nemám radu, ale přidám svůj příběh, který si pamatuju jako dneska
. Mluvit jsem uměla dobře nešišlala jsem ni, ale když jsem přišla do školy nebo se potkala s nějakým dítětem začala jsem šišlat, protože jsem to viděla u ostatních a bavilo mě to. Dokonce jsem šla i na logopedii, protože tam děti dostávali nějaké obrázky a já je chtěla taky, doma jsem pak dostala sprdung, že si nesmím takhle vymýšlet ![]()
Naše malá má o rok míň, R teda neumí ale jinak mluví uplně normálně. Byli jsme na dovolené se stejně starou kamarádkou- ta nemluví skoro vůbec. Spíš zkomoleniny a zvuky a tak. Naše malá začala komunikovat jako ona. Nereaguju a už se to vrací do normálu. Není to případ i tvé malé, že to spíš někde pochytila a snaží se vyrovnat(v tomto případě spíš spadnout) na uroveň mluvení nějakých dětí v okolí???
@svituska píše:
@moonulkaa Já teda nemám radu, ale přidám svůj příběh, který si pamatuju jako dneska. Mluvit jsem uměla dobře nešišlala jsem ni, ale když jsem přišla do školy nebo se potkala s nějakým dítětem začala jsem šišlat, protože jsem to viděla u ostatních a bavilo mě to. Dokonce jsem šla i na logopedii, protože tam děti dostávali nějaké obrázky a já je chtěla taky, doma jsem pak dostala sprdung, že si nesmím takhle vymýšlet
Jeee, tak viz můj přípspěvek pod tebou ![]()