Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo podobnou zkušenost. Minuly týden jsem byla u doktora a říkal mi že miminko je v pořádku akorát má bříško o 3 týdny vyvinuté pozadu
. A dneska jsem šla po týdnu ve 36 TT na kontrolu a doktor mi řekl že miminko bude menší že vůbec nechce růst
víc nic k tomu
cítím se divně vůbec nevím co si o tom myslet ![]()
Tvůj gynekolog a nebo v porodnici?
Víc k tomu neřekl, jestli je pozadu a neroste tak bych to chtěla řešit dál.
@Theolik píše: Více
Zavolala bych si do porodnice a chodila už tam.
Kolem toho 36tt mě poslala Dr do péče porodnice pro slabé průtoky a menší plod.
V nemocnici jeden Dr potvrdil menší plod( nic víc neřekli) a druhá Dr řekla, že ji to malé nepřipadá. Odhadovaná váha byla 2900 až 3000. Váha po narození byla 2600.
Netroufal si odhadnout jak moc se lišíme.
Minulý týden ve 35tt mi taky říkal že miminko má 2500g akorát že má menší bříško jako než má být v tom týdnů. A dneska že to bude malé miminko že vůbec neroste ![]()
@Theolik nechapu proc te teda neposle na kontrolu do nemocnice. Dite uz je hodne velke a blbe se to vsechno meri. Me u holky taky litaly hodnoty. Pry nebude mit pres 3 kg.. mela den pred terminem 3.6kg
@Theolik Byt tebou, tak opravdu se nechám vyšetřit v porodnici a uvidíš, kdyžtak to můžou hned začít řešit. Ja jsem neměla problém s růstem, ale se srdíčkem u malé a hned mě poslal do porodnice, že kdyby něco, tak mi porod vyvolají, aby nebylo ohrožené miminko. Naštěstí tam už bylo všechno v pořádku a jela jsem s dobrým pocitem domů. Lepší jet tam zbytečně, aspoň budeš mít klid a nebo se to začne hned řešit. Držím palce, ať to dobře dopadne. ![]()
@Theolik jela bych do nemocnice. Přístup některých lékařů je fakt otřes
Malá byla menší skoro celé těhotenství a je konci mi moje doktorka dělala i kontrolu průtoků, které byly v pořádku. Za 5 dnů jsem byla na registraci v porodnici, kde si mě vzali do péče, průtoky už byly zhoršené, další kontrola byla za 2 dny a už si mě nechali v porodnici a začali porod vyvolávat. Malá se narodila v 37+1. Raději bych si průtoky nechala zkontrolovat.
@Tichošlápek No právě
minulé těhotenství jsem měla doktora přímo v nemocnici. Přestěhovali jsme se a já si našla doktora 3 min od baráku
neříkám že je špatný ale docela mě vyděsil
@Evka156 ty průtoky se dělají i při běžném ultrazvuku u doktora ne? ![]()