Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim, mamulenky,
Dnes jsem byla v rizikovce a tam mi rekli, ze prcek uz je hlavou dolu a ze váží cca 2500 g…jsem diabeticka ve 37 (dle uz) tydnu. Co myslíte, je to pěkná váha? Jo a měl by to pry byt kluk ???? mam prej vyssi spodni tlak, za tyden na kontrolu, tak uvidime, no
![]()
@StastnaMaminka1410 dle tabulek v normě, nejstarší měl 3600 v 38tt, prostřední přes 4kg 36tt a malá v 34tt 2840 ale všichni prý větší
Do termínu ještě něco nabere ale obřík to nebude což je dobře ![]()
@StastnaMaminka1410 váha v pohodě. Nebude to žádný mišelin, ale úplně mrňavý být taky nemusí. Mě na konci 37. týdne říkali 2600g, během posledního měsíce těhotentství mi tři lékaři nezávisle na sobě „slibovali“ drobné, tříkilové miminko v termínu. No a šmudla měla nakonec přesně 3500g, takže zas tak malá nebyla. A oproti synům, kteří měli skoro 4 kila, se mi rodila líp
.
Uplne v pohode, narodila se mi dcera 42tt 2880g, ja za to byla stastna
a ted v pul roce je to peknej kousek ![]()
váha je úplně pohodička hlavně nezapoměn že odhad může být rozdíl až 1kg dolů či nahoru, ale to jen výjmečně , mám syna přesně 38t.t. a 2980g dcera také 38.t.t a 2650g ![]()
@brumi píše:
váha je úplně pohodička hlavně nezapoměn že odhad může být rozdíl až 1kg dolů či nahoru, ale to jen výjmečně , mám syna přesně 38t.t. a 2980g dcera také 38.t.t a 2650g
Dekujiiii moooc
@StastnaMaminka1410 Moje dcera 39+1 plánovanou sekci, 2640g, chtěli vyndavat o tyden driv, ale prý byla malicka, tak jeste tyden se dopekla. Byla bych úplně vklidu. ![]()