3,5letý nechce na kroužek cvičení

941
7.3.13 20:08

3,5lety nechce na krouzek cviceni???

Ahoj holky, prosim poradte vas nazor. Mam 3,5rocneho synceka. Do skolky uplne bezproblemove dieta. Nastupom skolky sa hodne zmenil, vtedy mal i rocneho brasku, prisudzujem to i ziarleniu

Teraz chodi do skolky rad. Velmi rad beha, nahana sa, hra futbal, tak som mu chcela urobit radost a prihlasila som ho do kruzku - cviceni pre 3-5rocne deti v nedaleke hale. Hned 1. hodinu, i ked som mu to vykreslila nechcel tam. Stale chcel ist domov a hrat sa. Trvala som na svojom, ze snad sa mu to zalibi. Po premlouvani sme sa prezliekli, vosiel do haly, najskor zaskoceny, potom ked videl tie deti s nadsenim sa siel s nimi nahanat. Ked pani zahlasila povel k cvikom - hravou formou, seknul sa a s placom ku mne. Takto sa tam chodi po spolocnom rozcviceni po zonach, s loptami, vzdy nieco ine. Sklebi sa a stale smrka, obzvlast, ked mu nieco nejde. Ja a par maminek, chodi s detmi a i ked som pri nom, je stale umrnkani, hodne nesustredeny… potom ked sa zapoji, je 4min prima, tesi sa, potom opat a takto dokola. Vcera sme tam boli po druhe a bolo to este horsie ako po prve. Mam v tom pokracovat, ci je lepsie to odlozit na neskor?

co myslite, pani trenerka/ucitelka povedala, ze si tie deti tak 2mes zvykaju, ze je to normalne. Je tam ina akustika, viac deti…atd.

diky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22266
7.3.13 20:19

Mám se synem stejnou zkušenost, jako bys psala o něm.

Já jsem cvičení zrušila - to není žádná povinnost, kterou by musel absolvovat. Nevidím důvod nutit ho setrvávat někde, kde se mu ani na druhý, třetí pokus nelíbí, v tomto věku už je schopný to formulovat. Nakonec by se mohl ještě třeba „seknout“ i ve školce, to by bylo daleko horší a mně by to za to nestálo.

Dcera tyto kolektivní aktivity miluje - syn je pravý opak. Takže počkám, až bude starší a až si o podobnou aktivitu řekne sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
7.3.13 20:19

Já bych nenutila, zkuste něco jiného, hlavně musí sám chtít cvičit či něco dělat. Ona školka je pro děti sama o sobě dost náročná, třeba chce mít pak klid. My jsme takhle odešli v pololetí ze cvičení, dcera tam nechtěla být hodinu s dětmi sama beze mne, teď chodí tancovat s kamarádkami z loňska a líbí se jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
7.3.13 20:22

Určitě bych ho do toho nenutila, nebo mu to na dlouhou dobu zprotivíš. Mám šikovného energického syna, ale do kroužku cvičení chtěl chodit až v 5 letech, dřív o tom nechtěl ani slyšet a teď je tam nejšťastnější ze všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
7.3.13 20:34

… prave, nechcem ho nutit, este mu to znechutit. Ale miestami ma zaraza, ze je vyradosteny a spokojny… oci mu ziaria, som zmatena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.3.13 20:38

Jeste je maly pokud sam nechce nenutila bych ho, dej mu rok, dva nebo i tri nez si najde co ho bavi.
Nebo ho ted nech vybrat krouzek, ktery by ho bavil.
Moje dcera strasne touzi po tanecim krouzku v rijnu mela 4, ale my tu bohuzel nemame zadny v jeji vekove kategorii berou az od 6, zkusim jestli by ji vzali od 5 a pokud ne tak jeste rok pocka sak neni kam spechat pak muze chodit ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.3.13 21:38

Taky bych nenutila, moje malá chtěla pořád chodit tancovat, doma tancuje před televizí a mluvili jsme o nějakém kroužku, pak jsem si to rozmyslela, neb se nám mělo narodit mimčo a já jsem na vše téměř sama a tak abych si nepřidělala starost navíc. Nakonec jsem skončila v nemocnici na rizikovém na 7 týdnů a babičky už pak ani nenapadlo jí na nějaké tancování dávat, neb toho měli plné kecky i tak.

Nakonec jsem jí přihlásila na kroužek zpívání a tancování v rámci školky, ale evidentně k tomu nedozrála, protože to bylo ve vedlejší třídě s jinou paní učitelkou i když tam šlo asi 7 dětí od ní ze třídy tak jí tam nedostaly. Tudíž jsem se na to vyprdla a zkusím za rok když bude chtít. Chodí ještě plavat a to dává v pohodě ale tam je už ldouho zvyklá.

Ono za nás byly kroužky až ve škole a myslím že to úplně stačilo. tyhle prckové jsou nejraději s námi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
7.3.13 22:27

Nenutila bych ho, ale napada me, co zkusit ho tam jen odvest a jit pryc, treba mu rict, ze mas neco duleziteho a pak ho vyzvednes. Mozna kdyby jsi tam nebyla, tak by byl v pohode. Ve skolce te taky nema.
Muj syn ma teprve 19 mesicu, ale kdyz jsme treba u kamaradky, porad po me splha a hlida me, ale kdyz ho tam necham samotneho a odejdu pryc, tak je pry hodny a ani si na me nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
8.3.13 11:11

Taky bych nenutila..

Co se týče trenérky a její radě o tom, že si děti nějaký čas zvykají, tak to já bych brala s rezervou. Jde jí taky o její příjem - určitě to něco stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.3.13 11:24

Mam podobnou dceru, proste se boji vetsich prostor, vice deti a tak. I v MC jsme si hodne dlouho zvykaly, a to je tam max 10 deti, v telocvicne ma blok uplne. Ale zarazi me, ze ve skolce se mu libi. Ja jsem ted byla na dni otevrenych dveri ve skolce, kam by mohla od zari jit (jsou ji 3 a ctvrt) a tim velkym prostorem a moc lidmi se mi tam dcera uplne sekla a celou dobu jsem ji uplakanou nosila na ruce. S ujistenim, ze tam uz nikdy nepujde :zed: A pak jsme byli v soukrome miniskolicce a tam byla uplne nadsena a nechtela odejit. A od te doby o ni basni, jak tam chce. Takze asi ma jasno, no me to vyjde trosku draz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
8.3.13 14:33

Dakujem holky, najskor som si povedala, ze to zvladneme, ale asi ne. Mate pravdu, kazdy ma svoje tempo, ak sa chce hrat, robit ine veci, nebudem mu to brat. Ma predsa 3 roky :)) Skusime to neskor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
8.3.13 14:33

Dakujem holky, najskor som si povedala, ze to zvladneme, ale asi ne. Mate pravdu, kazdy ma svoje tempo, ak sa chce hrat, robit ine veci, nebudem mu to brat. Ma predsa 3 roky :)) Skusime to neskor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
9.3.13 21:16

Tak moje dcera chodila na cviceni od cca 1,5 roku do 4 let, ale vzdy se mnou. Po 4 roce uz ma cviceni bez rodicu a myslim si, ze by to ve 3 letech sama asi nezvladla. Stacilo, kdyz meli odbehnout se nekam schovat bez maminek a uz nechtela..No ted po 4 roce chodi teda sama s brachou. Myslim si, ze 3 roky jsou mozna jeste malo. Nelamala bych to pres koleno, kdyz se nelibi, tak pockejte par mesicu, treba to potom pujde lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
11.3.13 08:54

3,5 letý na kroužek. Moc brzo, má čas tak do 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
11.3.13 08:58

Nedávej ho tam, když nechce…má čas :) můj skoro 5leťák nikam taky nechce tak ho nenutíme. Sám s erozhodne, až někam půjde..teď mu stačí školka - chodí jen dopo, jsem doma s mladším tak je zbytečné, aby tam zůstával na spaní a takhle si doma ještě dlouho pohrají s bráchou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí