Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já byla v obou případech otevřená na 2,5 cm už na první kontrole v porodnici - dceru jsem pak přenášela o 10 dnů, syna vyvolávali… Je to úplně normální a vůbec nic to neznamená.
Ahoj mě toto řekli už ve 34 týdnu. Hlavu jsem si z toho nedělala, jelikož mé mamce toto řekli u všech 4 těhotenství a všechny nás donosila nebo přenosila
Porodila jsem jen o dva týdny dřív čili ve 38tt ![]()
Ja mela na kontrole v 35+3 nalez cipek na 2 prsty, hlavicka naleha…rodila jsem 36+2, uz na te kontrole mi dr. rikal, ze zrejme prenaset nebudu a mel pravdu… ale ja chtela
Obe deti jsem z neznamych duvodu, pokazde jinym zpusobem porodila predcasne… prvni po predcasnem odtoku vody 37+3, druhe spontanne…ale obe deti jsou v poradku, jen prvni mela silnejsi zloutenku… takze bud v pohode, pokud nemas zadne jine problemy, i kdybys porodila driv, dite uz by melo byt OK…
no, tak já byla na 2 prsty od 32tt - 10 dní jsem ležela v nemocnici, nález se nezhoršil, takže mě pustili domů s klidovým režimem a klárku jsem rodila 38+3, což bylo podle UTZ vyšetření úplně v termínu (vždycky vycházela tak o 7-10 dní starší). v tomhle stádiu těhu je to už skoro normální nález. takže bu´d v pohodě, maximálně se připrav, že holt pojedete do porodnice trošku dřív. ale už je to krásný termín donošení.
já byla na kontrole 36+3 otevřená na jeden prst hlavička naléhala a já se tam sotva dobelhala. Dr. mi řekl že můžu rodit do 24, 48 hodin ale i za 3 týdny že je to různé. A že mám být ráda, že jiné maminy stráví tuhle dobu v kontrakcích s bolestmi.
No a porodila jsem druhý den. Dcera byla v pořádku jen spavější (to jí zůstalo naštěstí dodnes) a měla žloutenku a nechtěla pít, jinak bez problémů. Takže se neboj nějak to dopadne. ![]()
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jestli jste některé byla v podobné situaci. Jsem 36+2 a dnes mi doktor na kontrole řekl, že už jsem otevřená na 2,5 prstu a že už je cítit hlavička a poslal mě domů (vše ostatní bylo ok)..tak by mě zajímalo, jestli je to normální a jestli můžu zůstat takhle otevřená třeba ještě nějaký čas nebo jestli se budu dál otevírat. Díky za radu..