Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, prosím o radu. Mojí 13 měsíční dceru už asi měsíc bolí v noci bříško a brzy ráno ještě víc. Vyzkoušela jsem espumizan ale po něm to je ještě horsí. Máte nějaké rady? Bříško jí i masíruju mastí pupík, ale taky nepomáhá. V noci jí ještě kojim a přes den asi dvakrát. Jinak jí hodně jogurty, zeleninu maso i sýry…nic nezdravého. Když byla menší žádné problémy neměla. Děkuji za pomoc… ![]()
@Nelapra u nás zabírala švestková štáva a lactobacílky baby od swissu
A ty lactobacilky daj v lekarne bez predpisu? a jak je stare vase detatko..??
@weyky A ty lactobacilky daj v lekarne bez predpisu? a jak je stare vase detatko..??
@Nelapra Ano, laktobacily jsou bez předpisu. Stolici má normální?
@Nelapra A jak jste poznala, že ji bolí bříško? Mladší se v tomto věku taky začal v noci mnohem víc kroutit a budit, ale spíš než že by ho něco bolelo to bylo tím, že zpracovával vjemy ze dne.
@AliTad no že se v noci kroutí a brečí a k ránu třeba kolem 5-7h taky a ktomu má ještě prdíky jak starej chlap ![]()
@Nelapra já myslím, že by ty laktobacily mohly pomoct. Plus zkusit vysledovat, co jí vadí. Někdo je háklivý právě na spoustu zeleniny, někdo na mléčné výrobky…
@Nelapra píše:
@AliTad no že se v noci kroutí a brečí a k ránu třeba kolem 5-7h taky a ktomu má ještě prdíky jak starej chlap
tak zkus ty lactobacílky..dávala jsem je do mlíka, ale jdou rozpustit i v čaji nebo ve vodě
v lékárně se dají koupit normálně
@Alowen Kaši dáváme občas, ale je pravda, že to může být po ní… ještě sem to moc nevypozorovala po jakém jídle to v noci je. Máte nějaké rady co jiného k večeři? Malá teprv ted dva dny se učí kousat chléb s tavenýmn sýrem a k obědu knedlík…jinak měla věechno mixované…myslím že těstoviny apod. by taky zvládla rozkousat, ale nevím co je dobré jí dát spíš ktý večeři. Děkuji za tip
@Nelapra hodně doporučují dávat zeleninové polévky. Prostě vzít zeleninu, co máte doma a rozvařit, ne úplně do husta. já malému od 10 měsíců všechno mačkala, čím dřív se naučí kousat, tím líp. My dáváme chleba s lučinou, rohlík, sem tam šunku od kosti a klasickou zeleninu - rajče, okurka, ale malý má už skoro všechny zuby